راه های افزایش امنیت کیف پول ارز دیجیتال و جلوگیری از هک شدن کیف پول
متوسط
1401/03/29
15 دقیقه

برای حضور در دنیای ارزهای دیجیتال، در اختیار داشتن یک کیفپول امن، اصلی مهمی است. ممکن است برخی کیفپولها به روشهای مختلفی هک شوند و کل دارایی شما را به خطر بیاندازند. اما چگونه میتوانیم امنیت کیف پول ارزهای دیجیتال از جمله بیتکوین را افزایش دهیم؟ چگونه از هک شدن جلوگیری کنیم؟ روشهایی به این منظور وجود دارد که در ادامه به آنها پرداختهایم.
اول از همه، چگونه کیف پول هک میشود؟
کیف پول بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال به شیوههای مختلفی هک میشوند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره شده است.
هک شدن دستگاهها
ممکن است هر کسی کیف پولهای فیزیکی را گم کند یا از او به سرقت ببرند. همین امر در مورد کیف پولهای دیجیتال خصوصاً کیف پولهای حاوی رمز ارزها نیز صدق میکند. کیف پولهای بلاکچین از دو کلید تشکیل شدهاند:
- کلید عمومی: مشابه شماره حساب بانکی است که برای دریافت وجه به اشتراک گذاشته میشود.
- کلید خصوصی: نوعی کد امنیتی است که برای برداشت وجوه استفاده میشود.
اگر کلید خصوصی شما به سرقت برود، مانند این است که کارت بانکیتان را که رمز آن را در پشتش نوشتهاید گم کنید؛ ناگفته پیداست که در این صورت چه اتفاقی برای حسابتان خواهد افتاد.
ذخیره کردن کلیدهای خصوصی به صورت آنلاین، مثلاً در یک فایل در کامپیوترتان، به هیچ وجه عاقلانه نیست. اگر هکرها به کامپیوترتان دسترسی پیدا کنند میتوانند به راحتی آن فایل را پیدا کرده و از اطلاعات آن استفاده کنند.
به همین دلیل کارشناسان امنیتی همیشه پیشنهاد میکنند که یک نسخه چاپی از کلیدهای خصوصی را نزد خودتان نگه دارید. از آنجا که کاغذ هم ابزار کاملاً مقاومی برای ذخیره کلیدهای خصوصی نیست، بهتر است آن را لمینیت کنید تا با ریختن تصادفی مایعات بر روی آن ثبات مالیتان از بین نرود.
در برخی موارد، سرویسهای کیف پول گرم مانند کریپتونیوم (Cryptonium)، وایرکس (Wirex) یا بلاکچین دات کام (Blockchain.com) کلیدهای خصوصیتان را برایتان ذخیره میکنند و شما میتوانید از مشکل مدیریت کردن این چالش خلاص شوید. بدیهی است که باید فقط کلیدهای خود را به خدمات دهندگان قابل اعتماد مانند موارد فوق الذکر بسپارید.
دقت کنید که هک یک کیف پول با دزدیدن اطلاعات کاربر یا همان کلید خصوص فرق میکند. هک یک کیفپول، از جمله تراست والت، اتفاق بسیار بزرگی خواهد بود و میتواند کل بازار ارزهای دیجیتال را تحت تاثیر قرار دهد. با کمی بی تجربگی، کلاهبرداران می توانند از طریق خود شما به کلید خصوصیتان دست پیدا کنند. پس تحت هیچ شرایطی، این کلید را در اختیار هیچ کس قرار ندهید.
ارسال ایمیلهای فیشینگ برای هک کیف پول
روزانه ایمیلهای زیادی دریافت میکنیم. هکرها این را میدانند و ابزارهایی برای سوء استفاده از این قضیه دارند. فیشینگ شامل ایمیلی است که به ظاهر از طرف شرکتهای خدماتی ارسال میشود که به احتمال زیاد با آن آشنایی دارید و از شما اطلاعاتی را برای تکمیل یک عملیات خاص میخواهد.
اگر از یک سرویس کیف پول مانند وایرکس استفاده میکنید، هکرها با جعل هویت نماینده شرکت، میتوانند ایمیلی برایتان ارسال کنند و از شما بخواهند برخی دادههای شخصی، یا حتی کلیدهای خصوصیتان را، در اختیار آنها بگذارید. شاید برخی از افراد آگاه متوجه شوند که نماینده رسمی یک شرکت هرگز چنین اطلاعاتی را از مشتریان درخواست نمیکند؛ اما برخی دیگر ممکن است در دام افتاده و اطلاعات مهمشان را افشا کنند.
به یاد داشته باشید که کلیدهای خصوصی مانند پین کد هستند و هیچ نماینده رسمی از طرف بانک برای دریافت چنین اطلاعاتی، با شما تماس نمیگیرد یا ایمیل برای شما ارسال نمیکند. اگر از این نوع پیامها دریافت کردید با نمایندگان رسمی شرکت تماس گرفته و موضوع را در اسرع وقت گزارش دهید.
نصب کیلاگر (keylogger)
بحث اصلی بر سر داده است و هکرها دائماً در حال تلاش برای دستیابی به این دادهها هستند. کیلاگرها بدافزارهایی هستند که هرگونه عبارت بازیابی، رمز عبور و پین وارد شده در کامپیوتر یا دستگاه همراه را ضبط و سپس آنها را به هکرها منتقل میکنند.
اگر بدافزار به دستگاه شما راه پیدا کند، کانال آسانی برای دسترسی هکرها به کلیدهای خصوصی شما ایجاد میشود. اما در وهله اول کیلاگرها چگونه وارد دستگاهها میشوند؟ دستگاهها اساساً به سه روش ممکن است به کیلاگر آلوده شوند:
- ایمیل: اطمینان حاصل کنید که سیستم ضد ویروس کامپیوترتان تمام پیوستها را اسکن میکند.
- اجرای یک نرم افزار آلوده از یک وب سایت یا تورنت خاص
- متصل کردن یک یو اس بی آلوده به کامپیوتر یا دستگاه شخصی
دانلود کیف پولهای جعلی
هکرها برای سرقت ارزهای دیجیتال به هر دری میزنند و کیف پولهای جعلی نمونهای آشکار از میزان تمایل آنها برای به سرقت بردن رمز ارز دیگران است. محققان در یک مطالعه اخیر به این نتیجه رسیدند که چندین برنامه در فروشگاه اپلیکیشنهای گوگل وجود دارند که با هدف جعل کردن کیف پول محبوب رمز ارز ترزور (Trezor) طراحی شدهاند.
این مطالعه به این نتیجه رسید که برنامههای جعلی موبایل که در ظاهر کیف پولهای رسمی طراحی شدهاند، از نامهای مشابهی استفاده و برای بازاریابی خود از بنرهای متقاعد کننده تبلیغاتی استفاده میکنند.
بدین ترتیب سازندگان این کیفهای جعلی، نه تنها کاربران را فریب میدهند بلکه از گوگل نیز چراغ سبز دریافت و به مارکت اپلیکیشن راه پیدا میکنند.
یک روش خوب برای جلوگیری از افتادن در این دام، دانلود کردن برنامه کیف پول مستقیماً از وب سایت رسمی آن است. به عنوان مثال کیف پول کریپتونیوم (Cryptonium) با گرفتن شماره تلفنتان یک لینک امن برایتان ارسال میکند تا از طریق آن به فروشگاه برنامه منتقل شوید.
جعل هویت یک شرکت یا شخص
موقعیت زیر را تصور کنید: شما یک سرمایهگذار کوچک و به دنبال یک شرکت آیندهدار در فضای رمز ارزها برای سرمایهگذاری هستید. ناگهان نمایندهای از طرف آن شرکت با شما تماس میگیرد تا در مورد پیشنهاد انحصاری پیش فروش توکن با شما صحبت کند. موقعیت بسیار خوبی به نظر میرسد، مگر نه؟
جعل هویت شرکتها، صرافیهای رمز ارزها یا افراد، یکی از متداولترین روشهای هکرها برای جلب اعتماد افراد و دسترسی به سرمایه آنها است. چرا؟ زیرا حداقل فریب دادن افراد از ورود به سیستم کامپیوترشان بسیار آسانتر است.
در این مورد خاص فرد دارای هویت جعلی هیچ تمایلی به هک کردن حساب قربانی ندارد؛ بلکه صرفاً تلاش میکند داراییهای او را بدزدد. این افراد کلاهبردار قربانی خود را متقاعد میکنند که فلان مقدار بیت کوین را به آدرسهای خاصی منتقل کند.
هکرهای پیشرفتهتر وب سایتهایی را ایجاد میکنند تا کاربران وارد آنها شده و به «سرمایه گذاری» در آن فکر کنند. سپس از آنها میخواهند برای دسترسی به هدیههای خاص و غیره، دادههای خصوصیشان را به اشتراک بگذارند.
حمله با تروجانها (Trojans) برای هک کیف پول
تروجانها، مانند کیلاگرها، میتوانند وارد رایانه شده، رفتار شما را رصد کنند و هر چیزی که شبیه کلید خصوصی رمز ارز باشد را بدزدند.
مسئله تروجانها چندان جدید نیست و احتمالاً میدانید که چگونه از آلوده شدن دستگاههایتان جلوگیری کنید. بررسی منظم آنتی ویروس، دانلود از منابع امن و غیره از جمله اقدامات ایمنی برای در امان ماندن از حملات تروجانها است.
اگر یک تروجان رمز ارز به دستگاهتان وارد شود و کلیدهای خصوصیتان را شناسایی کند، هکر میتواند به راحتی و بدون اینکه حتی متوجه شوید، موجودی کیف پول بیت کوینتان را در عرض چند دقیقه خالی کند.
نصب افزونههای مرورگر
امروزه افزونههای متنوعی برای مرورگرها طراحی شدهاند که از بسیاری جهات زندگی ما را آسان میکنند. اما ماهیت پنهان این ابزارها تهدیدی بالقوه برای امنیت کاربران است.
گزارشهای زیادی درباره افزونههای مرورگرها مبنی بر اینکه این ابزارها در کنار ارائه سرویس مورد انتظار، دادههای کاربران را نیز رصد کرده و برای هکرها کپی میکنند، منتشر شده است. از این رو دفعه بعد، پیش از ارائه دسترسی به برنامهها و افزونهها، در مورد شرکت یا سازنده آن تحقیق و نظرات کاربران در مورد آن را بررسی کنید.
دور زدن احراز هویت دو عاملی
احراز هویت دو عاملی نوعی لایه امنیتی اضافی است که ارائهدهندگان کیفپولهای قابل اعتماد مانند کریپتونیوم برای اطمینان از اینکه کاربران واقعی در پشت تراکنشها یا عملیات خاصی قرار دارند، استفاده میکنند.
برای مثال، اگر بخواهید وجهی را از حساب خود به یک کیف پول خارجی یا کارت بانکی انتقال دهید، باید کد امنیتی ارسال شده به آدرس ایمیل یا پیامک ارسال شده به تلفن همراهتان را، وارد کنید.
اگرچه این روش در کاهش انجام تراکنشهای ناخواسته و فعالیتهای کلاهبردارانه بسیار مؤثر است؛ اما در مواردی هکرها توانستهاند راهی برای دور زدن تأیید دوعاملی پیدا و اقدام به هک کردن کیف پول کردهاند. به همین دلیل همیشه باید مراقب اعلانهای دریافتی باشید.
انتشار تبلیغات جعلی
شرکتهای رمز ارز، نمیتوانند به راحتی در سرویسهایی مانند گوگل، فیسبوک، یا توییتر تبلیغات کنند و تنها چند شرکت معتبر مجاز به انجام این کار هستند.
با این حال، برخی از شرکتهای متقلب ممکن است راههایی پیدا کنند و با راهاندازی کمپینهای کوتاه مدت، کاربران علاقهمند به خرید و فروش رمز ارزها را مورد هدف قرار دهند.
نرخها یا کارمزدهای رقابتی بسیار ناچیزی که این شرکتها ارائه میدهند، از بارزترین علائم غیرقابل اعتماد بودن آنها است. به عنوان یک قاعده کلی همیشه به جای استفاده از خدماتدهندگان ناشناس با شرکتهای دارای مجوز کار کنید.
دست کاری کردن در محل ذخیره کپیها
خرده فروشانی که پرداخت مستقیم از طریق ارزهای دیجیتال را قبول میکنند، معمولاً آدرس کیف پول را در وب سایت به اشتراک میگذارند تا بتوانید برای انتقال پول آن را کپی و در کیف پول خود وارد کنید. اما بدافزارهایی وجود دارند که در این فرایند ساده اختلال ایجاد کرده و باعث میشوند به جای وارد کردن آدرس مورد نظر، آدرس مد نظر آنها را وارد کنید.
گفته میشود برنامهای با نام کریپتو شافلِر (CryptoShuffler) با انجام دقیقاً همین کار بیش از ۱۵۰۰۰۰ دلار به سرقت برده است. سادهترین راه برای جلوگیری از چنین اشتباه، بررسی مجدد آدرس مورد نظر است.
چگونه امنیت کیف پول را افزایش دهیم؟
در ادامه میخواهیم به ۱۰ نکته در خصوص افزایش امنیت کیف پول ارز دیجیتال و راه های افزایش آن اشاره کنیم.
کیف پول رمز ارز متناسب با نیازهای خود انتخاب کنید
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ این کیفپول نوعی دستگاه الکترونیکی ویژه است که از آن میتوان برای ذخیره، ارسال، دریافت و ردیابی ارزهای دیجیتال استفاده کرد. انواع مختلف کیف پولهای رمز ارزها را میتوانید به صورت آنلاین بررسی کنید. در مقاله «کیف پول ارز دیجیتال چیست؟» به انواع کیف پول ارز دیجیتال پرداخته شده است.
انتخاب کیف پول مناسب برای ذخیره سازی و انجام معاملات ضروری است. نکته مهم دیگر، توجه به ارائه دهنده کیفپول است. مطمئن شوید که کیفپول خود را از یک منبع معتبر تهیه میکنید. برخی از صرافیهای ارز دیجیتال، کیف پولهای امن را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند.
کیف پولهای سخت افزاری را انتخاب کنید
با وجود طیف گسترده کیفهای پول بیت کوین در بازار کدام یک را باید انتخاب کرد؟ برای کاربرانی که به ویژه نگران تهدیدات سایبری هستند کیف پول سرد میتواند بهترین گزینه باشد. یک راه حل امن برای در امان ماندن از حملات هکرها، ذخیره کردن سکهها در کیفهای پول سخت افزاری است.
تولیدکنندگانی مانند ترِزور و لِجر مدلهای مختلفی از دستگاههای شبیه یو اس بی (USB) را ارائه میدهند که دارای لایههای امنیتی و ویژگیهای رمزگذاری از پیش نصب شده هستند.
این دستگاهها به اینترنت متصل نمیشوند؛ در نتیجه کلاهبرداران اینترنتی نمیتوانند به راحتی به کلیدهای خصوصی کاربران دسترسی پیدا کنند.
احراز هویت دو عاملی را برای امنیت بیشتر کیف پول فعال کنید
یکی دیگر از راههای افزایش، انتخاب کیفپولی با قابلیت احراز هویت دو عاملی (FA2) است. این کیفها کاربر را ملزم میکنند تا قبل از انجام هر گونه فعالیت، مانند ورود به سیستم، برداشت یا ارسال وجه، هویت خود را تأیید کنند و بدین ترتیب یک لایه امنیتی بیشتر برای محافظت از سرمایه کاربر فراهم میکنند.
در این فرایند، کیف پول از شما کد تأیید دو عاملی را درخواست میکند؛ بنابراین اگر کسی قصد دسترسی به کیف پولتان را داشته باشد، بلافاصله متوجه خواهید شد.
کیف پول بیت کوین خود را رمزگذاری کنید
به غیر از فعال کردن احراز هویت دو عاملی، رمزگذاری کیفپول میتواند خط دفاعی دیگری در برابر حملات سایبری بالقوه ایجاد کند.
با این کار میتوانید هر زمان که شخصی بخواهد به حسابتان دسترسی پیدا کند، رمز عبور تعیین کرده و کوینهای خود را قفل کنید. در این صورت هکر دارایی شما را نمیتواند به سرقت ببرد؛ مگر اینکه از رمزعبور تعیین شده، مطلع باشد.
از کل کیف پول خود به طور منظم پک آپ تهیه کنید
برخی از ارائهدهندگان کیفپول به شما امکان تهیه پک آپ از دادههای کیف پولتان را میدهند. تهیه نسخه پشتیبان از کیف پول باعث میشود در صورت خرابی سیستم کامپیوتر یا نقص نرم افزاری، به دادههای خود دسترسی پیدا کنید.
در صورت دزدیده شدن یا گم شدن اطلاعات میتوانید سرمایه و اطلاعات خود را به راحتی بازیابی کنید. برای بازیابی آسان حساب حتماً از چندین دستگاه پشتیبان استفاده کنید. همچنین میتوانید از روشهای مختلفی مانند کاغذ یا هارد درایوهایی مانند یو اس بی و سی دی برای این کار استفاده کنید.
افزایش امنیت کیف پول با استفاده از قابلیت چند امضایی
اگر مقادیر زیادی رمز ارز دارید، برای محافظت حداکثری از سرمایهتان میتوانید از کیف پولها چند امضایی استفاده کنید. برخی از کیف پولها این ویژگی را دارند که برای دستیابی به کیفپول، به امضای دیجیتالی چندین کاربر مجاز نیاز است.
بدون تأیید این کاربران، هکرها نمیتوانند به کیف پول شما دسترسی پیدا کنند و داراییها را به طور غیرقانونی تصاحب کنند. ببینید آیا کیف پولتان این ویژگی را دارد یا نه و در صورت داشتن آن را فعال کنید!
نرم افزار کیف پول را به روز نگه دارید
از راه های افزایش امنیت کیف پول ارز دیجیتال این است به روزرسانی منظم نرم افزارتان را به یک عادت تبدیل کنید. به روزرسانیهای نرم افزاری شما را قادر میسازد تا از جدیدترین ویژگیها برخوردار شده و مشکلات امنیتی کیف پولتان را رفع کنید.
اگرچه فعال کردن به روزرسانی خودکار برای کاربران دردسر کمتری دارد؛ اما بهتر است همچنان اعلانهای به روزرسانیهای جدید را دریافت کنید.
بدین ترتیب متوجه ویژگیهای اضافه شده در به روزرسانیهای اخیر میشوید و همچنین از ایجاد اختلال در تراکنشها، به دلیل نصب خودکار به روز رسانیها، جلوگیری خواهید کرد. همچنین میتوانید قبل از نصب به روز رسانی چند روز صبر کنید و مشکلات احتمالی را بررسی کنید.
از رمزهای عبور مختلف برای حسابهای مختلف استفاده کنید
در حال حاضر چند حساب آنلاین دارید؟ اگر از کلمه عبور یکسانی برای همه حسابهای خود استفاده کنید، احتمالاً در معرض خطر هستید. به شما توصیه میکنیم همیشه از ترکیبهای پیچیده برای رمز عبور و جزئیات ورود برای حسابهای مختلفتان استفاده کنید.
سعی کنید ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نمادها را برای ایجاد رمزهای عبور طولانی و قوی ایجاد کنید تا هک شدن آنها دشوارتر شود. اطلاعات محرمانه مانند رمز عبور کیف پول را نباید با دیگران به اشتراک گذاشت؛ بنابراین بهتر است رمزی را انتخاب کنید که بتوانید آن را حفظ کنید!
برای امنیت کیف پول، کلید خصوصی خود را هرگز به هیچ کس ندهید
همانطور که از رمز کارتهای بانکیتان مراقبت میکنید، باید کلید خصوصی کیف پولتان را هم امن نگه دارید. این کلید خصوصی رمز دستیابی به تمام پولی است که به سختی به دست آوردهاید و بهتر است آن را ایمن نگه دارید.
از راه های افزایش امنیت کیف پول ارز دیجیتال، نگهداری کلیدهای خصوصی به صورت آفلاین است. میتوانید آن را روی یک کاغذ نوشته و در جای مطمئنی قرار دهید تا کاغذ خراب نشود یا میتوانید از دستگاههای ذخیره سازی سرد که به صورت آفلاین قابل دسترسی هستند، استفاده کنید.
روی لینکهای ناشناخته یا مشکوک کلیک نکنید
کلاهبرداران اینترنتی اغلب دامهای خود را از طریق لینکهای فریبنده پهن میکنند. آنها تمام تلاش خود را برای جلب توجه قربانیهای خود به کار خواهند گرفت و آنها را فریب خواهند داد تا روی لینکهای عجیب و غریبی کلیک کنند که به وب سایتهای ناامن منتهی میشوند؛ این موضوع میتواند منجر به دزدیده شدن دادههای محرمانه و آسیب به دستگاههای الکترونیکی گردد.
با کلیک بر لینکهای مشکوک کیف پول شما در معرض خطر قرار میگیرد. به همین دلیل توصیه میشود از کلیک کردن بر لینکهای ناآشنا خودداری کنید.
از ارتباط اینترنتی امن استفاده کنید
از وایفای عمومی و بدون رمز عبور خوشتان میآید؟ هکرها هم همینطور! شبکههای رایگان وایفای معمولاً ناامن هستند و هکرها به راحتی میتوانند از طریق آن اطلاعات محرمانه کاربران را به سرقت ببرند.
از راه های افزایش امنیت کیف پول ارز دیجیتال این است اگر در خارج از خانه مشغول کاری هستند و باید به اینترنت متصل شوید، بهتر است از داده تلفن همراهتان برای دسترسی به وب سایتها و اپلیکیشنهای دارای رمز عبور مانند حسابهای بانکی و کیفهای پول آنلاین و نیز حسابهای شبکههای اجتماعی و کاری استفاده کنید.
همچنین میتوانید برای امنیت بیشتر از یک شبکه خصوصی مجازی (وی پی ان) استفاده و برای جلوگیری از ایجاد ارتباط ناشناخته میان دستگاهتان با دستگاههای دیگر بلوتوث آن را خاموش کنید.
برای تراکنشهای روزانه از یک کیف پول جداگانه استفاده کنید
اگر لازم است در طول روز تراکنشهای جزئی انجام دهید، بهتر است کیف پولی جداگانه ایجاد کنید. هیچ محدودیتی برای تعداد آدرسهای بیتکوین یا کیفپولهای ایجاد شده، وجود ندارد. دستهبندی کردن تراکنشها و جدا کردن مهمترین آنها به افزایش امنیت تمام پورتفولیویتان کمک میکند.
همیشه آدرس بیت کوین را بررسی کنید
از راه های افزایش امنیت کیف پول ارز دیجیتال این است هنگام انجام تراکنش باید به آدرس گیرنده توجه زیادی داشته باشید. برنامههای مخربی وجود دارند که میتوانند آدرسی را که میخواهید کپی و جایگذاری کنید را تغییر دهند و آدرس مد نظر توسعه دهنده برنامه را درج کنند. اگر مراقب نباشید، ممکن است در نهایت دارایی خود را برای شخص دیگری ارسال کنید.
از نرم افزارهای آنتی ویروس خوب و به روز استفاده کنید
اگرچه کاربران سیستم عامل ویندوز معمولاً در معرض انواع گستردهتری از بدافزارها هستند؛ اما تمامی سیستم عاملها سهم خود را از برنامههای مخرب دارند.
بنابراین از نصب بودن یک نرم افزار آنتی ویروس به روز و قابل اعتماد بر روی کامپیوترتان اطمینان حاصل کنید. از آنجاییکه در اکثر حملات سایبری برای دسترسی و دستکاری در دستگاهها، از ویروسها و بدافزارها استفاده میشود، اسکن کردن اصولی دستگاه قبل از نصب کیف پول بسیار مهم است. فراموش نکنید که نرم افزار خود را به موقع به روز کنید تا از برنامههای مخرب در امان بمانید.
هرگز مقادیر زیادی از رمز ارزها را در صرافیهای ذخیره نکنید
اگرچه بسیاری از صرافیهایی که در حال حاضر در بازار فعال هستند ایمن محسوب میشوند و حتی دارای بیمه هستند؛ اما ذخیره کردن حجم زیادی از رمز ارزها در این صرافیها هرگز عاقلانه نیست. فراموش نکنید که محافظت کردن از کلیدهای خصوصیتان معادل محافظت کردن از داراییتان است.
از راه های افزایش امنیت کیف پول ارز دیجیتال این است که هرگز نباید بیش از آنچه برای معامله کردن نیاز دارید را در صرافیها نگه دارید؛ چراکه درصورت هک شدن صرافی، سرمایه شما نیز به باد میرود. در گذشته صرافیهای مشهور زیادی، از جمله صرافی کوکوین (KuCoin)، قربانی هکرها شدهاند.

۷ راه کسب درآمد از بیتکوین

لیکوئیدیتی چیست؟ مفهوم نقدینگی در ارز های دیجیتال

آموزش استخراج دوج کوین (ماینینگ DOGECOIN) چگونه است؟

پیشبینی قیمت ارز برگر

فرانت رانینگ و حمله ساندویچی در ارز دیجیتال

پیش بینی آینده ارز لونا کلاسیک

تفاوت لونا با لونا کلاسیک چیست؟

از مرگ بازگشتگان! (تحلیل قیمتی لونا و لونا کلاسیک)

کد تایید دو عاملی چیست؟ + آموزش فعالسازی ۲FA

راهنمای ابزار رایگان تریدینگ ویو (TradingView) به زبان ساده برای تحلیل تکنیکال

ربات تریدر ارز دیجیتال چیست؟ معرفی بهترین ربات ترید کریپو

ارز دیجیتال مارکو (MRC) چیست؟ کی عرضه میشود؟ چه کاربردی دارد؟