معرفی ارز دیجیتال تن کوین TON
تن کوین نوعی بلاکچین لایه ۱ غیرمتمرکز است که در سال ۲۰۱۸ توسط پیامرسان تلگرام توسعه یافت و پس از آن بنیاد TON مالکیت آن را برعهده گرفت. این شبکه به دنبال ایجاد امنیت، سرعت و مقیاسپذیری است تا بتواند سرعت تراکنشها را افزایش و در عین حال هزینهها را کاهش دهد. هدف اکوسیستم مبتنی بر بلاکچین TON، تولید اینترنت Web 3.0، ذخیرهسازی غیرمتمرکز، پرداختهای فوری و خدمات غیرمتمرکز مختلفی است. نکته قابل توجه درباره این شبکه این است که تمامی ویژگیهای آن برای کاربران معمولی توسعه یافته و به همین خاطر مورد استقبال طیف وسیعی از سرمایه گذاران واقع شده است. حال بهتر است نگاهی جزئیتر به توکن این شبکه، یعنی TON، بیاندازیم.
این توکن در گذشته با نام GRAM شناخته میشد و برای پرداخت کارمزد تراکنشها، تسویه پرداختها و اعتبارسنجی تراکنشها استفاده میشود. همچنین مکانیزم اجماع مورد استفاده این شبکه، اثبات سهام (PoS) است.
بنیان گذاران ارز TON
در ابتدا TON به عنوان پلتفرمی برای توسعه و اجرای برنامههای غیرمتمرکز، توسط دو برادر به نامهای نیکلای و پاول دوروف، ایجاد شد. این دو فرد به عنوان بنیانگذاران تلگرام نیز شناخته میشوند و در سال ۲۰۱۸ برای شبکه باز تلگرام (Telegram Open Network) یک لایتپیپر و وایتپیپر منتشر کردند.
پیش از این نیز ذکر کردیم که نام پیشین این ارز GRAM بود و تا سال ۲۰۲۰ در حالت توسعه قرار داشت و از طریق فروش خصوصی به جمعآوری پول پرداخت. در آوریل ۲۰۱۸ با جمعآوری ۱/۷ میلیارد دلار سرمایه، توانست رکورد فروش دومین سکه را بشکند. بعد از آن مشکلاتی در سر راه این شبکه ایجاد شد که منجر به شکست آن گردید.
اما داستان در اینجا تمام نشد؛ چراکه جامعهای غیرمتمرکز در سراسر جهان پتانسیل بالای این شبکه را دیدند و از آنجایی که با شبکهای منبع روبهرو بودند، توانستند آن را در قالب ارز جدیدی به نام TON ادامه دهند. این شبکه با برطرف کردن مشکلات رایج بلاکچینها، از جمله سرعت پردازش تراکنشها، توانست طیف گستردهای از کاربران را به خود جذب کند.
ویژگی های ارز دیجیتال TON
تن کوین ساختاری چند سطحی دارد و براساس اصل شاردینگ یا تقسیمبندی ایجاد شده است. این ساختار باعث عدم تجمع بلاکهای تایید نشده میشود و سرعت را در شبکه افزایش میدهد. همچنین تعامل خوبی که بین بخشهای مختلف وجود دارد، یکی دیگر از دلایل سرعت بالای TONCOIN است. این شبکه قابلیتهای مختلفی را ارائه میدهد که در ادامه به چند مورد از آنها میپردازیم:
- TON Wallet: کیف پولی داخلی که برای انتقال وجوه و تعامل با خدمات داخل پلتفرم ایجاد شده است و در کل دو نوع کیفپول حضانتی و غیرحضانتی وجود دارند.
- TON Services: این ویژگی به کاربران امکان ساخت DAppهای مختلف را میدهد و میتوانند به برنامههای شخص ثالث دسترسی داشته باشند.
- TON Proxy: به کاربران امکان دسترسی به بلاکچین TON را با استفاده از VPNهای غیرمتمرکز میدهد.
- TON DNS: به وبسایتهای سنتی امکان کار روی این شبکه را میدهد و کاربران از این طریق میتوانند نامهای کوتاه و خوانا تنظیم کنند.
خرید و فروش ارز تن کوین TON در صرافی رمزینکس
برای فعالیت در صرافی رمزینکس قدم اول ثبت نام و افتتاح حساب کاربری در سایت است. پس از آن برای انجام فعالیت به طور نامحدود باید مرحله احراز هویت تکمیل شود. با کامل شدن مرحله احراز هویت سطح طلایی برای کاربران فعال شده و میتوانند با استفاده از ریال به خرید و فروش ارز دیجیتال بپردازند. راههای مختلفی برای خرید تن کوین وجود دارند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
- حد زیان: کاربران در این روش با درج قیمت فعالسازی، بابت انجام شدن سفارششان در آن قیمت اطمینان پیدا میکنند. همچنین در این روش امکان درج قیمت و مقدار ارز دیجیتال وجود دارد.
- سفارش بازار: یکی از آسانترین راههای خرید تون کوین، سفارش بازار نام دارد که سفارش کاربر در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
- سفارش محدود: برای تکمیل شدن سفارش در این روش، قیمت سفارش خرید هر کاربر باید با قیمت سفارش فروش کاربران دیگر تطابق داشته باشد.
- OCO: امکان ثبت دو نوع سفارش محدود و حد زیان در این روش خرید وجود دارد. با انجام شدن یکی از این دو سفارش، دیگری به طور خودکار لغو میگردد.
لازم به ذکر است روشهای خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی رمزینکس مشابه یکدیگرند و مراحل آن نیز مشابه روشهای خرید است که پیش از این توضیح دادیم.
کیف پول هایی که ارز TON را پشتیبانی میکنند
عموم کاربران برای نگهداری توکنهای TON از هر دو نوع کیفپولهای حضانتی و غیرحضانتی استفاده میکنند؛ اما در نهایت انتخاب کیف پول به کاربر و اهداف او بستگی دارد. برای کنترل کامل داراییها یا تعامل با برنامههای DeFi از طریق بلاکچین، بهتر است از کیفپولهای غیرحضانتی استفاده کنید. اما اگر به دنبال سرویسدهندهای هستید که نیازهای شما را هنگام معامله و ذخیرهسازی تامینکند، کیفپولهای حضانتی توصیه میشوند. در ادامه به توضیح چند نمونه از این کیفپولها میپردازیم.
Tonkeeper: نوعی کیفپول غیرحضانتی با کارایی ساده بوده و یکی از بهترین راهها برای ارسال و دریافت این ارز محسوب میشود.
Tonhub: نوعی کیفپول موبایل که فضایی مناسب برای نگهداری این توکن است.
Crypto Bot: کیفپولی در قالب بات تلگرام است که برای ذخیره، انتقال و معاملات توکنهای تن استفاده میشود و در گروه کیفپولهای حضانتی قرار دارد.
TON Wallet: کیف پول منبع باز سازگار با وب که توسط جامعه TONCOIN پشتیبانی میشود.
کارمزد تون کوین
کارمزد معاملات خرید تون کوین در رمزینکس به صورت درصد از هر دو طرف معامله یعنی سفارشدهنده (کسی که سفارش را ثبت میکند) و سفارشپذیر (کسی که سفارش را تکمیل میکند) دریافت میشود. این میزان کارمزد به حجم معاملات یک ماه اخیر کاربر بستگی دارد.
حجم معاملات ماهیانه | Maker (سفارش دهنده) | Taker (سفارش پذیر) |
---|---|---|
کمتر از 50 میلیون تومان | % 0.3 | % 0.32 |
50 تا 200 میلیون تومان | % 0.2 | % 0.25 |
200 تا 500 میلیون تومان | % 0.15 | % 0.2 |
500 میلیون تومان و بیشتر | % 0.12 | % 0.18 |
کامزد انتقال به کیف پول تون کوین
کارمزدهای برداشت براساس کارمزدهای جهانی شبکه ی بلاک چین رمز ارز ها محاسبه شده است. حداکثر کارمزد انتقال ارز دیجیتال تون کوین به کیف پول، 100000 تون کوین می باشد. لازم به ذکر است میزان کارمزد برداشت ارز دیجیتال با توجه به حجم مبادلات و میزان ترافیک متغیر می باشد.