سولانا نوعی پروژه متن باز و کاربردی بوده که هدف آن افزایش توان عملیاتی و کاهش هزینهها و تبدیل شدن به مقاومترین شبکه در برابر سانسور است. این شبکه شباهت زیادی به اتریوم دارد؛ به طوریکه بسیاری از افراد از آن به عنوان قاتل اتریوم یاد میکنند. اگر بخواهیم بیشتر با ساختار این شبکه آشنا شویم، باید بگوییم که معماری بلاکچین نسل سوم آن، برای اجرای قراردادهای هوشمند و ایجاد برنامههای غیرمتمرکز (DApp) ایجاد شده است. همچنین این پروژه، مجموعهای از پلتفرمهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) و بازارهای توکنهای غیرمثلی (NFT) را پشتیبانی میکند.
پیش از این نیز ذکر کردیم که شبکه Solana شباهت زیادی به شبکه اتریوم دارد و درواقع برای رفع کاستیهای آن پا به میدان گذاشته است. تمامی شبکهها به دنبال ارائه سهگانه بلاکچین، یعنی تمرکززدایی، امنیت و مقیاسپذیری هستند. بسیاری از کارشناسان معتقدند که Ethereum به دو مورد از این سهگانه، یعنی امنیت و تمرکززدایی، توجه بیشتری داشته و Solana امنیت و مقیاسپذیری را مورد هدف قرار داده است.
علاوه بر موارد ذکر شده، اجتماعی بزرگ از توسعه دهندگان فعال، قابلیتهای جدید را به بلاکچین سولانا اضافه و شبکه را به روزرسانی میکنند. همچنین ارز دیجیتال اصلی شبکه، SOL نام داشته و میتوان آن را از طریق بسیاری از صرافیهای بزرگ خریداری کرد و از این توکن برای انجام فعالیتهای داخل شبکه استفاده میشود. شما میتوانید همین حالا قیمت سولانا، نرخ اتریوم، ماتیک، آوالانچ و دیگر ارزهای دیجیتال را در صرافی رمزینکس بررسی کنید.
بنیان گذاران سولانا
وایتپیپر این شبکه در سال ۲۰۱۷ توسط آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) ارائه شد و هدف آن ایجاد شبکهای از گرههای غیرمتمرکز بود که بتوانند با عملکرد یک گره انفرادی مطابقت داشته باشند و در این مقاله به توصیف مفهوم PoH نیز پرداخت. همچنین این شخص در Qualcomm و Dropbox نیز فعالیت داشته است. در مارچ ۲۰۲۰، یاکوونکو برای راهاندازی Solana با راج گوکال، گرگ فیتزجرالد و استفان آکریج همکاری کرد. نام این پروژه از ساحلی در کالیفرنیا که بنیانگذاران اوقات فراغت خود را در آن میگذارنند، انتخاب شده است.
Solana Labs به عنوان مشارکت کننده اصلی، هدایت شبکه را برعهده دارد و بنیاد Solana (نوعی سازمان غیرانتفاعی مستقر در سوئیس) به توسعه و رشد شبکه کمک کرده و از آن پشتیبانی میکند.
یاکوونکو و تیماش در سال ۲۰۱۸ شروع به دریافت بودجه کردند و پروژه در مرحله اول و فروش خصوصی خود، توانست بیش از ۲۰ میلیون دلار جمعآوری کند. پس از آن در راهاندازی شبکه اصلی در سال ۲۰۲۰، این شبکه موفق به جذب ۱/۷۶ دلار سرمایه دیگر طی فروش عمومی گردید.
ویژگی های منحصر فرد سولانا
پیش از این نیز به حل موضوع سه گانه بلاکچینها پرداختیم و این سهگانه یکی از مهمترین چالشهایی است که توسعه دهندگان در ساخت زنجیرههای بلاک با آنها مواجه هستند. درواقع یکی از اصلیترین اهداف Solana نیز پرداختن به این مسئله است. بسیاری از افراد معتقدند که ساختار بلاکچینها به گونهای است که توسعه دهندگان مجبور به ارائه دو مزیت و قربانی کردن یکی از آنها هستند.
مکانیزم اجماع ترکیبی که این شبکه استفاده کرده است، مقیاسپذیری را افزایش و تمرکززدایی را در معرض خطر قرار داده است. ترکیب مکانیزمهای PoS و PoH، شبکه Solana را به یکی از منحصر به فردترین پروژهها در صنعت بلاکچین تبدیل کرده است. به طوریکه در مقایسه با رقبای خود، یعنی اتریوم و کاردانو، از سرعت تراکنش بسیار بالاتری برخوردار است.
از دیگر ویژگیهای منحصربهفرد این شبکه، مقیاس بندی افقی است؛ به طوریکه برای تامین منابع محاسباتی رایانههای بیشتری میتوانند به شبکه اضافه شوند. با این سیستم، چندین رایانه که به طور موازی فعالیت میکنند، پردازشها را انجام میدهند.
جدول مشخصات ارز دیجیتال سولانا
در جدول زیر مشخصات اصلی این رمز را میخوانید:
عنوان | مشخصات |
---|---|
نام ارز | سولانا (Solana) |
نماد ارز | SOL |
بلاکچین | سولانا (Solana) |
موارد استفاده | پلتفرم بلاکچینی برای برنامههای غیرمتمرکز (dApps) و قراردادهای هوشمند |
تاریخ راهاندازی | ۲۰۲۰ |
تیم توسعهدهنده | آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) |
الگوریتم اجماع | اثبات تاریخ (Proof of History یا PoH) و اثبات سهام (Proof of Stake یا PoS) |
تعداد توکن های در گردش ارز سولانا
براساس سایت کوین مارکت کپ، در حال حاضر (۱۸ دی ۱۴۰۱) جایگاه این ارز در میان ارزهای دیجیتال، ۱۴ بوده و در ۲۴ ساعت گذشته ۲/۹۱٪ رشد داشته است. همچنین مقدار ۳۶۹،۸۷۷،۷۵۳ توکن SOL در گردش قرار دارند.
امنیت شبکه سولانا
Solana برای ایمنسازی شبکه خود، از مکانیزم اجماعی به نام Tower BFT که با عنوان DPoS نیز شناخته میشود، استفاده میکند. DPoS نیز برای اعتبارسنجی تراکنشها، ایمن سازی شبکه و توزیع توکنهای جدید، از سیستم رای گیری استفاده میکند. به این معنا که دارندگان این توکن، میتوانند در پیشبرد شبکه مشارکت داشته باشند. به عنوان مثال با قفل کردن توکنها، کاربران میتوانند در سیستم حاکمیتی شبکه مشارکت داشته باشند و برای تولید بلاکهای جدید انتخاب شوند.
خرید و فروش سولانا SOL در صرافی رمزینکس
در حال حاضر یکی از بهترین راههای خرید ارز سولانا، استفاده از صرافیهای معتبر ایرانی است. صرافی دیجیتال رمزینکس روشهای مختلفی را برای خرید و فروش ارز دیجیتال پیش روی کاربران قرار داده است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. اما پیش از هرکار نیاز است که ثبت نام و احراز هویت در سایت انجام شود. با تکمیل شدن مرحله احراز هویت، امکان فعالیت به طور نامحدود برای کاربران ایجاد میشود.
- روش سفارش بازار: این روش یکی از مناسبترین راهها برای کاربرانی است که سرعت برایشان اهمیت دارد؛ چراکه تکمیل سفارش خرید و فروش در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
- روش حد زیان: در این روش علاوه بر فیلد قیمت و مقدار ارز، فیلدی برای درج قیمت فعالسازی نیز وجود دارد. بدین ترتیب کاربران بابت تکمیل شدن سفارش خرید سولانا در قیمت مورد نظر، اطمینان پیدا میکنند.
- روش سفارش محدود: در خرید سولانا به این روش، زمانی که قیمت سفارش خرید کاربر با قیمت سفارش فروش کاربران دیگر تطابق پیدا کند، تکمیل سفارش انجام میشود.
- روش OCO: کاربران با استفاده از روش OCO برای خرید سولانا، میتوانند دو نوع سفارش محدود و حد زیان را ثبت کنند. زمانیکه یکی از این دو سفارش انجام شود، دیگری به طور خودکار لغو میگردد.
لازم به ذکر است که روشهای خرید و فروش ارز دیجیتال در این صرافی مشابه یکدیگر انجام میشوند و مراحل آن مشابه آن چیزی است که پیش از این توضیح دادیم. همچنین قیمت ارزهای دیجیتال دیگر و قیمت سولانا در صرافی دیجیتال رمزینکس قابل مشاهدهاند.
نحوه نگهداری ارز سولانا
انتخاب کیف پول مناسب به کاربران کمک میکند که به امنترین روش ممکن، سکههای خود را نگه دارند. در ادامه چند مورد از بهترین کیف پول سولانا را نام میبریم:
- MathWallet
- Phantom Wallet
- Exodus
- Solflare