ریپل از رئیس سابق کمیسیون بورس و اوراق بهادار درخواست کمک کرد. مری جو وایت (Mary Jo White) رئیس سابق کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، به مجله فورچون (Fortune) اعلام کرد که سازمان سابق وی در این پرونده به شدت در اشتباه است.
مورد عجیب کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)
وایت در مصاحبه با فورچون به مشکلات پرونده در مورد ریپل در چندین سطح اشاره دارد. او ابتدا به عجیب بودن زمان شروع کار تحقیقات و طولانی شدن آن اشاره کرد. وایت توضیحات خود را با توجه به تجربه خود به عنوان رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) و یک وکیل ایالات متحده در منطقه جنوب نیویورک ارائه داده است. وی تصریح میکند:
«وقتی کشف نتیجه پروندهای اینقدر طول میکشد، احتمالاً دیگر نباید آن را پیگیری کرد.»
وایت میگوید نحوه تشکیل پرونده باعث زیر سؤال رفتن استحقاق طرف شاکی (SEC) شده است. وی به این واقعیت اشاره میکند که کمیسیون بورس و اوراق بهادار چارچوب ثابتی برای مدیریت رمز ارزها ایجاد نکرده است. بهعنوانمثال این کمیسیون حکم داده که اتریوم دارای امنیت کافی نیست.
روزنه امید
در این مصاحبه، وایت دو بازه زمانی ممکن را مطرح کرد. تصمیم دادگاه ناحیه جنوبی نیویورک میتواند اوایل ماه اکتبر باشد و در مقابل، ریپل و کمیسیون بورس و اوراق بهادار میتوانند پیش از این تا قبل از این تاریخ به توافق خارج از دادگاه برسند.
با توجه به اظهارات استر پیرس (Hester Pierce) کمیسر کمیسیون بورس و اوراق بهادار، توافقنامه خارج از دادگاه محتمل است. پیرس در مصاحبهای در ژانویه خاطرنشان کرد که کمیسیون معمولاً چنین پروندههایی را خارج از دادگاه حلوفصل میکند.
پیرس همچنین یکی از نقشهای تأثیرگذار در دولت آمریکا است که از طرف صنایع مختلف خواستار وضوح بیشتری در مورد استخراج رمز ارزها شده است.
داستان پروندهای که ریپل با آن دست به گریبان است
در ۲۲ دسامبر سال ۲۰۲۰، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دو شکایت در دادگاه فدرال ناحیه جنوبی نیویورک علیه ریپل و دو نفر از مدیران عامل آن تشکیل داد. در یکی از آنها، این کمیسیون ادعا میکند که ریپل ۱/۲ میلیارد دلار اوراق بهادار ثبتنشده را فروخته است.
از سوی دیگر، کمیسیون ادعا میکند که مدیرعامل فعلی ریپل برد گارلینگ هاوس (Brad Garlinghouse) و مدیرعامل سابق آن کریس لارسن (Chris Larsen)، ۶۰۰ میلیون دلار دیگر از اوراق بهادار ثبتنشده را فروختهاند.
واکنش بازار به این ادعاها سریع بود و ارزش توکن ریپل (Ripple XRP) پس از آن سقوط کرد زیرا که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا توان تأثیرگذاری در مبادلات تجاری رمز ارزها دارد و توانسته بود خرید و فروش ریپل را از لیست مبادلات رمز ارزها خارج کند.
بااینوجود مبادلات خارجی، این حکم را تا حد زیادی نادیده گرفتند و فقط در مواردی که مشتریان داخل ایالات متحده از تجارت با این رمز ارز منع شده باشند، آن را رعایت کردند.
گارلینگ هاوس (Garlinghouse) معتقد است که فقط ۵ درصد از مشتریان ریپل در ایالات متحده هستند و توقف فعالیت آن در این کشور بهطورکلی به شبکه مبادلات آن آسیب نمیرساند.
سرنوشت ریپل و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) چه میشود؟
به گزارش بِین کریپتو، به دنبال یکی از موردانتظارترین ایردراپهای تاریخ رمزارزها، ریپل تحت موشکافی دقیق دولت فدرال ایالات متحدهی آمریکا قرار گرفته است.
در بیست و دوم دسامبر ۲۰۲۰ شرکت ریپل اعلام کرد که دولت ایالات متحدهی آمریکا قصد دارد علیه این شرکت دادخواهی کند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار (اسایسی) معتقد است که توکن ریپل یعنی XRP جزو اوراق بهادار محسوب میشود.
از آنجا که ریپل توکن خود را بدون انجام مراحل رسمی اظهار دارایی به فروش رسانده است این کمیسیون ادعا میکند که توکنهای ریپل به صورت غیر قانونی فروخته شدهاند. این کمیسیون تنها یک روز بعد و به صورت رسمی ریپل را به جمعآوری ۱/۳ میلیارد دلار متهم کرد.
اما اینکه آیا این دادخواهی معتبر است یا نه به تعریف توکن ریپل بستگی دارد. بر اساس دادخواهی اسایسی (SEC) فروش ریپل در واقع فروش غیرقانونی نوعی از اوراق بهادار بوده است. اگر شرکت ریپل همانطور که ادعا میکند بتواند ثابت کند که توکن آن یک ارز است و نه ورق بهادار میتواند از این اتهام تبرئه شود.
همانطور که پیش تر در مقاله «بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۱ کدام است؟» نیز عنوان شد، ریپل یکی با ارزش ترین ارزهای دیجیتال برای خرید و سرمایه گذاری است. اگرچه این خبر ناگهانی باعث سقوط ارزش ریپل شد اما نشانههای هشداردهندهای هم وجود داشتند. در مقاله «ریپل چیست؟» به طور مفصل به بررسی این ارز دیجیتال پرداخته شده است.
یکی از منابع هشدار
مقامات شرکت ریپل لبز اخیراً از احتمال تنش میان ریپل و نهادهای تنظیمی آمریکا خبر داده بودند. در واقع، در سوم دسامبر ۲۰۲۰ مدیرعامل شرکت ریپل، برد گارلینگهاوس، با حضور در شبکهی سیانان اعلام کرد که وضعیت تنظیمی ریپل مشخص نیست.
گارلینگهاوس در آن زمان نگرانی خود را از امکان ادامهی فعالیت این شرکت در داخل ایالات متحده ابراز کرد. با این حال او همچنین اعلام کرد که تنها ۵ درصد از مشتریان ریپل در داخل این کشور واقع شدهاند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار صراحتاً اعلام کرده است که رمزارزهای مهم دیگر مانند تتر و بیتکوین اوراق بهادار محسوب نمیشوند. توکن XRP که به گفتهی شرکت ریپل برای تراکنشهای مالی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد را نیز میتوان به سادگی یک ارز به حساب آورد. تا قبل از علنی شدن این دادخواهی هیچ دلیل روشنی وجود نداشت که اسایسی بخواهد چنین برخوردی با توکن XRP داشته باشد.
اما چنین شد! در نتیجهی این خبر، قیمت ریپل در یک روز ۳۶ درصد ریزش کرد و در زمان نگارش این مطلب به ۰/۲۷ دلار رسید. این در حالی است که قیمت این توکن اخیراً به ۰/۷۹ دلار رسیده بود.
دامپینگ (ارزانفروشی) و خارج شدن از فهرست صرافیها
کاهش قیمت ریپل ناشی از فراری شدن سرمایهگذاران نهادی و خردهفروش بود. صندوق پوشش ریسک بیتوایز (Bitwise) که ده رمزارز برتر جهان را در اختیار دارد تمام ریپل خود را فروخته و به جای آن داراییهای نامشخص دیگر خریداری کرده است. قبل از این عمل دامپینگ، ریپل ۳/۸ درصد پورتفوی بیتوایز را تشکیل داده بود.
آنچه به بیقراری و آشفتگی کابران توییتر اضافه شد حذف شدن ریپل از تعدادی از صرافیهای رمزارزها از ترس بازرسیهای دولت آمریکا بود.
افزایش تردیدها
اعتقاد بسیاری از مشتاقان رمزارزها به فروخته شدن ریپل به بانکهای متمرکز باعث افزایش تردید درمورد زمانبندی اعلام خبر دادخواهی شد. عدهای معتقدند که اعلام این خبر بعد از ایردراپ توکن اسپارک (Spark) و قبل از اعلام خبر توسط اسایسی صرفاً مانور دادن بازار بود.

این حقیقت که ریپل از ابتدا از پروندهی دادخواهی خبر داشت این تردید را در میان مشتاقان رواج داد که شرکت ریپل در تلاش است تا اعلام خبر را تا پس از یازدهم دسامبر ۲۰۲۰ به تعویق بیاندازد. این همان تاریخی است که در آن کیف پول ریپل برای توکن شبکهی فلِر (Flare) معرفی شد.
ادعاهای جالبی به گوش میرسد که جد مککالب، همبنیانگذار ریپل، تعداد ۱۳۳۱۵۲۶۵۵ ریپل به ارزش ۴۹ میلیون دلار را قبل از ریزش قیمت جابجا کرده است.
این برنامهنویس سابق پس از ترک کردن شرکت ریپل به عنوان مدیر ارشد فناوری به شرکت رقیب یعنی رمزارز استلار پیوست. شرکت استلار در یک دادخواهی علیه ریپل و صرافی بیتاستمپ ۱۰۰ میلیون ریپل دریافت کرد.
در این صورت این وجه از کیف پول تسویه حساب به یک حساب شخصی که گفته میشود متعلق به مککالب بوده است انتقال داده شده است. انتقال این وجه نشانهی یک فروش چشمگیر بود و باعث شد برخی از کابران دلسردشده ریپل را کلاهبرداری بدانند.
در سوی دیگر عدهای معتقدند که ریپل حتماً جزو ارزها محسوب میشود. اعلام خبر دادخواهی قبل از اینکه اسایسی آن را علن کند شاید نقشهی خود شرکت ریپل بوده باشد.
در تئوری علنی کردن دادخواهی دولت آمریکا را مجبور میکند تا اوراق بهادار را به گونهای تعریف کند که تیم حقوقی آنها بتواند با آن بجنگد.
آیندهی ریپل چه خواهد شد؟
به سختی میتوان در مورد آیندهی ریپل نظر داد، اما موقعیتهای مشابهی در گذشته پیش آمده که پایان چندان تلخی نداشتهاند. ممکن است این دادخواهی برای ریپل گران تمام شود اما به لطف سیاستمداران حامی رمزارزها در کنگره احتمال تبرئه شدن این شرکت وجود دارد.
ضمناً جی کلیتون که در زمان فعالیت در اسایسی (SEC) تمام درخواستهای ایتیاف رمزارزها را رد کرده بود از منصب خود در این کمیسیون کنارهگیری کرده است. دولت رئیس جمهور بایدن میتواند سیاستهای این حوزه را تغییر دهد.
همچنین چند ارائهی اولیهی کوین با مشکلات حقوقی مواجه شده و در دادگاه شکست خوردند اما در نهایت زنده ماندند. امسال سرمایهگذاران با ادعای این که عرضهی اولیهی تزوس در واقع فروش غیرمجاز اوراق بهادار بوده از بنیاد تزوس شکایت کردند.
تزوس با پرداخت خسارت ۲۵ میلیون دلاری پرونده را مختومه کرد و دادگاه در مورد اوراق بهادار بودن یا نبودن تزوس رای نداد. تزوس اگرچه خسارت دردناکی را پرداخت کرد اما ارزش بازار آن در حال حاضر حدود ۱/۵ میلیارد دلار است و به نظر نمیرسد ضربهی چندان مهمی به آن وارد شده باشد.
همچنین در اوت ۲۰۱۹ اپلیکیشن پیامرسان کیک (Kik) به فروش غیرقانونی اوراق بهادار متهم شد. در اکتبر ۲۰۲۰ دادگاه سرانجام اعلام کرد که توکنهای فروخته شده جزو اوراق بهادار هستند و این پیامرسان را ۵ میلیون دلار جریمه کرد.
ریپل حتی در صورت شکست خوردن در این پرونده میتواند در خارج از خاک ایالات متحده به فعالیتش ادامه دهد. آنها در هیچ جای دیگر با چنین محدودیتهای مواجه نخواهند شد و اگر واقعا تنها ۵ درصد از مشتریانش در ایالات متحده باشند به نظر نمیرسد از دست دادن این بخش از کاربران به معنای پایان راه ریپل لبز باشد.
در پایان، ریپل مخالفان و طرفدارانی دارد. اگر ریپل بتواند در این پرونده پیروز شود شاید حالا فرصت مناسبی برای خریدن آن با این قیمت پایین باشد. جهت مشاهده قیمت این ارز دیجیتال می توانید وارد لینک «قیمت لحظه ای ریپل» و جهت خرید و فروش این ارز دیجیتال وارد صفحه «ثبت نام در رمزینکس» شده و پس از ثبت نام شروع به معامله کنید.