«سال ۲۰۱۳ همه فکر میکردند ما دیوانهایم که یک صندوق سرمایهگذاری بیت کوین راهاندازی کردیم. حالا ببین ما کجا هستیم!» این جمله، از زبان یکی از اولین سرمایهگذاران بیت کوین به اسم بری سیلبرت (Barry Silbert) گفته شده که امروز در فروردین ۱۴۰۳، رتبه هشتم ثروتمندترین افراد فعال در حوزه کریپتو را در اختیار دارد. در این مقاله، توضیح میدهیم که بری سیلبرت کیست؟
بری سیلبرت کیست؟
در پاسخ به اینکه بری سیلبرت کیست؟ باید گفت او بنیانگذار و مدیرعامل گروه ارز دیجیتال (Digital Currency Group) گروه ارز دیجیتال است. DCG یک سازمان جهانی است که به عنوان شرکتی پیشرو در صنعت بیت کوین و بلاکچین شناخته میشود و به ساخت، پشتیبانی و سرمایهگذاری روی شرکتهای مختلف در سراسر جهان میپردازد. بری، به عنوان یکی از اولین سرمایهگذاران بیت کوین، در سال ۲۰۱۲ فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرد تا امروز به عنوان یکی از فعالترین افراد خودش را مطرح کند.
او در سال ۲۰۱۵ گروه ارز دیجیتال (DCG) را تاسیس نمود. امروز DCG یکی از فعالترین سرمایهگذاران صنعت رمز ارزها به شمار میرود که از بیش از ۱۲۰ شرکت در ۳۰ کشور جهان، از جمله Coinbase، Ripple، BitPay و Circle پشتیبانی میکند. بری سیلبرت پیش از راهاندازی گروه ارز دیجیتال، به عنوان بنیانگذار و مدیرعامل SecondMarket، که یک شرکت فناوری با پشتوانه سرمایهگذاری خطرپذیر در وال استریت بود فعالیت میکرد که بعدها توسط نزدک (Nasdaq) خریداری شد.
بری جوایز و افتخارات متعددی نیز دریافت کرده است. او در سال ۲۰۱۴ دو بار جایزه کارآفرین برتر سال را در بخش تکنولوژی و مخابرات از شرکت ارنست اند یانگ (Ernst & Young) و کرین نیویورک بیزینس (Crain’s New York Business) در بخش خدمات مالی دریافت کرد و همچنین، در لیست معتبر ۴۰ جوان برتر زیر ۴۰ سال مجله فورچون (Fortune) قرار گرفت. فورچون هر ساله ۴۰ نفر از افراد زیر ۴۰ سال را که در زمینههای مختلف از جمله تجارت، فناوری، سیاست، سرگرمی و امور خیریه به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند، معرفی میکند که در سال ۲۰۱۴ سیلبرت را نیز در لیست خود قرار داد.
مسیر شغلی بری سیلبرت
سیلبرت به عنوان یکی از اولین سرمایهگذاران بیت کوین، در سال ۱۹۷۸ در شهر بالتیمور ایالت مریلند متولد شد. او در دانشگاه دوک در رشته علوم کامپیوتر تحصیل کرد و سال ۲۰۰۰ فارغ التحصیل شد. پس از فارغ التحصیلی، به عنوان مشاور در شرکت McKinsey & Company مشغول به کار شد و در سال ۲۰۰۴ شرکت SecondMarket را تاسیس کرد که یک پلتفرم آنلاین برای معاملات ثانویه در اوراق بهادار خصوصی در والت استریت بود. این پلتفرم سرعت رشد زیادی داشت و در سال ۲۰۱۵ توسط نزدک خریداری شد.
اما او از دو سال قبل یعنی سال ۲۰۱۳ پایههای تاسیس شرکت DCG را بنا کرده بود که روی سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین تمرکز دارد. امروزه، DGC یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال به شمار میرود تعداد شرکتهای تحت حمایت آن به حدود ۲۰۰ شرکت میرسد.
در همان سال ۲۰۱۳ بری سیلبرت موسسه Grayscale Investments را تاسیس کرد که یکی از بزرگترین شرکتهای مدیریت سرمایهگذاری است. برای اینکه بهتر بدانید بری سیلبرت کیست؟ در ادامه زندگی حرفهای وی در سالهای اخیر را زیر ذرهبین میبریم.
سال ۲۰۲۰
در سال ۲۰۲۰، بری سیلبرت که جزو اولین سرمایهگذاران بیت کوین بود، به رهبری شرکتهایش در بازار صعودی ارزهای دیجیتال ادامه داد. با افزایش قابل توجه قیمت بیت کوین در ماه دسامبر، Grayscale با یک تبلیغ تلویزیونی ۳۰ ثانیهای در شبکههای اصلی ایالات متحده، کمپین Drop Gold خود را دوباره به اجرا درآورد. هدف اصلی این کمپین، متقاعد کردن سرمایهگذاران به جایگزین کردن طلا با بیت کوین در سبد سرمایهگذاری و سهام خود بود.
این کمپین با این استدلال پیش میرفت که بیت کوین به عنوان یک طلای دیجیتال عمل میکند، اما مزایای بیشتری نسبت به طلای فیزیکی دارد. شفافیت فعالیتها، غیرمتمرکز، قابل حمل و قابل تقسیم بودن نیز به عنوان مزایای بیت کوین نسبت به طلا ترویج داده شدند. سال ۲۰۲۰ سالی بود که گروه ارز دیجیتال (DCG) نیز به طور قابل توجهی گسترش یافت و در ماه آگوست آن سال با معرفی شرکت تابعه خود به اسم Foundry، اعلام کرد که وارد عرصه استخراج رمزارز شده است.
این شرکت جدید با هدف برآوردن تقاضای نهادهای مالی برای دسترسی به سرمایه، خدمات مختلفی برای تامین مالی تجهیزات استخراج و سهامگذاری رمزارز و همینطور مشاوره ارائه میدهد. در ماه سپتامبر، DCG پس از شش سال که سرمایه اولیه برای راهاندازی صرافی رمز ارز Luno را تامین کرده بود، این صرافی را خریداری کرد. مارکوس سوانپوئل (Marcus Swanepoel)، مدیرعامل و یکی از سرمایهگذاران صرافی Luno در این رابطه گفت:
حمایت کامل DCG به گسترش این صرافی و جذب مشتریان جدید کمک شایانی خواهد کرد.
سال ۲۰۲۱
Barry Silbert در سال ۲۰۲۱ همچنان به پیشبرد پذیرش ارزهای دیجیتال ادامه داد. چرا که نهادها به طور فزایندهای به بازار ارزهای دیجیتال که اکنون ارزشی معادل ۱ تریلیون دلار پیدا کرده بود، ملحق میشدند. در واقع، در حالی که جهان سال جدید را آغاز میکرد، Grayscale اعلام کرد که سه برابر بیت کوین استخراجشده در دسامبر ۲۰۲۰ را خریداری کرده است و بدین ترتیب، کل داراییهای تحت مدیریت خود را به ۲۰ میلیارد دلار رساند.
در اوایل سال ۲۰۲۱، سیلبرت از سمت مدیرعاملی Grayscale کنارهگیری کرد و مایکل سوننشین (Michael Sonnenshein)، مدیرعامل باسابقه این شرکت، جایگزین او شد. سیلبرت این موقعیت را ترک کرد تا بر نقش خود در DCG تمرکز کند؛ شرکتی که در سال ۲۰۲۰ رشد عظیمی را تجربه کرده بود.
سال ۲۰۲۲
علیرغم سقوطهای پیدرپی بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ که چشمانداز این بازار را لکهدار کرد، DCG به گسترش نفوذ خود در این زمینه ادامه داد و در همان سال حدود ۵۰ شرکت با آینده امیدوارکننده را به سبد سرمایهگذاریهای خود اضافه کرد و بدین ترتیب، مجموع تعداد شرکتهایی که در آنها سرمایهگذاری کرده بود را به بیش از ۲۰۰ شرکت رساند. این در حالی بود که شرکتهای تابعه DCG، مانند جنسیس، به عنوان وامدهنده ارز دیجیتال و گریاسکیل به عنوان مدیر داراییهای دیجیتال، با قدرت از زمستان ارزهای دیجیتال عبور کردند.
بری سیلبرت نیز سهامداران و جامع گسترده ارزهای دیجیتال را از سلامت مالی امپراتوری ارز دیجیتال خود مطمئن کرد. در واقع، جنسیس همچنان شرکت پیشتاز سیلبرت باقی ماند و طبق گزارشها، پس از بحران FTX تلاش کرد یک میلیارد دلار سرمایه جذب کند. اما در نهایت، برای تقویت نقدینگی خود به راهحلهای داخلی متوسل شد. Barry Silbert تلاش کرد تا بزرگترین صندوق بیتکوین جهان، یعنی Grayscale Bitcoin Trust را به یک صندوق قابل معامله مستقیم بیتکوین (ETF) تبدیل کند.
او چنان مصمم بود که شرکت Grayscale در ژوئن ۲۰۲۲ علیه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) شکایت قانونی تنظیم کرد. این نبرد حقوقی همچنان تا فروردین ۱۴۰۳ که این مطلب نوشته میشود، در جریان است. در پرتلاطمترین دورههای سال ۲۰۲۲، سیلبرت مجبور شد قاطعانه عمل کند تا نگرانی سهامداران را در مورد وضعیت مالی DCG کاهش دهد. با وجود اینکه او به سرعت به مشکلات نقدینگی گروه رسیدگی کرد، اما شکی نیست که اعتماد به پلتفرمهای متمرکز ارز دیجیتال متزلزل شد.
سال ۲۰۲۳
بری سیلبرت بر این باور بود که صنعت ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۳ باید بر بیاعتمادی گسترده به این حوزه و واسطههای آن که پس از فروپاشی FTX شعلهور شده بود، غلبه کند. او این امیدواری را داشت که پس از اجرای قوانین حمایتی قویتر، سرمایهگذاران آمریکایی بتوانند از طریق سیستم مالی ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ به ارزهای دیجیتال دسترسی پیدا کنند. چیزی که در نهایت، نتیجه داد و اعتماد سرمایهگذاران به بازار کریپتو را برگرداند.
سال ۲۰۲۴
بری سیلبرت، یک طرفدار پرشور امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) است که چالش تنظیم مقررات برای واسطههای متمرکز صنعت کریپتو بدون ایجاد اختلال در سایر نهادهای غیرمتمرکز را برجسته کرده. سیلبرت اطمینان دارد که با تکامل محصولات مبتنی بر ارز دیجیتال، هم بر بستر بلاکچین و هم خارج از آن و با ادامه توسعه نوآوریهای پیشگامانه، پذیرش این حوزه توسط سرمایهگذاران نهادی همچنان افزایش خواهد یافت.
سرمایهگذاریهای بری سیلبرت در حوزه ارزهای دیجیتال
اکنون که میدانیم بری سیلبرت کیست، چند مورد از سرمایهگذاریهای او در حوزه رمز ارزها را نام میبریم. پیش از آن، لازم به ذکر است که اشاره کنیم وی علاوهبراینکه جزو اولین سرمایهگذاران بیت کوین به شمار میرود، در حال حاضر هم یکی از فعالترین سرمایهگذاران در حوزه ارزهای دیجیتال محسوب می شود.
او از طریق شرکتهای خود یعنی DCG و Grayscale در بیش از ۲۰۰ شرکت و پروژه مرتبط با ارز دیجیتال سرمایهگذاری کرده است که موارد زیر، تنها چند نمونه انگشتشمار از این سرمایهگذاریها هستند. وی در مصاحبهای که سال ۲۰۱۷ با رویترز داشت، گفت قبل از اینکه سرمایهگذاری در شرکتها و پروژههای کریپتو را شروع کند، سال ۲۰۱۲ مبلغ ۱۷۵ هزار دلار ارز دیجیتال خرید.
برای اینکه تصویر شفافتری به دست بیاورید، باید اشاره کنیم که هر واحد بیت کوین در آن زمان ۱۱ دلار قیمت داشت. در ادامه برخی از سرمایهگذاریهای بری سیلبرت در حوزه کریپتو را نام میبریم:
- بیتکوین: سیلبرت یکی از اولین سرمایهگذاران بیتکوین است که در سال ۲۰۱۲ شروع به خرید آن کرد.
- اتریوم: سیلبرت در سال ۲۰۱۵ در اتریوم نیز سرمایهگذاری کرد و از آن زمان به یکی از حامیان سرسخت این پلتفرم تبدیل شده است.
- ریپل: وی در سال ۲۰۱۷ سرمایهگذاری در ریپل را نیز شروع کرد.
- لایت کوین: سال ۲۰۱۸ شروع سرمایهگذاری سیلبرت در لایت کوین بود.
- تتر: سیلبرت یکی از بزرگترین دارندگان تتر در دنیا به شمار میرود.
علاوهبر رمز ارزهای فوق، سیلبرت در تعدادی از شرکتهای مرتبط با ارز دیجیتال مانند Coinbase، Kraken و Bitfinex نیز سرمایهگذاری کرده است. به طور کلی، وی به دلیل سرمایهگذاریهای جسورانه و پیشگامانه خود در حوزه ارزهای دیجیتال شناخته شده است.
فعالیتهای بری سیلبرت در ترویج صنعت ارز دیجیتال
Barry Silbert نقش مهمی در رشد و توسعه صنعت ارزهای دیجیتال ایفا کرده است. او به عنوان یک سرمایهگذار جسور، حامی سرسخت و رهبر فکری، به طور فعال در ترویج و پیشرفت این صنعت نقش دارد و با سخنرانیها، مصاحبهها، فعالیت در رسانههای اجتماعی و حمایت از پروژههای مختلف صنعت ارزهای دیجیتال را ترویج میکند.
در ادامه، به چند نمونه از فعالیتهای سیلبرت در ترویج صنعت ارز دیجیتال اشاره میکنیم:
- سخنرانی در کنفرانسها و رویدادهای مختلف مرتبط با ارز دیجیتال به طور مرتب
- ترویج مزایای ارزهای دیجیتال و تشویق مردم به سرمایهگذاری در این حوزه
- مصاحبه با رسانههای مختلف و صحبت در مورد ارزهای دیجیتال
- افزایش آگاهی عمومی در مورد ارز دیجیتال و پاسخ به سوالات مردم در این رابطه
- گفتگو و بحث در مورد ارز دیجیتال از طریق رسانههای اجتماعی
- حمایت مالی از پروژههای مختلف ارزهای دیجیتال و رشد و توسعه شرکتهای نوپا در صنعت کریپتو
دیدگاه Barry Silbert در مورد آینده رمز ارزها
سیلبرت به آینده ارزهای دیجیتال خوشبین است. او اعتقاد دارد که ارزهای دیجیتال پتانسیل ایجاد تحولات عظیمی در سیستم مالی جهانی دارند. او پیشبینی میکند که ارزهای دیجیتال در نهایت به بخشی جداییناپذیر از سیستم مالی جهان تبدیل خواهند شد. البته، وی دیدگاه منصفانهای در مورد ارزهای دیجیتال دارد و مردم را نسبت به چالشها، خطرات و ریسکهای احتمالی آنها نیز آگاه میکند.
وی تا به حال بارها در مورد نوسانات ارزهای دیجیتال به مردم و سرمایهگذاران هشدار داده و به آسیبپذیر بودن برخی از پروژهها نسبت به حملات سایبری هم اشاره کرده است. سیلبرت در مصاحبهها و سخنرانیهای خود، به قوانین و مقرراتی که ممکن است در آینده بر ارزهای دیجیتال اعمال شود نیز اشاره میکند.
با وجود این چالشها، سیلبرت معتقد است که ارزهای دیجیتال در آینده به طور فزایندهای مورد استفاده قرار خواهند گرفت. وی در این رابطه گفته:
ارزهای دیجیتال به اندازه اینترنت مهم هستند و در حال حاضر ما در مراحل اولیه انقلاب ارزهای دیجیتال هستیم. ارزهای دیجیتال به جریان آزاد اطلاعات و سرمایه کمک خواهند کرد تا سیستم مالی عادلانهتر و فراگیرتری بسازیم.
تاثیر فعالیتهای بری سیلبرت بر آینده ارزهای دیجیتال
بری سیلبرت به عنوان یکی از اولین سرمایهگذاران بیت کوین، حامی و رهبر فکری، پتانسیل زیادی برای تاثیرگذاری بر آینده ارزهای دیجیتال دارد. اقدامات او در سالهای آینده میتواند به شکلدهی این صنعت و تعیین مسیر آن برای سالهای آینده کمک کند. سرمایهگذاریهای وی در شرکتهای نوپا و پروژههای جدید میتواند به رشد و توسعه صنعت ارز دیجیتال و تسریع نوآوری در این حوزه کمک کند.
همچنین، سیلبرت امکان افزایش آگاهی عمومی نسبت به کریپتو را دارد. با افزایش آگاهی عمومی، سرمایهگذاران و کاربران جدیدی به این حوزه وارد خواهند شد. در صورت همکاری سیلبرت با سیاستگذاران و قانونگذاران، مقرراتی ترویج داده خواهد شد که به رشد و توسعه صنعت ارز دیجیتال و حمایت از سرمایهگذاران منجر میشود. حمایت از توسعه زیرساختهای لازم برای رشد صنعت ارز دیجیتال، مانند صرافیها و کیف پولها نیز یکی دیگر از روشهای تاثیرگذاری سیلبرت بر آینده ارزهای دیجیتال است.
فعالیتهای بشر دوستانه بری سیلبرت
بری سیلبرت علاوهبر فعالیتهای خود در صنعت ارزهای دیجیتال، به واسطه بنیاد خیریه خود به نام بنیاد سیلبرت در زمینههای مختلف بشردوستانه نیز فعالیت میکند. در ادامه، چند مورد از فعالیتهای بشر دوستانه Barry Silbert را نام میبریم:
- حمایت از آموزش: بنیاد سیلبرت از ابتکارات مختلف آموزشی در سراسر جهان حمایت و همچنین، از طریق اعطای کمکهای مالی به مدارس و سازمانهای آموزشی، به ارتقای کیفیت آموزش برای کودکان و بزرگسالان کمک میکند.
- حمایت از تحقیقات علمی: بنیاد سیلبرت با اعطای کمکهای مالی به دانشمندان و موسسات تحقیقاتی، از تحقیقات علمی در زمینههای مختلف از جمله پزشکی، انرژی و محیط زیست حمایت میکند.
- حمایت از هنر و فرهنگ: بری سیلبرت از طریق بنیاد خود به موزهها، گالریها و سایر موسسات فرهنگی کمکهای مالی اعطاء میکند.
جمعبندی
بری سیلبرت (Barry Silbert) یک سرمایهگذار و کارآفرین برجسته است که جزو اولین سرمایهگذاران بیت کوین به شمار میرود. وی از سال ۲۰۱۲ با خرید بیت کوین ۱۱ دلاری، سرمایهگذاری در این حوزه را شروع کرد و فعالیت خود را به عنوان بنیانگذار و مدیر عامل Digital Currency Group (DCG) و Grayscale Investments ادامه داد.
در این مطلب، توضیح دادیم بری سیلبرت کیست؟ همچنین، با مسیر شغلی بری سیلبرت آشنا شدیم و فعالیتهای وی در سالهای اخیر را دقیقتر بررسی کردیم. سیلبرت با سابقه سرمایهگذاری در بیش از ۲۰۰ شرکت و پروژه مرتبط با ارز دیجیتال، به آینده این حوزه خوشبین است و اعتقاد دارد که ارزهای دیجیتال، سیستم مالی جهانی را متحول خواهند کرد.
سوالات متداول در مورد بری سیلبرت
ثروت بری سیلبرت چقدر است؟
مبلغ دقیق ثروت کنونی بری سیلبرت مشخص نیست، اما Forbes سال ۲۰۲۳ تخمین زد که وی حداقل باید ۳.۲ میلیارد دلار ثروت داشته باشد.
ارتباط بری سیلبرت با وال استریت چیست؟
سیلبرت سابقه طولانی در وال استریت دارد. او قبل از ورود به دنیای ارزهای دیجیتال، به عنوان معاملهگر و سرمایهگذار در چندین شرکت بزرگ مالی مانند SecondMarket و NASDAQ OMX فعالیت میکرد.
نقش بری سیلبرت در گری اسکیل چه بود؟
بری سیلبرت سال ۲۰۱۳ شرکت Grayscale Investments را تاسیس کرد و تا سال ۲۰۲۱ که از این شرکت استعفا داد، به عنوان رئیس هیئت مدیره فعالیت کرد. این شرکت بزرگترین صندوقهای بیتکوین و اتریوم جهان را اداره میکند و بزرگترین سرمایهگذار حوزه کریپتو است.
منتقدان بری سیلبرت چه ایراداتی از او میگیرند؟
منتقدان میگویند که سیلبرت بیش از حد بر سودآوری تمرکز دارد و به دنبال منافع شخصی خود در صنعت ارزهای دیجیتال است. آنها به سرمایهگذاریهای او در شرکتهای مختلف مرتبط با ارز دیجیتال اشاره میکنند و میگویند که او به دنبال کسب سود از این صنعت است، نه ترویج و توسعه آن. همچنین، عیقده دارند که وی مردم را به سرمایهگذاری در یک صنعت پرخطر تشویق میکند.
بری سیلبرت از چه زمانی شروع به خرید بیت کوین کرد؟
بری سیلبرت خرید بیت کوین را از سال ۲۰۱۲ شروع کرد. وی در آن سال ۱۷۵ هزار دلار بیت کوین ۱۱ دلاری خرید.
ثروت بری سیلبرت از کجا آمده؟
بری سیلبرت بنیانگذار و مدیرعامل گروه دیجیتال کارنسی (Digital Currency Group) است که یک شرکت خوشهای متشکل از پنج شرکت متمرکز بر ارزهای دیجیتال محسوب میشود. اگرچه خود سیلبرت از گری اسکیل بیرون آمده، اما هنوز هم بزرگترین منبع درآمد DCG، مدیریت داراییهای دیجیتال Grayscale است که بر ۲۸ میلیارد دلار بیتکوین، اتریوم و سایر داراییها نظارت دارد.
منابع: cointelegraph | coinspeaker | reuters
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید