راهنمای ابزار رایگان تریدینگ ویو (TradingView) به زبان ساده برای تحلیل تکنیکال
پیشرفته
1401/04/23
15 دقیقه

بیشتر معاملهگران تازهکار اهمیت نرمافزارهای تحلیل نمودار مانند تریدینگ ویو را به درستی درک نمیکنند. تریدینگ ویو یک پلتفرم جامع و آسان برای معاملهگران است که به کمک آن میتوان در بهترین شرایط به معامله کردن پرداخت. در این راهنمای تریدینگ ویو تمام مواردی را که برای شروع راحت استفاده از این پلتفرم باید بدانید را بررسی میکنیم. توصیه میکنیم وب سایت تریدینگ ویو را در پنجره دیگری باز کنید تا بتوانید همزمان با خواندن نکات آموزشی مقاله رمزینکس، آنها را این پلتفرم امتحان کنید.
بخش اول؛ مروری بر تریدینگ ویو
قبل از اینکه به جزئیات بپردازیم بیایید نگاهی کلی به تریدینگ ویو داشته باشیم و ببینیم چه چیزهایی برای ما دارد!
تریدینگ ویو چیست؟
تریدینگ ویو در حال حاضر یکی از برترین پلتفرمهای ترسیم چارت مبتنی بر مرورگر است. تریدینگ ویو با داشتن طیف گستردهای از گزینههای شخصیسازی که در اختیار کاربران قرار میدهد و ارائه تجربهای دلپذیر از در استفاده از چارتها به سطح جدیدی از کیفیت در صنعت ترسیم چارت رسیده است.
کارگزاریها (بروکرها) غالباً نرمافزارهای ترسیم چارت خود را دارند که استفاده از آنها بسیار دشوار بوده و گزینههای شخصیسازی بسیار محدودی دارند.
تریدینگ ویو با دادن امکان شخصیسازی کردن چارتها به معاملهگران تجربه کاربری بسیار خوبی برای آنها فراهم میکند. علاوه بر این تریدینگ ویو یک بستر اجتماعی برای معاملهگران نیز است. در این پلتفرم میتوانید به بحثها بپیوندید، معاملهگران دیگر را دنبال کنید و مطالب تهیه شده توسط کاربران دیگر استفاده کنید.
استفاده از تریدینگ ویو مشمول پرداخت هزینه است اما به معاملهگران مصممی که میخواهند معاملات خود را بهبود ببخشند توصیه میشود حتماً از طرحهای پولی این نرمافزار استفاده کنند. در این راهنما طرحهای مختلف موجود و گزینههای مناسب برای شما را بررسی خواهیم کرد.
چرا باید از تریدینگ ویو استفاده کنید؟
بسیاری از کارگزاریها از ضرر کردن معاملهگران سود بیشتری کسب میکنند. این یک واقعیت است. آنها هیچ انگیزهای برای تهیه کردن چارتهایی باکیفیت و دارای ابزارها و عملکرد پیشرفته باشد ندارد. زیرا معاملهگران با دسترسی داشتن به ابزارهای ترسیم چارت میتوانند عملکرد معاملاتی خود را بهبود ببخشد و این باعث میشود سود کمتری نصیب کارگزاریها شود.
چه دلیلی دارد این کارگزاریها وقت و پول خود را صرف تهیه نرمافزارهای ترسیم چارت کنند در حالی که میتوانند منابع خود را صرف کارهای دیگر کنند؟ البته همه کارگزاریها این گونه نیستند، اما بسیاری از آنها چنین دیدگاهی دارند.
در سوی مقابل، پلتفرمهای ترسیم چارت با ارائه بهترین چارتهای ممکن به کاربر کسب سود میکنند. هدف آنها این است که حداکثر ابزارهای بررسی چارت را در اختیار معاملهگران قرار دهند. هرچه محیط کاربری این پلتفرمها بهتر باشد کاربران بیشتری از آنها استفاده میکنند. در نهایت آنچه برای این کسب و کارها مهم است منافع خودشان است.
هدف کارگزاریها امکانپذیر کردن تراکنشهای معاملاتی کاربران است و زمانی سود میبرند که کاربر در معاملهای ضرر کند. در سوی دیگر، پلتفرمهای ترسیم چارت تلاش میکنند بهترین تجربه کاربری در زمینه استفاده از چارتها را برای معاملهگران فراهم کنند.
بدیهی است که شما به عنوان یک معاملهگر میخواهید درآمد کسب کنید. آیا اگر میدانستید نرمافزارهای کارگزاریها مانع موفقیتتان میشوند و درآمدتان را محدود میکنند باز هم از آنها استفاده میکردید؟ قطعاً این طور نیست اما این دقیقاً همان چیزی است که در صنعت بازارهای مالی اتفاق میافتد.
اگر میخواهید عملکردتان را ارتقا ببخشید شاید تریدینگ ویو همان چیزی باشد که برای پیشرفت در معاملاتتان به آن نیاز دارید. تریدینگ ویو مجموعهای از بهترین ابزارها و عملکردها موجود در صنعت ترسیم چارت را به کاربر ارائه میکند.
در این راهنما چه نکاتی را یاد خواهید گرفت؟
- نحوه ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو.
- نحوه رفتن به بخشهای مختلف تریدینگ ویو.
- نحوه شخصیسازی کردن و تنظیم کردن چارتها در تریدینگ ویو.
- نحوه تغییر تایم فریمها و ذخیره کردن چیدمانهای چارتها.
- نحوه ایجاد و ذخیره کردن واچ لیستهای (دیدهبان) مختلف.
- محل قرار گرفتن محبوبترین ابزارها در تریدینگ ویو.
- نحوه متصل کردن حساب کارگزار با تریدینگ ویو (در صورت امکان).
بخش دوم: آغاز به کار با تریدینگ ویو
اول از همه چیز بیایید نحوه ایجاد کردن حساب کاربری در تریدینگ ویو را بررسی کنیم. اگر از قبل حساب کاربری دارید میتوانید این قسمت را رد کنید و به بخش بعدی بروید؛ در بخش بعدی با انواع مختلف حسابها و ویژگیهای آنها آَشنا خواهید شد.
نحوه ایجاد حساب تریدینگ ویو
برای ایجاد حساب کاربری کافی است این لینک را باز کنید و بر روی «join for free» در گوشه سمت راست بالا کلیک کنید. دستورالعملها را دنبال کنید تا به سادگی حساب کاربریتان ایجاد شود. حالا شما یک حساب کاربری رایگان در تریدینگ ویو دارید!
در حساب رایگان به ویژگیهای زیر دسترسی دارید:
- دسترسی به چارتها.
- ۳ اندیکاتور برای هر چارت.
- ۱ چیدمان چارت ذخیره شده.
- ۱ الگوی اندیکاتور.
- ۱ واچ لیست پیشرفته
- ۱ اندیکاتور بر روی اندیکاتور.
متأسفانه در حساب رایگان تبلیغات گاه به گاهی برایتان به نمایش در میآید. اگرچه این تبلیغات ممکن است آزاردهنده باشند اما خیلی در کارهایتان تداخل ایجاد نمیکنند. – در حسابهای پولی مجبور نیستید هیچ تبلیغی بینید.
برای تمرین کردن نکات این راهنما میتوانید از حساب رایگان استفاده کنید، اما اگر قصد دارید از تریدینگ ویو به عنوان پلتفرم ترسیم چارت خود استفاده کنید بهتر است از حسابهای پولی آن استفاده کنید.
اگر در مورد پرداخت هزینه برای حسابهای تریدینگ ویو تردید دارید توصیه میکنیم ابتدا از حساب آزمایشی رایگان یک ماهه آن استفاده کنید. در این دوره آزمایشی به همه ابزارها دسترسی خواهید داشت و یک ماه میتواند زمان کافی برای آشنا شدن با محیط این نرمافزار باشد. در زیر با انواع حسابهای مختلف آشنا میشوید.
انواع مختلف حساب در تریدینگ ویو
تریدینگ ویو ۴ نوع حساب دارد (به ترتیب هزینه فهرست شده):
- حساب رایگان (Free account)
- حساب پرو (Pro account)
- حساب پرو پلاس (Pro+ account)
- حساب پریمیوم (Premium account)
اگر این لینک را دنبال کنید و در صفحه باز شده کمی به پایین بروید میتوانید با تفاوتهای انواع حسابهای مختلف آشنا شوید. همچنین در این صفحه میتوانید برای حساب آزمایشی رایگان ثبت نام کنید. فراموش نکنید که دوره آزمایشی پس از پایان یافتن به طور خودکار برایتان فعال میشود مگر این که در قسمت تنظیمات اشتراک خودکار را لغو کنید.
بخش سوم؛ انواع نمودارها و نکات مهم
تریدینگ ویو امکانات بسیار زیادی دارد. در این فصل شما را با فضای اصلی چارت اصلی آشنا میکنیم و چند نکته و راهنمایی مفید به شما آموزش میدهیم.
نمای کلی چارتها
قبل از اینکه نگاهی به چارتها بیندازیم به نکته زیر توجه کنید:
با استفاده از میانبر ctrl + z / cmd + z میتوانید تقریباً هر کاری را که در چارت انجام میدهید لغو کنید.
همچنین برای بازگرداندن تغییرات میتوانید از پیکان بازگشت (undo) در نوار ابزار بالا استفاده کنید. بنابراین اگر چیزی را تغییر دادید و: الف) ندانستید چه چیزی را تغییر دادهاید یا ب) تغییراتی که ایجاد کردهاید را که دوست نداشتید نگران نباشید، میتوانید فوراً آن را لغو کنید!
در تصویر بالا بخشهای اصلی پلتفرم تریدینگ ویو را شمارهگذاری کردهایم. بعداً به جزئیات بیشتر هر یک از این بخشها خواهیم پرداخت.
- در این نوار ابزار بالایی میتوانید به مواردی مانند تایم فریم، اندیکاتورها، چیدمانها و غیره دسترسی پیدا کنید.
- این بخش سمت چپ بیشترین کاربرد را خواهد داشت. تمام ابزارهایی را که میتوانید روی چارتها قرار دهید در این قسمت قرار گرفته است.
- اینجا ناحیه اصلی چارتها است که تمام اندیکاتورها و ابزارها را در آن اعمال میکنید.
- در این بخش میتوانید به جفت ارزها و واچ لیست و همچنین ابزارهای مفیدی مانند هشدارها، تقویم اقتصادی و ابزارهای اجتماعی دسترسی پیدا کنید.
- از نوار ابزار پایین بیشتر برای یادداشت و آزمایش کردن استفاده میشود. همچنین در این قسمت میتوانید حساب کارگزاریتان را به تریدینگ ویو متصل کنید و (در صورت اجازه دادن کارگزاری) معاملاتتان را به صورت مستقیم از تریدینگ ویو باز کنید.
پرایوسی کوین چیست و چگونه کار میکند؟ معرفی بهترین ارزهای دیجیتال حریم خصوصی
ناحیه چارت اصلی
اگر قبلاً از تریدینگ ویو استفاده نکرده باشید احتمالاً موارد زیادی را خواهید دید که شاید در آن لحظه دوست نداشته باشید. شاید نمودار خطی را به نمودار شمعی ترجیح دهید یا شاید طرح رنگ چارتها مطابق سلیقه شما نباشد. خوشبختانه سفارشی کردن چارتها بر اساس سلیقه شخصی بسیار آسان است.
کافی است در ناحیه اصلی کلیک راست کرده و روی Settings کلیک کنید. با این کار پنجره جدیدی باز میشود که در آن میتوانید همه چیز را تغییر دهید.
در این بخش مواردی مانند بخش «Scales» را مشاهده خواهید کرد. بعضی از افراد دوست دارند ببینند قیمت فعلی کجاست در حالی که عدهای دیگر ترجیح میدهند قیمت را به صورت هایلایت شده بر روی محور عمودی ببینند. برای تغییر این تنظیمات کافی است تیک System Last Value Label را گذاشته یا بردارید. همچنین میتوانید طرح چارتتان را از سفید به سیاه یا حتی آبی تغییر دهید.
در پایین و سمت چپ تنظیمات چارت بخش Template وجود دارد. اکیداً توصیه میکنیم برای شخصیسازی کردن چارتهایتان کمی وقت بگذارید زیرا این محیط معاملاتی شما است و باید مطابق بر نیازها و سلیقه خودتان باشد.
اگر میخواهید با کارتان را با یک صفحه خالی از هرگونه اندیکاتور یا ابزار طراحی روی چارتها شروع کنید کافی است بر روی ناحیه اصلی چارت کلیک راست کرده و گزینه Remove All Indicators یا Remove All Drawing Tools را انتخاب کنید تا ابزارهای اعمال شده از روی چارت حذف شود.
پس اگر زمانی خواستید ابزاری را امتحان کنید یا اندیکاتورهای مختلف را روی چارت نمایش دهید پس از اتمام کارتان به راحتی میتوانید همه آنها را از روی چارت حذف کنید. همچنین یک آیکن سطل آشغال در نوار ابزار سمت چپ وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید.
این منوی کلیک راست ویژگیهای زیادی دارد که کمک زیادی به کاربر میکنند. یکی از این ویژگیها بازگرداندن تنظیمات چارت است. اگر تنظیمات اندازه چارتها را تغییر دادید و خواستید آن را به حالت اول بازگردانید میتوانید از قسمت Reset Chart این کار را بکنید.
یکی دیگر از ویژگیهای مفید در منوی کلیک راست ویژگی Add Alert است. با این کار میتوانید یک هشدار را دقیقاً در قیمتی که بر روی آن کلیک راست کردهاید اضافه کنید. با این کار یک پنجره جدید باز میشود که در آن میتوانید هر گزینهای را که خواستید به دلخواه تغییر دهید؛ حتی میتوانید مقادیر ورودی را تغییر دهید.
تریدینگ ویو میتواند هشدارها را از طریق پنجره پاپ آپ (popp)، ایمیل، پیام کوتاه یا اپلیکیشن اختصاصی (اندروید و آی او اس) برایتان بفرستد. متأسفانه اگر بخواهید هشدار پیامکی دریافت کنید باید حساب ویژه خریداری کنید. پس از وارد کردن مقادیر دلخواه کافی است روی «Create» کلیک کنید تا هشدار ایجاد شود.
همچنین با کلیک راست میتوانید جفت مورد نظر خود را به واچ لیستتان اضافه کنید. خیلی سریع و آسان!
یک نکته مفید برای هر معاملهگران رمز ارزها: اگر میخواهید از تریدینگ ویو برای خرید و فروش رمز ارزها استفاده کنید حتماً مقیاس چارت را روی لگاریتمی (Log) قرار دهید. برای این کار کافی است در منوی کلیک راست روی گزینه Logarithmic کلیک کنید.
مسلماً ویژگیهای بسیار بیشتری در این منوی کلیک راست وجود دارد که در این مقاله فرصت کافی برای بررسی تمام آنها وجود ندارد. در اینجا سعی میکنیم مهمترین موارد را بررسی کنیم.
بخش چهارم؛ نوار ابزار بالایی
نوار ابزار بالایی تریدینگ ویو چندین ابزار مفید دارد اما گزینههایی هم دارد که شما لازم نخواهید داشت. در ادامه موارد ضروری را بررسی خواهیم کرد.
برای سهولت بیشتر ابزارهایی که بررسی خواهیم کرد را در تصویر زیر برایتان شمارهگذاری کردهایم:
اول از همه شاید بخواهید نحوه نمایش میلههای قیمت چارت را تغییر دهید. برای این کار روی گزینه شماره ۲ در تصویر بالا کلیک کنید. بیشتر کاربران از این گزینه برای تغییر دادن حالت نمایش پیشفرض میلهها (نمودار خطی) به یکی از گزینههای دیگر استفاده میکنند. یکی از محبوبترین روشهای نمایش قیمت شمعهای ژاپنی (Japanese Candlestick) است.
در سمت چپ (شماره ۱) میتوانید تایم فریمها (بازههای زمانی نمایش قیمت) را تغییر دهید. در صورت استفاده از نسخه رایگان تریدینگ ویو نمیتوانید تایم فریمهای زیر یک دقیقه را انتخاب کنید اما میتوانید به تایم فریمهای ۱ دقیقه تا ۱ دسترسی داشته باشید.
هنگامی که نشانگر ماوس را روی تایم فریمهای مختلف جا به جا میکنید متوجه خواهید شد که یک ستاره در سمت راست هر تایم فریم قرار دارد. با کلیک روی ستاره مربوط به هر تایم فریم میتوانید آن را به عنوان تایم فریم محبوب انتخاب کرده تا به نوار ابزار بالایی اضافه شود تا به راحتی در دسترستان باشد.
وقتی تحلیل میکنید تایم فریمها به کمکتان میآیند. اینکه بتوانید به سرعت به تمام تایم فریمها نگاه کنید به شما کمک میکند رفتار قیمت را در بازههای زمانی مختلف مشاهده کنید.
اگر در منوی تایم فریمها یک عدد تایپ کنید تصویر زیر ظاهر میشود:
عددی که وارد میکنید به صورت پیشفرض به دقیقه تبدیل میشود اما میتوانید بعد از عدد حروف d، w و m را تایپ کنید تا به ترتیب بازههای روزانه، هفتگی، و ماهانه برایتان فعال شود.
مثلاً اگر میخواهید به تایم فریم دو روزه نگاه کنید کافی است در منوی تایم فریمهای عبارت ۲d را تایپ کنید و enter را بزنید. این کار زمانی مفید است که تایم فریم مدنظرتان جزو گزینههای محبوبتان نیست و در لیست تایم فریمهای تریدینگ ویو وجود ندارد.
گزینه کاربردی بعدی دکمه اندیکاتورها است با عدد ۳ مشخص شده است.
در این منو لیست کاملی از اندیکاتورهایی است که تحلیلگران برای تحلیل چارتها از آنها استفاده میکنند. در سمت راست یک فهرست داخلی (built-in) وجود دارد. اگر به دنبال اندیکاتور خاصی باشید میتوانید به راحتی آن را پیدا کنید.
برای انتخاب اندیکاتور کافی است نام آن را در منوی اندیکاتورها (شماره ۳) تایپ کنید تا همه اندیکاتورهای با این نام ظاهر شوند. برای آشنا شدن با اندیکاتورها چند مورد از آنها را روی چارتهایتان امتحان کنید و به ویژگیهای هر کدام توجه کنید. در پایان به راحتی میتوانید با کلیدهای میانبرctrl-z (در سیستم عامل مکcmd + z) تمام اندیکاتورها را از روی چارت حذف کنید.
در سمت راست منوی اندیکاتور دکمه الگوها (Templates) با شماره ۴ و دکمه هشدار (Alert) با شماره ۵ دیده میشود.
در نسخه رایگان میتوانید تنها یک الگو را ذخیره کنید، پس در استفاده از این ویژگی دقت کنید.
دکمه هشدار یکی از آن دکمههایی است که احتمالاً به آن نیاز پیدا کنید. همانطور که از نامش پیداست کاربرد این دکمه برای ایجاد هشدار است. اگرچه روش سادهتر برای ایجاد هشدار کلیک راست کردن در قسمت اصلی چارت و بر روی سطح قیمت مدنظرتان است.
اگر بخواهید برای ایجاد هشدار از دکمه استفاده کنید باید اطلاعات لازم را به صورت دستی وارد کنید. استفاده از روش کلیک راست باعث صرفهجویی در وقت و زحمت میشود اما این که چگونه هشدار ایجاد کنید تنها به خودتان بستگی دارد.
برای دریافت هشدارها از طریق پیامک باید نسخههای پولی را تهیه کنید اما دریافت هشدارها از طریق ایمیل کاملاً رایگان است.
در نهایت میرسیم به بخش سمت راست نوار ابزار. اولین دکمهای که شبیه مربع است در واقع چیدمان پنجره اصلیتان است.
این قابلیت فقط برای اعضای پولی فعال است. اما جای نگرانی نیست زیرا دسترسی به این بخش چندان ضروری نیست.
با کلیک بر روی این دکمه خواهید دید که میتوانید پنجره را به بخشهای مختلف تقسیم کنید. با این کار میتوانید جفت ارزهای مختلف را با هم مقایسه کنید. کاربران پرو میتوانند دو جفت، کاربران پرو پلاس چهار جفت و کاربران پریمیوم میتوانند هشت جفت ارز را در یک پنجره با هم مقایسه کنند.
بدون شک دکمه بعدی در لیست مفیدترین دکمه است.
ابر کوچکی که در کنار آن عبارت Unnamed نوشته شده را میبینید؟ آیا میتوانید حدس بزنید این علامت به چه معناست؟ همانطور که شاید شما هم حدس زده باشید این ویژگی برای ذخیره ابری مورد استفاده قرار میگیرد.
به کمک این دکمه میتوانید چیدمانهای چارتتان را ذخیره کنید. تریدینگ ویو علاوه بر چیدمانها تمام شخصیسازیهایی را که روی چارتتان انجام دادهاید برایتان ویژگی ذخیره میشود.
شاخص فاندینگ ریت چیست و در ارز دیجیتال بیت کوین و صرافی بایننس به چه معناست؟
اندیکاتورها، ابزارهای طراحی، موارد دلخواه و هر چه فکرش را بکنید به صورت خودکار بر روی چارتتان ذخیره میشود. حتی وقتی مرورگرتان را میبندید لازم نیست نگران از دست رفتن تغییراتی که ایجاد کردهاید باشید.
این دکمه به شما اجازه میدهد چندین چیدمان برای اهداف مختلف داشته باشید. برای مثال شاید بخواهید برای معامله کردن ارزهای رایج و رمز ارزها چیدمانهای مختلفی داشته باشید.
مجدداً لازم به یادآوری است که تعداد چیدمانهایی که میتوانید ذخیره کنید به نوع حسابتان بستگی دارد.
اگر در فهرست کشویی روی Load Chart Layout کلیک کنید میتوانید تمام چیدمانهای ذخیره شده را بینید و هر کدام را که خواستید به روی صفحه نمایش بیاورید. همیشه بهتر است حداقل یک چیدمان را ذخیره کنید مبادا در صورت یک اتفاق عجیب چارتهایتان را از دست بدهید.
برخلاف سایر وبسایتهای ترسیم چارت، در تریدینگ ویو لازم نیست هر بار تحلیلهایتان را به صورت دستی ذخیره کنید. همزمان با اینکه شما تحلیلهایتان را انجام میدهید تمام تغییرات به صورت خودکار در فضای ابری ذخیره میشود. بنابراین هر بار که وارد وب سایت تریدینگ ویو شوید چارتهایتان به همان صورت که دفعه آخر از آنها خارج شدید باقی میمانند.
دو دکمه آخر دکمههای ویژگیها (Properties) و تمام صفحه (Full Screen) هستند.
با کلیک بر Properties پنجرهای شامل انواع گزینههای شخصیسازی باز میشود و با زدن Full Screen پنجره به صورت تمام صفحه نمایش داده میشود. برای خارج شدن از حالت تمام صفحه کافی است کلید Escape را بزنید.
تریدینگ ویو در طول سال ۲۰۲۰ به طور مرتب پلتفرم خود را ارتقا بخشیده و به روز رسانی کرد و این خبر خوبی برای کاربران این پلتفرم است. یکی از این تغییرات اضافه شدن قابلیت بازپخش (Replay) است.
قابلیت بازپخش که در تصویر بالا هایلایت شده است به شما امکان میدهد در تریدینگ ویو استراتژیهایتان را بک تست (backtest) یا در گذشته آزمایش کنید.
اگر میخواهید بدون ماهها یا سالها منتظر دیدن نتیجه بمانید یک استراتژی خاص یا اصلاحاتی را که در استراتژی انجام دادهاید بک آزمایش کنید بک تست کردن یک ابزار بسیار کاربردی است. وقتی که بر روی دکمه Replay کلیک کنید یک خط قرمز عمودی ظاهر میشود.
در چارت بر روی جایی که میخواهید قیمت شروع به حرکت کند کلیک کنید. یکی از پیشرفتهای بزرگ تریدینگ ویو که اخیراً به آن اضافه شده است این است که میتوانید با ماندن در قابلیت بازپخش از یک تایم فریم به تایم فریم دیگر بروید.
این ویژگی بازپخش به سرعت در حال تبدیل شدن به گزینهای مناسب برای بک تست کردن است و دیگر نیازی نیست هزینه بیشتری را صرف پلتفرمهای دیگر کنید.
بخش پنجم؛ نوار ابزار سمت راست
نوار ابزار سمت راست قابلیتهای زیادی دارد که افراد مبتدی نیازی به استفاده از آنها ندارند. در این بخش کاربردیترین ابزارهای این بخش را بررسی خواهیم کرد. به عنوان کاربر از نوار ابزار سمت راست زیاد استفاده خواهید کرد.
قبل از شروع به کار میتوانید اندازه قسمتهای جزئیات (Details) و عنوانها (Headlines) را به دلخواه خود تغییر دهید. اگر اصلاً نمیخواهید این قسمتها را ببینید میتوانید آنها را به پایین بکشید و تا اطلاعات آنها مخفی شوند.
همانطور که شاید حدس زده باشید، کادر جزئیات حاوی اطلاعاتی مربوط به جفت مورد نظر شما است. در کادر عنوانها اخبار مربوط به جفت ارز نمایش داده میشود. به خاطر داشته باشید که این مطمئنترین یا سریعترین راه برای قرار گرفتن در جریان اخبار نیست.
بالای این دو کادر قسمت واچ لیست قرار دارد. در این قسمت میتوانید جفتهایی را که میخواهید معامله کنید یا زیر نظر داشته باشید مدیریت کنید.
واچ لیست را میتوان به دو روش شخصیسازی کرد.
میتوانید برای مرتب سازی مجدد جفت ارزها، تغییر اندازه عرض و همچنین حذف و افزودن هر جفتی که میخواهید بر روی این قسمت کلیک کرده و آن را بکشید. همچنین برای حذف کردن جفتها نشانگر ماوس را بر روی آنها قرار داده و بر روی علامت ضربدری که در سمت راست ظاهر میشود کلیک کنید.
برای افزودن یک جفت به واچ لیست باید نام نماد آن را در کادر Add Symbol در بالا سمت راست تایپ کنید. مثلاً اگر عبارت BTC را تایپ کنید فهرست بلندی از جفتهای بیت کوین نمایش داده میشود.
با انتخاب کردن مارکت مناسب میتوانید این فهرست را کوتاهتر کنید. در تب فارکس تمام جفتهای رایج را میتوان پیدا کرد. همچنین تب رمز ارزها، سهام، معاملات آتی و غیره نیز در این قسمت وجود دارد.
نکته دیگری که هنگام انتخاب جفتهای خود باید از آن آگاه باشید این است که ارائه دهنده دادههای مربوط به این جفت چه منبعی است. در تصویر زیر مشاهده میکنید که ما در حال اضافه کردن جفت BTCUSD به واچ لیست هستیم.
در انتهای سمت راست همه این گزینهها میتوان نام شرکتهای مختلف بیتفینکس (Bitfinex)، بیت استمپ (Bitstamp)، کوین بیس (Coinbase) و غیره را مشاهده کنید. این نامها نشان میدهد که چه شرکتی چارت جفت ارز مورد نظرتان را ارائه میکند.
هنگام افزودن یک جفت به واچ لیست تریدینگ ویو بهتر است دادههای مربوط کارگزاری خودتان را پیدا کنید. متأسفانه، دادههای برخی از کارگزاریها در دسترس نیست.
اگر نتوانستید کارگزاری خودتان را در این فهرست پیدا کنید بهتر است از یک کارگزار برای زیر نظر گفتن تمام جفت ارزها استفاده کنید. میتوانید یک کارگزار محبوب را پیدا کنید یا با جستجو در گوگل ببینید کدام کارگزاری دقیقترین دادهها را ارائه میدهد اما در هر صورت سعی کنید منبع دریافت داده خود را تغییر ندهید. ثابت قدم باشید.
نوار ابزار سمت راست گزینهای برای ذخیره واچ لیستها نیز دارد. اگر روی دکمه کوچک سمت راست کادر Add Symbol کلیک کنید، گزینههایی برای ایجاد، ذخیره و بارگذاری واچ لیست خواهید دید.
در قسمت پایین این فهرست همچنین واچ لیستهای ذخیره شده شما وجود دارد که به راحتی میتوانید از آنها استفاده کنید.
بخش واچ لیست یکی از آن ابزارهایی است که کارگزاریها ارائه نمیکنند. این ابزارها به شما کمک میکنند چارتهایتان را به گونهای کارآمد تنظیم کنید و تحلیلهای بهتری انجام دهید. به همین دلیل است که باید از یک پلتفرم ترسیم چارت دیگر به جز کارگزاریتان استفاده کنید.
یکی از ویژگیهای جدیدی که در اواخر ۲۰۱۸ به تریدینگ ویو اضافه شده است قابلیت پرچمهای قابل تنظیم است. در حال حاضر ۵ پرچم رنگی وجود دارد که در سازماندهی بیشتر جفتها به شما کمک میکنند.
هنگامی که نشانگر ماوس را بالای یک جفت قرار دهید یک پرچم خاکستری در سمت چپ مشاهده خواهید کرد. با کلیک کردن روی آن تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد:
حالا میتوانید هر جفت را با هر رنگی پرچمگذاری کنید؛ اما اگر ندانید که هر رنگ نشان دهنده چیست این پرچمگذاری چه فایدهای دارد؟
میتوانید این پرچمها را شخصیسازی کرده و آنها را نامگذاری کنید. برای انجام این کار باید به منوی بالا سمت راست بروید تا پرچمهای موجود در لیست خود را مشاهده کنید.
سپس یکی از رنگها را از این لیست انتخاب کنید تا تمام جفتهایی را که با آن رنگ پرچمگذاری کردهاید نشان داده شوند. برای تغییر نام لیست کافی است یک بار دیگر روی دکمه منو کلیک کنید و گزینه Rename List را انتخاب کنید.
میتوانید از این پرچمها بر روی جفتهایی که زیر نظر دارید و معامله میکنید استفاده کنید. میتوانید یک معاملات بلندمدت را با یک رنگ، معاملات کوتاهمدت را با یک رنگ دیگر، و موقعیتهای خاص را یک رنگ منحصر به فرد مشخص کنید. این پرچمها را به هر شکلی که بخواهید میتوانید سازماندهی کنید.
در ادامه میخواهیم سه دکمهای را بررسی کنیم که در سمت راست واچ لیست قرار دارند.
دکمه بالایی دکمه واچ لیست است. دکمه زیر آن مربوط به فهرستی از هشدارهای کنونی است که تنظیم کردهاید.
از این بخش هم میتوانید هشدارها را تنظیم کنید اما همانطور که قبلاً ذکر شد استفاده از منوی کلیک راست آسانتر است.
دکمه دوم تا آخر که میخواهیم بررسی کنیم دکمه تقویم است که سه دکمه زیر دکمه هشدار قرار گرفته است.
در این تقویم اقتصادی رویدادهای آینده فهرست میشود. این تقویم بسیار مفید است اگرچه تقویمهای اقتصادی بهتری نیز در فضای اینترنت وجود دارد. این تقویم نمای بسیار خوبی از رویدادهای هر روز به دست میدهد که میتواند برای معاملهگران روزانه کاربردی باشد.
وایت پیپر چیست و چرا مهم است؟ چگونه وایت پیپر خوب را از بد تشخیص دهیم؟
آخرین دکمه این بخش سمت راست تریدینگ ویو دکمه راهنما (Help) است. اگر زمانی خواستید با پشتیبانی تریدینگ ویو تماس بگیرید یا میانبرها را بررسی کنید میتوانید به این بخش بروید.
بررسی کردن قسمت راست به پایان رسید. در مرحله بعدی به سراغ بررسی کردن نوار ابزار سمت چپ خواهیم رفت که در ترسیم و مطالعه چارتها بسیار مهم است.
بخش ششم؛ نوار ابزار سمت چپ
همانطور که قبلاً گفته شد بخش سمت چپ بسیار مهم است. تمام ابزارهای طراحی در این بخش قرار دارد. در نوار ابزار سمت چپ چند دکمه وجود دارد که کاربرد بسیار زیادی دارند.
همه ابزارهای این بخش را میتوانید به نوار ابزار مورد علاقهتان اضافه کنید. برای این کار کافی است نشانگر ماوس را روی ابزاری که میخواهید اضافه کنید ببرید و روی ستاره ظاهر شده در جلوی آن کلیک کنید. اگر نوار ابزار مورد علاقهتان در بالای چارت نبود میتوانید آن را در منوی راست کلیک پیدا کنید. کافی است به Drawing Tools رفته و Favorite Drawings Toolbar را انتخاب کنید.
اولین دکمه، دکمه پروفایلتان است. در این قسمت میتوانید تنظیمات پروفایلتان را تغییر دهید. شاید زیاد از این دکمه استفاده نکنید اما دانستن مکان آن ممکن است به کارتان بیاید.
در زیر دکمه پروفایل دکمه نشانگر ماوس (crosshair) قرار دارد. با استفاده از این دکمه میتوانید نشانگر ماوس را به نقطه، پیکان یا یک خط متقاطع تغییر دهید.
زیر دکمه crosshair میتوانید ابزارهای خطکشی Line را مشاهده کنید. مواردی مانند خطوط روند، خطوط عمودی، و همچنین خطوط افقی و کانالهای موازی را با انتخاب کردن ابزارهای این بخش طراحی کنید.
خط افقی دقیقاً همان کاری را میکند که از نامش مشخص است؛ با انتخاب کردن این ابزار میتوانید یک خط افقی را روی چارتتان بکشید. به کمک ابزارهای Parallel Channel و Flat Top / Bottom میتوانید یک کانال هایلایت شده روی چارتتان اضافه کنید.
اگر خواستید بیش از یک مورد به چارتهایتان اضافه کنید به یاد داشته باشید که میتوانید از میانبر ctrl-c ctrl-v استفاده کنید. با این کار زمان در وقتی که به رسم کردن خطوط روند و مناطق حمایت و مقاومت اختصاص میدهید صرفهجویی میشود.
چند دکمه بعدی همه دکمههایی هستند که برای اضافه کردن اندیکاتورها یا رسم کردن خطوط و شکلها بر روی چارتها به کار میروند. برای مثال دکمه کنار ابزار پیچفورک (pitchfork) دارای مجموعهای از ابزارهای مختلف فیبوناچی است که میتوانید برای یافتن سطوح قیمت بعدی به کار ببرید.
اگر میخواهید تنظیمات هر کدام از اندیکاتورها را تغییر دهید کافی است (بسته به نوع اندیکاتور) بر روی خط یا نمودار آن کلیک راست کرده و دکمه Settings را بزنید. در ادامه یک منوی کوچک شامل تمام تنظیمات باز میشود. بسته به نوع اندیکاتور میتوانید موارد مختلفی را تغییر دهید اما به طور کلی امکان تغییر دادن تمام جزئیات مهم وجود دارد. همچنین میتوانید با کلیک کردن بر روی تب Display در منوی تغییرات رنگها و نحوه نمایش اندیکاتورها را تغییر دهید.
ابزارهای بعدی که میخواهیم درباره آنها صحبت کنیم از محبوبترین ابزارهای معاملهگران در تریدینگ ویو است. این دو گزینه در شکل زیر هایلایت شدهاند.
ابزارهای پوزیشنهای لانگ و شورت (Long Position and Short Position)
در این بخش میتوانید به ابزارهای پوزیشنهای لانگ و شورت (Long Position and Short Position) دسترسی پیدا کنید. این ابزارها واقعاً شگفتانگیز هستند.
این ابزار به معاملهگر کمک میکند تا نقاط حد ضرر، ورود و ذخیره سود خود را به صورت کاملاً بصری در چارت مشخص کند. همچنین میتوانید نسبت ریسک به پاداش (Risk-to-Reward) هر معامله را به کمک این ابزارها به سادگی تعیین کنید.
با استفاده از ابزار پوزیشنهای لانگ و شورت دیگر نیازی به اتلاف وقت برای محاسبه نسبت ریسک به پاداش نیست زیرا این ابزار آن را برای کاربر محاسبه کرده و در اختیارش قرار میدهد.
این ابزار باعث صرفهجویی در وقت معاملهگر میشود و معاملهگر میداند که زمان برابر است با پول. به نظر میرسد تریدینگ ویو تنها پلتفرمی است که این ابزار را ارائه میدهد.
دکمه خط کش هم یک ابزار بسیار مفید است و به کاربر کمک میکند میزان تغییر قیمت و مدت زمان سپری شده در طول این تغییرات را اندازهگیری کند. برای استفاده از این ابزار کافی است دکمه شیفت سمت چپ صفحه کلید را نگه دارید، سپس کلیک چپ کرده و ماوس را در محدوده مورد نظر بکشید.
در انتهای نوار ابزار سمت چپ دکمه حذف کردن (Remove) قرار دارد. این ابزار به شکل یک سطل آشغال است بنابراین به راحتی میتوان کاربرد آن را به خاطر سپرد. با انتخاب این گزینه میتوانید همه ابزارهای طراحی، اندیکاتورها یا هر دو مورد را از روی چارت حذف کنید.
این هم از بررسی کردن قابلیتهای نوار ابزار سمت چپ! ما چند دکمه این بخش را بررسی نکردیم اما موارد بالا مهمترین دکمههایی بودند که باید با آنها آشنا میشدید.
ممکن است مدتی طول بکشد تا مکان قرارگیری و کاربرد تمام ابزارها را یاد بگیرید. برای سهولت بیشتر میتوانید ابزارهای مهم را به منوی مورد علاقهتان اضافه کنید.
بخش هفتم؛ نوار ابزار پایینی
شاید این نوار ابزار در ابتدا پیچیده به نظر برسد، اما نگران نباشید. با خواندن ادامه مطلب با کاربردیترین موارد آن آشنا خواهید شد.
نوار ابزار پایینی اطلاعات و دادههای مختلفی به کاربران میدهد. اما اگر واقعاً به این اطلاعات نیاز ندارید میتوانید اندازه این قسمت را نیز کوچک کنید. با این وجود موارد مفیدی در این نوار ابزار وجود دارد.
اولین مورد منطقه زمانی است که در سمت راست، بالای آیکن دوربین کوچک دیده میشود.
میتوانید منطقه زمانی را به دلخواهتان تغییر دهید. این زمان به طور خودکار به موقعیتتان در هر کجای دنیا که باشید تنظیم میشود. این قابلیت برای مواقعی که در سفر هستید یا اگر حسابی داشته باشید که بین چندین کاربر و کامپیوتر مشترک است بسیار کاربردی است.
در کنار این منطقه زمانی گزینههای دیگر شامل ext، %، log، و auto قرار دارد.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم برای معاملات رمز ارزها بهتر است مقیاس لگاریتمی (log) استفاده کنید. این دکمه را میتوانید در نوار ابزار پایینی پیدا کنید اما همانطور که گفتیم آن را میتوانید در منوی کلیک راست نیز پیدا کنید.
آیکن دوربین که قبلاً ذکر کردیم به شما امکان میدهد از پنجره اصلی چارتها اسکرین شات بگیرید. این کار برای نشان دادن چارتها، دادهها و معاملاتتان به دیگران میتوان مفید باشد. با استفاده از دکمه دوربین بلافاصله یک آدرس URL برایتان ایجاد میشود و همچنین به شما این امکان را میدهد که تصویر ایجاد شده را ذخیره یا آن را در توییتر منتشر کنید.
دکمه Publish Idea در تریدینگ ویو برای جوانب اجتماعی تریدینگ ویو است.
در سمت چپ دکمه Go to را داریم که یک روش سریع برای رفتن به یک تاریخ و / یا ساعت مشخص است. در کنار این دکمه چند بازه زمانی متفاوت وجود دارد. با این گزینهها به سرعت میتوانید جفت مدنظرتان را در آن مدت زمان خاص بررسی کنید.
برای مثال اگر روی All کلیک کنید حرکت قیمت در کل مدتی که آن جفت قابل معامله است نشان داده میشود. بسته به اینکه کدام بازه زمانی را انتخاب کرده باشید بازه زمانی نیز تغییر خواهد کرد. این گزینه برای کسانی که دوست دارند در بازههای زمانی بزرگتر معامله کنند مفید خواهد بود، زیرا به شما امکان میدهد بررسی کنید که قیمت در مدت زمان مشخصی چه حرکتی داشته است.
دو نکته اساسی آخر که باید به آنها توجه کنید Text Notes و Trading Panel است. این دو گزینه را میتوانید در زیر دکمههایی که دیدیم پیدا کنید.
همانطور که شاید حدس زده باشید گزینه Text Notes به شما این امکان را میدهد که نکاتی را درمورد جفتها یادداشت کنید.
گزینه معامله کاغذی (Trading Panel) قابلیتهای جالبتر دارد. این قابلیت اساساً یک حساب آزمایشی در تریدینگ ویو است. میتوانید این گزینه را انتخاب کرده و به کارگزاری خودتان متصل شده و به صورت آزمایشی اقدام به معامله کنید.

۷ راه کسب درآمد از بیتکوین

بعد از FTX نوبت به crypto.com رسید!

لیکوئیدیتی چیست؟ مفهوم نقدینگی در ارز های دیجیتال

تحلیل تکنیکال دوجکوین - ۱۴ آبان

ایلان ماسک چه خوابی برای توییتر و دوجکوین دیده است؟

آموزش استخراج دوج کوین (ماینینگ DOGECOIN) چگونه است؟

پیشبینی قیمت ارز برگر

آیا قیمتهای لونا و لونا کلاسیک (لونک) بازیابی میشوند؟

فرانت رانینگ و حمله ساندویچی در ارز دیجیتال

اتحادیه اروپا چه خوابی برای استیبلکوینها دیده است؟

پیش بینی آینده ارز لونا کلاسیک

تفاوت لونا با لونا کلاسیک چیست؟