«ماهیت بیت‌کوین به شکلی است که پس از انتشار اولین نسخه‌اش، دیگر تا انتهای عمرش نمی‌توان طراحی مرکزی‌اش را تغییر داد» ساتوشی ناکاموتا با این رویکرد و با آرمان آزادی و رهایی بشر بیت کوین را اختراع کرد. از اولین ایمیل ساتوشی ناکاموتا در اولین روز نوامبر ۲۰۰۸ تا اولین معامله آن در اکتبر ۲۰۰۹ یا خرید تاریخی دو پیتزا در ۲۲ می ۲۰۱۰ یا حتی اولین رشد تاریخی بیت‌کوین در نوامبر ۲۰۱۷ ، این جادوی تکنولوژی از یک بازی آنلاین به یک فناوری معتبر بدل شد و به نوعی به عنوان پول دیجیتال قابل اعتماد شناخته شد. به ادعای فعالان این صنعت، بیت کوین پولی در کنترل صاحبش است که در بلند مدت ارزش خود را حفظ خواهد کرد تا روزی که به یک واحد پولی رایج تبدیل شود.

دستاورد بیت کوین و رمز ارزها ایجاد یک فضای اقتصادی عادلانه برای جهانیان است اما نگاه بسیاری از سرمایه‌گذاران ایرانی به‌ بازار رمزارزها و محبوبیت آن در داخل کشور احتمالا به همان روزهای اول پیدایش بیت‌کوین باز نمی‌گردد و یکی از دلایل آن محدودیت ورود کاربران در استفاده از سایت‌ها و صرافی‌های رمزارز بین‌المللی بوده است. تحریم و اتفاقات مشابه صرافی بیترکس در ۲۰۱۷ و بلوکه‌شدن دارایی ایرانیان برای جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف کافی بود تا به فکر تسهیل معاملات رمزارز در ایران باشند و کاربران ایرانی را از جهات مختلف به صرافی‌های خارجی بی‌نیاز کنند.

این ایده در سال ۱۳۹۶ بر اثر تحقیقات و پژوهش‌های متعدد در زمینه بلاکچین، باعث شکل‌گیری نطفه اولیه صرافی رمز ارز رمزینکس شد که اکنون به‌عنوان یک پلتفرم معاملاتی همتا به همتاPeer-to-Peer P2P)  ) فعال است. کاربران ایرانی از سال ۱۳۹۶ توانستند در یک بستر امن با یکدیگر وارد معامله خرید یا فروش شوند. رمزینکس با تکیه بر بازار معاملاتی بزرگ خود، از نظر حجم معاملاتی، یک بستر با کاربری ساده، سریع، حرفه‌ای و در عین حال با رعایت جدیدترین پروتکل‌های امنیتی را در دسترس کاربران ایرانی خود قرار داده است.

پلتفرم تبادل رمز ارز رمزینکس به‌عنوان یک صرافی ایرانی بستری را در اختیار کاربران قرار داده است  که یک معامله‌گر حرفه‌ای یا یک سرمایه‌گذار بلندمدت فرقی نمی‌کند، در هر صورت خرید و فروش رمز ارز با امکاناتی نظیر حد سود و ضرر و صد البته مدیریت کامل سبد سرمایه‌گذاری با امکان رصد لحظه‌ای سود و زیان در رمزینکس در نظر گرفته شده است.

محصولی به‌روز و رو به آینده 

انقلاب دیجیتال در دهه ۱۹۵۰ و تولید اولین کامپیوترهای قابل برنامه‌نویسی و سیر نفوذ آن در زندگی روزمره سالها به طول انجامید. شاید برای نفوذ کامل بلاکچین در زندگی روزمره زود باشد ولی رمزینکس با دانش بلاکچینی از روز اول راه اندازی تا کنون مسیر توسعه را جهت تسهیل تبادل امن و مدیریت دارائی برای معامله‌گران ایرانی فراهم کرده و در واقع دستیار بلاکچینی و مالی بوده است. اگر بخواهیم به روند توسعه محصولی در رمزینکس اشاره کنیم ابتدا باید بگوئیم که سیر این تحولات مثبت و رو به آینده و حتی در مواردی پیشگام نیز بوده است.

تیم فنی و محصول رمزینکس با بررسی فرصت‌های توسعه محصولات و آگاهی از رخدادها و ترندهای روز این صنعت و بلاکچین سعی کرده است تا بهترین تصمیمات را در جهت برآورده کردن اصلی‌ترین نیاز کاربران و توسعه محصولات جدید بگیرند. همچنین، محصولات و ابزارهای متنوع مالی را ارائه دهند که تجربه‌ی بهتری را برای کاربران این حوزه رقم زند و مسیر سرمایه‌گذاری در این بازار را برای هموطنان خود هموار کنند.

ایجاد بستری بی‌واسطه: اولین اقدام رمزینکس ایجاد یک کانال تلگرامی بود که مشابه صرافی‌های فیات هر چند دقیقه یکبار قیمت رمزارزهای مختلف در آن به کاربران اعلام می‌شد. اگر سری به کانال تلگرام رمزینکس بزنید احتمالا قیمت فروش و خرید بیت کوین در آن روزها حدود ۳۰ میلیون تومان بود را مشاهده خواهید کرد. پس از آن یک وب‌سایت خرید و فروش ایجاد شد که کاربران امکان ثبت سفارش و خرید ارز دیجیتال به صورت مستقیم از رمزینکس را داشتند.

وب‌سایت تعاملی OTC  پیچیدگی فنی خاصی نداشت و در ساعات فعالیتش، رمزارزها را قیمت‌گذاری می‌کرد تا فرایند خریدوفروش در آن انجام شود. همچنین در ابتدا امکان معامله حدود ۱۰ تا ۱۲ رمزارز را داشت. اما پس از آن به سمت پلتفرم P2P روی آورد تا مشتری‌های فعال OTC بتوانند در این محیط بی‌واسطه فعالیت کنند و رمزینکس تنها فرایند مدیریت سفارش‌ها را برعهده بگیرد. اواخر سال ۱۳۹۷، اپلیکیشن اندروید P2P به راه افتاد و به موازات آن (اوایل سال ۱۳۹۸)، اپلیکیشن P2P برای نسخه  IOSنیز راه‌اندازی شد. همچنین رمزینکس به سمت عرضه نسخه وب‌اپلیکیشن نیز روی آورد. تمام این اقدامات در تلاش برای فراهم کردن کانال‌های ارتباطی بیشتر بود.

توسعه بازارهای معاملاتی: بعد از تنوع کانال‌های ارتباطی و بهبود محصول، در سال ۱۳۹۹ رمزینکس به سمت توسعه بازارهای معاملاتی نیز حرکت کرد. به این معنی که بر اساس تقاضا و نیاز مشتریان، تعداد ارزهای مختلف قابل‌معامله و بازارها را افزایش داد. به طوری که تا انتهای سال ۱۳۹۹، حدود ۱۰۰ ارز و ۱۳۵ بازار به بستر معاملاتی رمزینکس افزوده شد.

تنوع ارزی و شبکه‌های واریز و برداشت: رمزینکس علاوه بر افزایش تعداد رمزارزها و بازارها، در سال ۱۳۹۹ با کار بر روی شبکه‌های مختلف واریز و برداشت رمزارز تلاش کرد تا محصول را کامل کند. امروزه تنوع شبکه‌های مختلف ارزی باعث شده تا هزینه انتقال کمتر و زمان تراکنش‌ها سریع‌تر شود. از طرف دیگر، رمزینکس در پلتفرم P2P خود تنوع بالایی از رمزارزها را پوشش می‌دهد و هر روز به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود. خریدوفروش در این مجموعه هم با ریال و هم تتر امکان‌پذیر است.

توسعه ابزارهای معاملاتی: یکی دیگر از مزیت‌های رمزینکس، استفاده از ابزارهای معاملاتی است که به کاربر در تسهیل امور کمک می‌کند. به‌طوری که دیگر نیازی نیست کاربران به مانند گذشته نگران ریزش یا صعود شدید قیمت باشند. در واقع با توسعه این ابزارها ریسک معاملات کاهش می‌یابد. رمزینکس به‌کمک ابزارهای معاملاتی مانند تعیین حد ضرر Stop Loss، حد سود Take profit و معاملات شرطی OCO  امکان انجام معاملات را به‌صورت خودکار همگام با صرافی‌های بین‌المللی ارائه می‌دهد. به‌عبارت دیگر، لازم نیست که معامله‌گران به‌صورت پیوسته و مستمر بازار را رصد کنند و به‌طور خودکار معاملات باز و بسته می‌شوند.

رمز گیف:کارت هدیه رمزینکس یک هدیه مدرن و همگام با رشد فناوری دیجیتال دنیا است که با استفاده از آن می‌توانید به کسانی که دوستشان دارید ارز دیجیتال محبوبتان را هدیه دهید. این کارت هدیه هم به صورت فیزیکی هم به صورت مجازی قابل انتقال است.

رمزباکس؛ محصول نوآورانه برای اولین بار در ایران

رفتار معامله‌گران در بازار رمز ارز گاهی همراه با هیجان است که منطق خاصی را به همراه ندارد. رمزینکس برای آن دسته از کاربرانی که  می‌خواهند کنترل شده تر و با مدیریت مالی کم ریسک رفتار کنند و در بازار صعودی و ریزشی کمتر تحت تاثیر قرار گیرند. سبد شاخصی رمزباکس به عنوان یک محصول نوآورانه در بازار رمز ارز ایران توسط رمزینکس عرضه شد از ابتدای عرضه (مرداد ۱۴۰۱) تاکنون بازدهی بیش از ۵۰ درصدی را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان آورده است.

این سبد که به عنوان یک سبد قابل معامله شاخصی در صرافی رمزینکس برای تمام کاربران قابل معامله است شامل ۱۰ رمز ارز برتر بازار است که به نسبت ارزش بازارشان وزن‌دهی شده‌اند.

مکانیزم کار رمزباکس:همانطور که گفته شد رمز باکس، سبدی است که از ۱۰ ارز دیجیتال برتر بازار تشکیل شده است. این ارزها بر اساس ارزش بازارشان درون این سبد وزن‌دهی شده‌اند به عنوان مثال اگر۴۰ درصد از ارزش بازار ۱۰ رمز ارز برتر جهانی را بیتکوین تشکیل دهد، وزن بیت‌کوین در هر واحد از رمزباکس نیز ۴۰ درصد خواهد بود در حقیقت ارزها به نسبت تسلط (دامیننس) خود در رمزباکس وزن‌دهی شده‌اند.

شما با خرید نماد معاملاتی رمزباکس به راحتی یک سبد سرمایه‌گذاری با ریسک پایین از ۱۰ ارز برتر بازار برای خود ساخته‌اید و دیگر نیازی به خرید و نگهداری تک‌تک رمزارزها نخواهید داشت.

بازتنظیم (ریبالانس): با توجه به نوسانات قیمتی لحظه‌ای در بازار رمزارز همانطور که قیمت ارز ها تغییر میکند تسلط (دامیننس) آن ها نیز دچار تغییرات لحظه ای میشود به عنوان مثال، اگر امروز تسلط اتریوم ۱۸ درصد باشد ممکن است با تغییرات قیمت تسلط آن در روز بعدی به ۱۹ درصد برسد. ربات‌های تنظیم‌گر رمزباکس به صورت روزانه وظیفه بازتنظیم وزن دارایی‌ها را دارند تا به کاربران این اطمینان را بدهند که وزن دارایی‌ها در هر روز مطابق تسلط دارایی در بازار رمز ارز خواهد بود.

بازار گردانی: با توجه به اهمیت نقدشوندگی دارایی‌ها در دنیای مالی، ربات‌های بازارگردانی رمزباکس در هر لحظه با ثبت سفارشات متنوع وظیفه بازارگردانی رمزباکس را بر عهده دارند، تا هر کاربر بدون نگرانی از امکان نقد شدن واحد های رمزباکس بتواند این سبد را خریداری نماید.

مقایسه بازدهی رمزباکس با چند دارایی دیگر: رمزباکس  ابتدای مرداد ماه ۱۴۰۱ معرفی شد، و در بازه بیش از  6 ماهه تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ بازدهی ۵۴ درصدی را به ثبت رساند. این در حالی است که بازدهی دلار در این مدت حدود ۴۱ درصد بوده است.

تکیه بر تیم متخصص و جوان

تمام این مسیر به همت تیم جوان رمزینکس طی شده است. هسته اولیه شکل گیری رمزینکس کمتر از ۱۰ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف بود و در سال ۱۴۰۰ با پیشرفت و گسترش محصولات و کیفیت خدمات در راستای اهداف رمزینکس تعداد پرسنل افزایش چشمگیری پیدا کرد و به دنبال آن تیم منابع‌انسانی  در اواخر مرداد ۱۴۰۰ گسترش یافت و به صورت یک تیم منسجم شروع به فعالیت کرد. پس از گذشت یکسال و اندی از گسترش این تیم، در کنار بهبود بسیاری از فرآیندهای داخلی سازمان، رشد بیش از ۳۵۰ درصدی تعداد پرسنل را شاهد بوده و طبق این گزارش بیش از ۵۰ درصد جذب پرسنل در سال ۱۴۰۱ انجام گرفته است.

یکی دیگر از کارهای انجام شده در تیم منابع انسانی رمزینکس آموزش پرسنل برای افزایش توانمندی آن‌هاست همچنین حفظ منابع انسانی اهمیت ویژه‌ای دارد و سعی شده است با استفاده از برنامه‌های متفاوت این اهداف در تیم منابع انسانی انجام شود. میانگین سنی پرسنل در رمزینکس ۲۶ سال است و این نکته حائز اهمیت نشان دهنده سیاست کلی شرکت در حیطه سرمایه‌های انسانی در قالب جوانگرایی است.

پشتیبانی با هدف رضایت کاربران

یکی از این تیم‌های جوان، تیم پشتیبانی است که همزمان با آغاز فعالیت رمزینکس کار خود را شروع کرد و تا امروز این تیم۵۰ نیروی پشتیبان دارد. طی این سال‌ها «کوتاه کردن زمان انتظار کاربران»، «افزایش رضایت» و «تجربه بهتر کاربری»، «کاهش تعداد سوالات بی‌پاسخ» از جمله کارهای این تیم جوان بود.

طبق رویه این پنج سال، با وقوع نوسانات در بازار رمز ارز تیم پشتیبانی نیز روزهای پر فشاری را تجربه می‌کند. در این مسیر همانطور که بازار معاملاتی رمزینکس یک بازار ۲۴ساعته و فعال است که همه‌روزه و در هر ساعتی از شبانه‌روز دسترسی به آن از طریق وب‌سایت، اپلیکیشن یا به‌صورت تلفنی، پیام و … امکان‌پذیر است.

تیم پشتیبانی رمزینکس نیز به صورت ۲۴ ساعته در چت آنلاین در حال خدمات‌رسانی به کاربران است. همچنین پشتیبانی تماس نیز از ساعت ۹ صبح تا ۲۴ پاسخگوی کاربران عزیز رمزینکس به صورت تلفنی هستند. در تمام این مدت، آموزش‌های لازم برای ارتقا توانمندی و حرفه‌ای‌تر شدن همکاران تیم پشتیبانی انجام می‌شود تا به دلیل ماهیت این بازار و نیاز به آموزش مداوم صورت حرفه‌ای خدمت‌رسانی انجام شود تا هدف نهایی رمزینکس که افزایش رضایت کاربران محقق شود.

افتخار رمزینکس این است که در طول پنج سال گذشته، ۱۵۲ هزار و ۷۶۹  تماس مستقیم با پشتیبانی با میزان رضایت ۹۱ درصدی برقرار شده است. پس از اضافه شدن امکان چت آنلاین از سال ۱۳۹۹ ، یک میلیون و ۸۵۹ هزار و ۳۲۵ بار ارتباط مستقیم با کاربر از طریق چت آنلاین با میزان رضایت ۸۹ درصدی داشته است.

بررسی اطلاعات در خصوص پشتیبانی نشان می‌دهد که بیشترین سوال مربوط به برداشت کریپتو اختصاص داشته است که شلوغترین ساعت مراجعه به پشتیبانی ساعت ۱۱ صبح  و ۲۰ شب است.

اعداد و ارقام در خصوص رمزینکس چه می‌گویند؟

برای ارائه تصویر بهتر از رمزینکس شاید اعداد شاهد مناسبتری باشند. رمزینکس هم اکنون بیش از یک میلیون کاربر دارد که روند افزایش کاربران از بهمن سال ۱۳۹۹ آغاز شده است. به طوری که در این مقطع زمانی بیش از هزار نفر در صف احراز هویت قرار می‌گرفتند. تنها در فرودین و اردیبهشت ۱۴۰۰ بیش از ۲۲۰ هزار نفر به جمع رمزینکسی‌ها اضافه شدند. از این تعداد کاربر به ترتیب استانهای تهران، خراسان رضوی ، آذربایجان شرقی ، اصفهان و خوزستان در صدر استانهای دارای معامله‌گر رمز ارزی است.

در همین راستا جهت ایجاد فضای معامله برای کاربران به تعداد رمز ارزها اضافه شده است به طوری که هم اکنون بیش از ۱۴۵ ارز توسط رمزینکس پشتیبانی می‌شود. در صورتی است که در اسفند سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰ رمز ارز که در شهریور ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۰۰ رمز ارز رسید که اکنون به بیش از ۱۴۵ رمز ارز رسیده است.

در این میان، در پنج سال گذشته محبوبیت رمز ارزها در میان کاربران رمزینکس متفاوت بوده است. به طوری که در سال ۱۳۹۷ یعنی سال اول فعالیت رمزینکس ارز اتریوم محبوبت‌ترین ارز در رمزینکس بوده است. در حالی که در سال ۱۳۹۸ این محبوبیت به بیت‌کوین اعطا شده است که این محبوبیت در سال ۱۳۹۹ نیز ادامه داشته است. ۱۴۰۰ اما محبوبیت این‌بار به میم کوین‌ها رسید به طوری شیبا محبوبترین رمز ارز در رمزینکس شد. اما شرایط اجتماعی و اقتصادی در ایران این روند را تغییر داده و در سال ۱۴۰۱ تتر به عنوان استیبل کوین با پشتوانه دلار مورد معامله کاربران رمزینکس قرار گرفته است.

بررسی‌ها در آمار و ارقام نشان می‌دهد که تتر در مجموع ۵ سال با بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان معامله، شیبا (۱۰۰ تایی) و دوج کوین رتبه های اول تا سوم  را در میزان اقبال کاربران از نظر ارزش معاملات به دست آورده اند.

در همین حال، بررسی در بازار تتری نشان می‌دهد که بیت‌کوین، اتریوم، کاردانو ، سولانا و بایننس کوین پنج ارز برتر از نظر ارزش معاملات در بین رمزینکسی‌ها بوده است.

رمزینکس و حسن اعتماد کاربران

بنا بر یک اصل حرفه‌ای و کاری رمزینکس، کسانی که کاربر پلتفرم هستند و در رمزینکس معامله می‌کنند، قطعا آخرین کسانی هستند که متضرر خواهند شد بر این اساس که بنا بر تجربیات گذشته، رمزینکس با پشتیبانی از کاربرانش و استفاده از ترفندهایی تلاش می‌کند کاربرانش کمتر متضرر شوند. در این مسیر از تمامی امکانات مالی و فنی رمزینکس استفاده می‌شود تا به اعتماد و سرمایه افراد کمترین آسیب‌ها وارد نشود.

با علم بر اینکه این صنعت نوپا بسیاری از رویدادهای جهانی را برای اولین بار تجربه می‌کند و پیش زمینه‌های ذهنی و رویه‌ای از پیش تعیین شده‌ای در خصوص آنها وجود ندارد. هرچند این قانون نانوشته دنیای رمز ارزهاست که تمامی افراد که در این حوزه فعالیت می‌کنند شخصا مسئول محافظت از پول و دارایی خود هستند. تجربه لونا و گالا در یک سال گذشته نمونه‌ای از این اتفاقات در بازار رمز ارزها بوده است. در خصوص این دو رویداد جهانی، رمزینکس تلاش کرد که هزینه مالی و حقوقی کمتری به کاربران تحمیل شود. تخصیص لونا ۲ مطابق فرایند‌های جهانی یکی از آن مواردی است که در رمزینکس اتفاق افتاد. پس از شوک بزرگی که به واسطه ریزش بیش از ۹۹ درصدی لونا به بازار رمزارزها وارد شد، طرح احیای اکوسیستم ترا و ایجاد شبکه جدیدی به نام ترا ۲ شکل گرفت تا بخشی از ضرر واردشده به دارندگان لونا را جبران کند. در پی این اتفاق شبکه قدیمی ترا به «ترا کلاسیک» تغییر نام داد و نام لونا نیز به لونا کلاسیک تغییر کرد.

کوین لونا به‌عنوان کوین اصلی شبکه ترا ۲ از طریق ایردراپ به کاربران تخصیص داده شد. بسیاری از صرافی‌های معتبر بین‌المللی از آن پشتیبانی کردند و رمزینکس به عنوان اولین صرافی ایرانی و در اولین اقدام طبق فرایندهای جهانی و منطق محاسباتی لونا ایردراپ اقدام به تخصیص لونا ۲ به کاربران خود کرد. طبق این فرایند ۳۱ هزار و ۲۸۴ نفر از کاربران معادل ۴۰۰ هزار دلار مقادیر ایردراپ لونا دریافت کردند. همچنین مراحل بعدی ایردراپ لونا در صئرت تخصیص در شبکه مطابق رویه قبلی رمزینکس بین کاربران توزیع خواهد شد.

در ماجرای گالا نیز با وجود اینکه نوع متفاوتی از تجربه لونا بود اما رویه محافظت از دارایی کاربران از سوی رمزینکس حفظ شد و صندوق جبران خسارت کاربران به همین دلیل ایجاد شد. رمزینکس اقدام به ارائه مدل بازخرید کرد که بخشی از دارایی آن از محل بازپس‌گیری وجوه حاصل از فروش توکن‌های pGala بر بستر bsc دریافت شد.

به طوری که حدود ۱۰ میلیارد تومان پی گالا در رمزینکس به جای گالا فروخته شد که حدود ۷۰ درصد آن با پیگیری‌های انجام شده باز پس گرفته شد و ۳۰ درصد آن در حال پیگیری است. این در حالی است که گالا بابت تقریبا نصف این مقدار را توکن جدید به رمزینکس ایردراپ کرده و باقی توکن‌ها از سوی رمزینکس تهیه شده است.

نگاه رمزینکس به آینده این است که علاوه بر ادامه و تقویت اهدافی که در گذشته داشته، در راستای آسایش و رضایت بیشتر کاربران همچنین توسعه این فناوری همگام با سیر تحول آن در دنیا و کمک به تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال کشور قدم بردارد.