آموزش جامع استیک و انواع آن در بایننس، مزایا و معایب استیکینگ بایننس چیست؟
متوسط
08:49
15 دقیقه
استیکینگ بایننس یکی از سادهترین راهها برای کسب درآمد از داراییهای ارز دیجیتال است. پلفترم بایننس با ارائه انواع روشهای استیک و استخراج امکان شرکت در این فرایند سودآور را برای همه کاربران فراهم کرده است. برای آشنایی با انواع روشهای استیک کردن بایننس و آموزش کسب درآمد از صرافی بایننس در ادامه با ما همراه باشید.
استیکینگ بایننس چیست؟
پلتفرم بایننس متوجه شده است که دارندگان توکنها و سرمایهگذاران، به دنبال روشهای جدید برای کسب درآمد بیشتر یا استفاده از مزایای ارزهای دیجیتال هستند؛ بنابراین این پلتفرم گزینههای زیادی را برای کاربران خود فراهم کرده است که به آنها این امکان را میدهد که از ارزهای دیجیتال خود سود کسب کنند.
همه کاربران برای شرکت در این فرایند باید یک حساب بایننس داشته باشند و سکههای خود را در پلتفرم بایننس سهام گذاری یا استیک کنند.
فرایند استیکینگ (Staking) یا استیک کردن در واقع فرایندی است که هر کسی که به بازار ارزهای دیجیتال علاقهمند است و مقداری دارایی در این بازار دارد میتواند با شرکت در اعتبارسنجی معاملات در بلاکچین الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake)، پاداش کسب کند. در مقاله «استیکینگ چیست و چرا سود دارد؟ آموزش استیک کردن ارز دیجیتال» به بررسی جامع استیکینگ پرداخته شده است.
این روند ممکن است پیچیده به نظر برسد اما در واقع بسیار ساده است و هر کسی که ارزهای دیجیتال مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام دارد میتواند در این آن شرکت کند. هرچه توکنهایی را که در شبکه استیک میکنید بیشتر باشند، پاداش شما هم بیشتر خواهد بود.
پاداشها بسته به نوع و مقدار ارز دیجیتالی که در اختیار دارید متفاوت خواهد بود. اخیراً تمامی صرافیهای برجسته جهان شروع به ارائه استیکینگ در صرافی خود کردهاند که همانطور که انتظار میرفت برترین این صرافیها، صرافی بایننس (Binance) بود.
بایننس استیکینگ به سه روش وجود دارد:
- استیکینگ قفل شده یا لاکد استیکینگ (Locked staking)
- استیکینگ انعطافپذیر یا فلکسیبل استیکینگ (Flexible staking)
- دیفای استیکینگ (Defi Staking)
هر کدام از این روشهای استیکینگ بایننس مزایا و معایب خود را دارند و کاربر بسته به امکانات و اهدافی که دارد از میان این سه میتواند به دلخواه یکی را انتخاب کند.
استیکینگ قفل شده (Locked staking) چیست؟
همانطور که از نامش مشخص است، استیکینگ قفل شده شامل دورهای است که طی آن توکنهای شما به طور موقت قفل میشوند؛ به عبارت دیگر بایننس شرایطی را وضع میکند که کاربران باید دارایی خود را در کیف پولهای ارزهای دیجیتال، برای یک بازه زمانی مشخص نگهداری کنند تا واجد شرایط دریافت سود باشند.
در طول دوره قفل کردن، کاربرانی که قبل از پایان اتمام دوره، توکنهای خود را برداشت کرده و از آنها استفاده میکنند، سود مربوط به استیکینگ به آنها تعلق نخواهد گرفت. اگرچه این فرایند سخت به نظر میرسد اما کاربرانی که در این فرایند شرکت میکنند میتوانند در مدت زمان کوتاهی سود زیادی به دست آورند.
همانطور که از نامش مشخص است، استیکینگ قفل شده شامل قفل کردن وجوه شما برای یک دوره مشخص است که تا زمان کامل شدن دوره، سهام شما برای انجام معاملات و خرید و فروش در دسترس نخواهد بود.
قبل از شروع قفل کردن توکنها، کاربران تعیین میکنند که برای چه مدتی میخواهند توکنهای خود را قفل کنند و تا پایان این دوره حق دریافت توکنها و سود آنها را ندارند.
اگر بخواهند در حین دوره قفل شدن توکنهای خود را برداشت کنند تمام سود حاصل از استیکینگ توکنها را از دست خواهد داد.
بایننس برای کاربرانی که در استیکینگ قفل شده شرکت میکنند، توصیه میکند ارزهای دیجیتال خود را برای مدت زمانی از پیش تعیین شده قفل کنند تا بازدهی بیشتری داشته باشد. هرچه مدت زمان قفل کردن توکنها بیشتر باشد، بازدهی آن هم بیشتر خواهد بود. کاربران میتوانند میان دورههای ۷ تا ۹۰ روزه یکی را انتخاب کنند؟
چه رمزارزهایی برای استیکینگ قفل شده در بایننس وجود دارد؟
در زمان نوشتن این مقاله تعداد ارزهای دیجیتالی را که میتوان در صرافی بایننس استخراج کرد به ۶۲ رمز ارز میرسد که هر کدام دوره قفل شدن، حداقل مقدار توکن قفل شده و برآورد عملکرد سالانه خود را دارند. از جمله توکنهایی که میتوان در بایننس استخراج کرد میتوان به دش (Dash)، ترون (Tron)، بایننس کوین (BNB)، پولکادات (Polkadot) و اشاره کرد.
بایننس فیوچرز چیست؟ معاملات آتی در بایننس چگونه است؟
در مقاله «آموزش جامع استیک ترون در بایننس، کیف پول تراست والت و اتمیک» به آموزش استیکینگ ترون پرداخته شده است.
علاوه بر این میزان بازده سالانه برای استیکینگ قفل شده بین ۲/۸ درصد تا ۱۶ درصد تخمین زده شده است.
مقدار جوایز استیکینگ متفاوت است و عوامل مختلفی بر آن تأثیر میگذارد، از جمله:
- ارز دیجیتال مورد نظر
- مقدار توکنهایی که استیک میشوند. هر چه توکنهای بیشتر باشند سود آنها هم بیشتر خواهد بود.
- دوره استیکینگ
مزایای استیکینگ قفل شده چیست؟
استیکینگ قفل شده فرایند پر سودی است که مزایای زیادی برای شرکتکنندگان به دنبال دارد، از جمله:
- پاداش استیکینگ قفل شده بیشتر از استیکینگ انعطافپذیر است.
- با استفاده از استیکینگ قفل شده کاربران ارزهای دیجیتال متنوعتر و بیشتری برای استیک کردن در اختیار دارند.
معایب استیکینگ قفل شده چیست؟
متأسفانه هیچ چیز خوبی بی عیب و نقص نیست و استیکینگ قفل شده هم از این قاعده مستثنی نیست و معایبی دارد، از جمله:
- کاربران برای دریافت جوایز استیکینگ باید توکنهای خود را برای مدت زمان خاصی استیک کنند.
استیکینگ انعطافپذیر (Flexible Staking) چیست؟
در استیکینگ انعطافپذیر دیگر نیازی به قفل کردن توکنها وجود ندارد و در عین حال به شما امکان میدهد از مزایای استیکینگ به خوبی بهره مند شوید و همچنین آزادی بیشتری در استفاده از توکنهای خود دارید.
استیکینگ انعطافپذیر در بایننس به کاربران امکان درآمدزایی بدون محدودیت را از طریق ارزهای دیجیتال فراهم میسازد.
در استفاده از استیکینگ انعطافپذیر دیگر نیازی نیست نگران قفل شدن داراییهای خود باشید و در عوض بایننس تنها از کاربران میخواهد که مقدار مشخصی توکن در کیف پول خود داشته باشند تا سود مناسبی از طریق آنها کسب کنند.
بنابراین، در این فرایند هر موقع که بخواهید میتوانید توکنهای خود و پاداش کسب شده را دریافت کنید.
به این ترتیب، این نوع استیکینگ به کاربران میزان زیادی انعطافپذیری و آزادی ارائه میدهد تا بتوانند از سکههای استیک شده خود در معاملات استفاده کنند. با این حال، هر زمان که کاربران مقداری از دارایی استیک شده خود را در معاملات استفاده میکنند، این پلتفرم به طور خودکار موجودی استیکینگ را تنظیم میکند.
اگرچه بایننس در استیکینگ انعطافپذیر هیچ محدودیتی را در نظر نمیگیرد اما یک دوره انتظار ۲۴ ساعتی وجود دارد که کاربران تا پایان این دوره نمیتوانند توکنهای خود را برداشت یا از آنها استفاده کنند.
مزایای استیکینگ انعطافپذیر چیست؟
استیکینگ انعطافپذیر نسبت به استیکینگ قفل شده مزایای زیادی دارد، از جمله:
- انعطافپذیر تر است و کاربر آزادی بیشتری در استفاده از توکنهای خود دارد.
- توکنها قفل نمیشوند و هیچگونه محدودیتی در استفاده از آنها وجود ندارد.
معایب استیکینگ انعطافپذیر چیست؟
استیکینگ انعطافپذیر جدای از مزایای که دارد معایبی هم دارد. این معایب عبارتاند از:
- در استیکینگ انعطافپذیر کاربران جوایز کمتری نسبت به استیکینگ قفل شده دریافت میکنند.
- ارزهای دیجیتال کمتری برای استفاده در این نوع استیکینگ وجود دارد.
ارزهای دیجیتال استیکینگ انعطافپذیر در صرافی بایننس کدامها هستند؟
در زیر میتوانید تصویری از استیکینگ انعطافپذیر بایننس مشاهده کنید. همانطور که میبینید ارزهای دیجیتال زیادی برای این نوع استیکینگ در دسترس است و بازده مورد انتظار برای سرمایهگذاران بین ۱ تا ۱۶ درصد است که برای استیکینگ انعطافپذیر بسیار مناسب است.
ارزهای دیجیتال موجود برای استیکینگ انعطافپذیر عبارتاند از: بایننس سوایپ (Binance SXP)، کایپر نتورک (KNC)، تومو (TOMO)، آرک (Ark)، ایاس (EOS)، آرپا (ARPA)، لیسک (Lisk)، تتا (THETA)، تزوس (Tezos)، لوم نتورک (LOOM)، کاوا (KAVA)، کازماس (ATOM)، ترون (TRON)، الگوراند (Algorand) و … .
دیفای استیکینگ (DeFi Staking) در بایننس چیست؟
کاربران علاوه بر استیکینگ قفل شده و استیکینگ انعطافپذیر میتوانند در استیکینگ دیفای هم شرکت کنند. این نوع استیکینگ در واقع یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت توکن دیفای است. با توسعه بسترهای استیکینگ، بایننس موفق شده است عرضه اولیه بیشتری را به کاربران ارائه دهد.
در حال حاضر، دیفای استیکینگ از دو برنامه استخراج پشتیبانی میکند. مورد اول شامل حداقل ۱۰ بایننس برای کسب پاداش و دیگری نیاز به حداقل ۱۰۰ توکن دای (DAI) برای شروع فرایند استخراج دارد. درصد سود برای مورد اول حداکثر ۲۵ درصد تخمین زده میشود و برای دومی هم سالانه ۱۲ درصد تخمین زده شده است.
با این حال، در این نوع استیکینگ هرچه سود بیشتر باشد، ریسک و خطرات هم بیشتر خواهد بود. از این رو بایننس قبل از شرکت در فرایند استیکینگ به کاربران هشدار میدهد که در قبال خسارات وارد شده به کاربران به دلیل ضعف امنیتی پروتکلهای دیفای، هیچگونه مسئولیتی ندارد.
سفارش بازار و سفارش محدود در صرافی رمزینکس چیست؟ از کدام استفاده کنیم؟
پلتفرم بایننس به شما اجازه میدهد تا با استفاده از دیفای استیکینگ، پروژههای مبتنی بر دیفای را استیک کنید. دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance)، خدمات مالی را از طریق قراردادهای هوشمند به کاربران ارائه میدهد. هدف این پروژههای دیفای، ارائه درآمد سالانه بالاتر برای برخی ارزهای خاص است.
بایننس تذکراتی را در مورد استیکینگ دیفای داده و میگوید: «بایننس تلاش میکند تا بهترین پروژههای استیکینگ دیفای را به کاربران خود ارائه دهد. با این حال، بایننس تنها به عنوان بستری برای نمایش پروژهها و ارائه خدمات مربوطه به کاربران از جمله دسترسی به وجوه از طرف کاربر و توزیع درآمد و غیره عمل میکند و هیچ مسئولیتی در قبال خسارات وارد شده ندارد.»
چه توکنهایی را میتوان با دیفای استیکینگ در بایننس استیک کرد؟
طبق تصویر زیر، دیفای استیکینگ در بایننس بازدهی سالانه ۱۲ تا ۲۵ درصد را ارائه میدهد. ارزهای دیجیتال مختلفی از جمله کامپاند دای (Compound DAI)، کاوا، بیت کوین، بایننس، تتر و … را میتوان در پلتفرم بایننس استیک کرد.
دیفای استیکینگ به کاربران خود امکان انتخاب میان استیکینگ قفل شده و انعطافپذیر را میدهد که هر کدام از این دو ویژگیهای خود را دارند، از جمله:
- استیکینگ انعطافپذیر به کاربران این امکان را میدهد تا در هر زمان از داراییهای سهام خود استفاده کنند و هر زمان که تصمیم به استفاده از توکنهایی خود کنند، بایننس یک روز بعد از درخواست توکنها از طرف کاربران، توکنها را به حساب آنها برخواهد گرداند. در واقع کاربران با درخواست زود هنگام توکنهای خود، هیچ ضرری نخواهند کرد.
- در استیکینگ قفل شده، شرکتکنندگان باید وجوه خود را برای یک دوره مشخص قفل کنند و در این دوره به توجه به توکنهایی که قفل کردهاند سود قابل توجهی دریافت خواهند کرد. این کاربران تا زمانی که توکنها قفل شدهاند نمیتوانند از آنها استفاده کنند.
از آنجا که بایننس محبوبترین صرافی در جهان است، احتمالاً در آینده گزینههای بیشتری برای استیکینگ قفل شده و انعطافپذیر ارائه خواهد داد.
آموزش استیکینگ بایننس
بایننس پلتفرمی است که باعث سادهتر شدن فرایند استیکینگ برای کاربران میشود و در واقع میتوان گفت که این پلتفرم کارایی مشابه استخر استیکینگ (Staking Pool) دارد.
برای شرکت در انواع استیکینگ بایننس کاربران در ابتدا باید وارد پلتفرم بایننس شده و با استفاده از ایمیل و گذرواژه در این پلتفرم ثبت نام کنند.
برای ور
برای ورود به پلتفرم بایننس از این لینک استفاده کنید:
حالا که وارد این پلتفرم شدهاید در فهرست بالای صفحه به دنبال گزینه «Finance» بگردید و سپس روی گزینه «staking» کلیک کنید.
پس از این، شما وارد قسمت استیکینگ در بایننس خواهید شد، همانطور که در تصویر نشان داده شده است در این بخش میتوانید میان گزینههای دیفای استیکینگ (Defi staking)، استیکینگ قفل شده (locked staking) و استیکینگ انعطافپذیر (flexible staking) یکی را انتخاب کنید.
در صورتی که استیکینگ قفل شده را انتخاب کنید باید مدت زمانی که میخواهید توکنها را قفل کنید را هم تعیین کنید. رابط کاربری پلتفرم بایننس بسیار عالی و ساده است و هر کاربری به راحتی میتواند نحوه استفاده از آن را ظرف چند دقیقه یاد بگیرد.
مزایای بایننس استیکینگ چیست؟
استیکینگ بایننس فرایندی بسیار سودآور و درآمدزا برای کسانی است که داراییهای ارز دیجیتال زیادی در کیف پولهای خود دارند، این مزایا عبارتاند از:
- بسیار ساده و راحت است.
پلتفرم بایننس روند کار استیکینگ را برای همه شرکتکنندگان راحت کرده است و ابزاری را به آنها ارائه داده که به آنها امکان دسترسی به پاداشهای شبکه بلاکچین را میدهد. لازم به ذکر است که ساده بودن استفاده از این خدمات و ابزارها یکی از مهمترین دلایل، محبوبیت بایننس است.
- بعضی از محصولات بایننس دوره قفل ندارند.
انعطافپذیری برخی محصولات پشتیبانی شده در بایننس یکی از دلایل قابل توجهی است که این پلتفرم را بهتر از بقیه کرده است، چرا که کاربران بدون هیچ محدودیت میتوانند هم از سود داراییهای خود بهره ببرند و هم از آنها در معاملات استفاده کنند.
- از دیفای ماینینگ پشتیبانی میکند.
پروژههای دیفای فرصتهای بی نظیر زیادی را به کاربران ارزهای دیجیتال ارائه میدهند و بایننس هم با ارائه خدمات استیکینگ دیفای موفق شده است این فرصتها را به کاربران خود نیز ارائه دهد.
- خدمات و ویژگیهای گسترده ای دارد.
آموزش استیکینگ کاردانو، حداقل مقدار استیک و سود چقدر است؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، بایننس سه روش مختلف استیکینگ را در پلتفرم خود ارائه داده است، استیکینگ قفل شده، استیکینگ انعطافپذیر و دیفای استیکینگ.
هر کدام از این روشها شامل ویژگیها و محصولات منحصر به فرد خود بوده و در واقع دست کاربران در انتخاب هر کدام از این روشها و محصولات باز است. این سه روش هر کدام نرخ بازدهی و شرایط خاص خود را دارند.
معایب بایننس استیکینگ چیست؟
اگرچه بایننس استیکینگ مزایای خارقالعادهای دارد اما نمیتوان از معایبی که دارد چشم پوشی کرد و باید آن را هم در نظر گرفت. معایب بایننس استیکینگ عبارتاند از:
- سوابق امنیتی ضعیف
متأسفانه بایننس هم مانند تمامی پلتفرمها و صرافیها در برابر هک و حملات سایبری ایمن نیست. با این حال، این صرافی سیاستها و قوانینی را در نظر گرفته است تا اطمینان حاصل کند که کاربران به دلیل نقض امنیتی شبکه، متحمل خسارات جبرانناپذیر نشوند.
- نوسانات بازار
نوسانات بازار از معایب استیکینگ بایننس است که نه فقط در مورد صرافی بایننس بلکه در مورد همه پلتفرم های استیکینگ مطرح است. نوسانات اگر کاهشی باشند، قاعدتا ارزش دارایی استیک شده شما را کاهش خواهند داد. البته اگر دید بلند مدت دارید نباید چندان نگران این موضوع باشید.
- سود کم
فرایند استیک بر خلاف باور بسیاری از ما ایرانی ها سود کمی دارد. البته این مقدار سود برای ما ایرانی ها که با نرخ های بالای تورم مواجه هستیم کم خواهد بود. نرخ سود سالانه استیکینگ بایننس چیزی در حدود ۱۰ درصد است.
سوالات متداول
استخر استیکینگ (Staking Pool) چیست؟
یک استخر استیکینگ، فضایی است که به چندین کاربر اجازه میدهد که همزمان فرایند استیکینگ و تأیید بلاک جدید را با هم انجام دهند و با تقسیم این فرایند با یکدیگر شانس خود را برای دریافت پاداش افزایش دهند.
اعضای استخر استیکینگ بر اساس قدرت و تلاشی که در ایجاد بلاک جدید کردهاند، پاداش خود را دریافت میکنند.
کلد استیکینگ یا استیکینگ سرد (Cold Staking) چیست؟
کلد استیکینگ روشی برای استیک کردن سکههای جدید بدون ترس از هک و حملههای سایبری است. استیکینگ سرد از کیف پولهای آفلاین و سختافزاری برای انجام فرایند استیکینگ و ایمن نگه داشتن توکنها استفاده میکند.
برای آشنایی با کیف پولهای آفلاین و سختافزاری و همچنین انواع کیف پولها به مقاله «» سر بزنید.
چه کسی اثبات سهام (Proof of Stake) را اختراع کرد؟
الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) توسط توسعهدهندگانی به نامهای سانی کینگ (Sunny King) و اسکات نادال (Scott Nadal) در سال ۲۰۱۲ ایجاد شد. هدف این توسعه دهندگان از ایجاد اثبات سهام، حل مشکل مصرف انرژی و برق در الگوریتم اثبات کار (Proof Of Work) بیت کوین بود. در سال ۲۰۱۲، نگهداری شبکه بیت کوین به طور متوسط ۱۵۰۰۰۰ دلار در روز هزینه داشت که مشکل بسیار بزرگی برای شبکه به شمار میرفت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد الگوریتمهای اثبات سهام به مقاله «اثبات سهام چیست» و اثبات کار به مقاله «اثبات کار چیست» سر بزنید.
پیشنهاد نادال و سانی این بود که شبکهها به جای اعتماد به ماینرها برای ایجاد و افزودن بلاکهای جدید به بلاکچین، از فرایند استیکینگ استفاده کنند.
پیشنهاد آنها این بود که هر کسی بدون نیاز به تجهیزات ماینینگ گران قیمت بتواند در بلاکچین شرکت کند و با سپردهگذاری توکنهای خود در شبکه وارد فرایند استیکینگ شود که با ارائه جوایز به کاربران آنها را برای شرکت بیشتر در استیکینگ تشویق میکند.
آیا میتوانم توکنهای استیک شده خود را معامله کنم؟
اینکه بتوانید توکنهای استیک شده خود را معامله کنید به روش استیکینگی که انتخاب میکنید بستگی دارد. در استیکینگ قفل شده تا زمانی که دوره قفل به پایان نرسد نمیتوانید از توکنهای خود استفاده کنید و با بازپسگیری آنها نیز کل سود و بازدهی خود را از دست خواهید داد.
در مقابل، در استیکینگ انعطافپذیر، کاربران اجازه استفاده از توکنهای خود را دارند اما این را هم به خاطر داشته باشید که اگرچه هیچ محدودیتی در استفاده از توکنها ندارید اما سودی که دریافت میکنید نسبت به استیکینگ قفل شده کمتر است.
راهنمای ابزار رایگان تریدینگ ویو (TradingView) به زبان ساده برای تحلیل تکنیکال
12:56
یک تیر و دو نشان با رمزینکس
16:15
معاملات اهرمی و مارجین (مارجین تریدینگ) در بایننس چیست؟
12:59
گس (gas) یا گس فی یا هزینه گس در اتریوم چیست و چرا مهم است؟ هر آنچه که باید بدانید!
15:44
اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands) در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال چیست و چگونه از آن سیگنال خرید یا فروش بگیریم؟
10:45
تفاوت فیوچرز با مارجین چیست و کدام یک بهتر است؟
11:45
بهترین کتاب پرایس اکشن کدام است؟ ۱۰ مورد از بهترین کتاب های آموزش پرایس اکشن
12:11
الگوی کندل استیک مرد دار آویز (Hanging Man) چیست و چگونه از آن باید سیگنال فروش گرفت؟
11:53
الگوی کندل استیک هارامی (Harami) چیست؟ چگونه بر اساس هارامی صعوی و نزولی ترید کنیم؟
08:41
راهنمای جامع آموزش متاتریدر ۵ از نصب و راه اندازی تا واریز و ترید
22 دقیقه پیش
وایت پیپر چیست و چرا مهم است؟ چگونه وایت پیپر خوب را از بد تشخیص دهیم؟
13:51
چگونه با کمترین کارمزد ارز دیجیتال بخریم و انتقال دهیم؟ کدام صرافی ایرانی کارمزد کمتری دارد؟
11:13