تحلیل آنچین بیت کوین در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

به نقل از دارک فوست، تحلیلگر کریپتوکوانت، بررسی شاخص دلار آمریکا (DXY) و بازده اوراق خزانهداری ایالات متحده میتواند نشاندهنده احساسات سرمایهگذاران نهادی نسبت به اقتصاد کلان و تاثیر آن بر جریان نقدینگی باشد. در این نمودار میتوانید مقایسهای از رفتار بیت کوین، شاخص دلار آمریکا و بازده اوراق خزانهداری ۵ ساله، ۱۰ ساله و ۳۰ ساله آمریکا را مشاهده کنید. چند نکته در این نمودار وجود دارد:
- زمانی که DXY و بازده اوراق به صورت همزمان افزایش پیدا میکنند، سرمایه معمولا از داراییهای پرریسک مثل ارزهای دیجیتال خارج میشود. بیت کوین در این وضعیت با اصلاح روبرو میشود. به صورت تاریخی، بازارهای نزولی بیت کوین با روندهای صعودی در شاخص دلار و بازده اوراق همزمان بودهاند.
- در مقابل، هنگامی که شتاب صعودی شاخص دلار و همچنین بازده اوراق خزانهداری کاهش مییابند، اشتیاق سرمایهداران نسبت به داراییهای پرریسک بیشتر میشود. همچنین افراد در این دورهها منتظر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و وقوع سیاستهای انبساطی پولی هستند و این دو مورد نیز احساسات صعودی را در بازارهای ارز دیجیتال تقویت میکند.
اما در چرخه اخیر تفاوتی بزرگ دیده میشود و به نظر میرسد رابطه این شاخصها با بیت کوین به شکل دیگری صورتبندی شده است. با وجود این که بازده اوراق به برخی از بالاترین سطوح تاریخی خود در عمر بیت کوین رسیدهاند، بیت کوین همچنان روند صعودی خودش را حفظ کرده است و حتی با کاهش DXY شتاب بیشتری گرفته است.
این تغییر رفتار میتواند نشاندهنده نقش جدید بیت کوین در چشمانداز کلان اقتصادی باشد. شاید افراد بیشتری در حال حاضر بیت کوین را به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش پذیرفتهاند. امروزه با روایتی جدید از بیت کوین طرف هستیم و به نظر میرسد این ارز دیجیتال میخواهد شیوه واکنش خود به نیروهای سنتی اقتصادی را تغییر دهد.
تحلیل آنچین بیت کوین در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
فعالیت نهنگها (Whale activity)
همانطور که در تصویر زیر میبینیم فعالیت نهنگها با از نوامبر ۲۰۲۴ وارد یک کانال صعودی شده است و در حال تشکیل کف و سقفهای بالاتر است. این موضوع نشانگر افزایش میل سرمایهگذاران و موسسات به سرمایه گذاری در بیت کوین است که در میان مدت و بلند مدت باعث افزایش ارزش بیت کوین خواهد شد.

سود و زیان تحقق نیافته
همانطور که در تصویر زیر میبینیم شاخص NUPL یا سود و زیان تحقق نیافته بیت کوین، با اینکه قیمت بیت کوین در حال رنج زدن بین سقف و کف ۹۰۰۰۰ دلار و ۱۰۸۰۰۰ بوده است، وارد یک کانال نزولی شده است که نشان میدهد خریداران زیادی در سقف تاریخی و بالای ۱۰۵۰۰۰ دلار بیت کوین را خریدارای کردهاند. همچنین این شاخص برای بیت کوین با قیمت ۹۷۰۰۰ دلار، عدد ۰.۵۵ را نشان میدهد در حالی که در نوامبر ۲۰۲۴، زمانی که بیت کوین با قیمت ۷۵۰۰۰ دلار معامله میشده است، NUPL به ۰.۵۶ رسیده بوده است. این موضوع نشان میدهد که تعداد خریدارانی که در ضرر هستند بالاتر رفته است، بنابراین این معامله گران احتمالا پوزیشنهای خود را باز نگه خواهند داشت که باعث کاهش فشار فروش بیت کوین در میان مدت میشود.

شاخص MVRV
همانطور که در تصویر زیر میبینیم شاخص MVRV در دو ماه اول ۲۰۲۵ بین ۲.۲ و ۲.۵ در نوسان بوده است که نشانگر ارزش متعادل بیت کوین در بین سرمایه گذاران و معاملهگران است. به همین دلیل انتظار ادامه بازار تریدینگ رنج بیت کوین و نوسان قیمت در تریدینگ رنج ۷۰۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰۰ دلار را میتوانیم داشته باشیم. زمانی شاخص MVRV در حال رنج زدن در حوالی ۲ تا ۳ است، خبر از این دارد که بیت کوین در ارزش واقعیاش قرار گرفته است و قیمت بیت کوین Over-value یا Under-value نیست.

موجودی ماینرها
همانطور که در تصویر زیر میبینیم موجودی ماینر به پایین ترین حد خود رسیده است که یکی از دلایل آن افزایش سختی شبکه و رویداد هاوینگ بیت کوین است. اما بخشی از این موضوع مربوط به فروش ذخایر ماینرها برای پوشش هزینههای ماینرها و بخشی دیگر مربوط به اعتقاد ماینرها به غیر صعودی بودن روند بیت کوین در کوتاه مدت است.

موجودی صرافیها
ذخایر بیتکوین در صرافیها همچنان روند نزولی دارد که به معنای کاهش فشار فروش است. این میتواند نشانهای از افزایش تمایل سرمایهگذاران برای هولد کردن داراییهای خود باشد، که معمولاً بهعنوان یک سیگنال صعودی در نظر گرفته میشود. کاهش ذخایر در صرافیها همچنین میتواند منجر به کاهش نقدینگی و افزایش نوسانات قیمت در صورت وقوع تقاضای ناگهانی شود.

اولین نفری باشید که نظر می دهید