۲۸ فروردین ۱۴۰۴ اخبار
  1. اخبار جدید به زودی منتشر می‌شود
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

آغاز دوشنبه سیاه کریپتو با لیکوئید شدن بیش از ۱ میلیارد دلار

 
۱۸ فروردین ۱۴۰۴
  3 دقیقه
آغاز دوشنبه سیاه کریپتو با لیکوئید شدن بیش از ۱ میلیارد دلار

با شروع اولین روز هفته، بازار کریپتو با وقوع دوشنبه سیاه و لیکوئید شدن بیش از یک میلیارد دلار در طول آخر هفته، دچار بدبینی گسترده‌ای شده است. پیشتاز این کشتار دسته جمعی نیز، ریپل با سقوط ۱۵.۳ درصدی و لیکوئید شدن بیش از ۴۰ میلیون دلار بوده است. در ادامه اتریوم شاهد ریزش عظیم ۱۴.۳ درصدی بود و ارزش کل بازار نیز بیش از ۱۰ درصد کاهش یافت. قیمت بیت کوین نیز از این روند در امان نماند و به سرعت از ۸۳ هزار دلار به ۷۵ هزار دلار رسید.

با وجود تمام این اتفاقات و ترس از روند نزولی طولانی‌مدت به دلیل تعرفه‌های ترامپ، اما تحلیلگران به بهبود کوتاه‌مدت بازار امیدوارند.

دوشنبه سیاه کریپتو پس از کشتار آخر هفته

طبق داده‌های Coinglass، در روز شنبه ۵ آوریل (۱۶ فروردین)، تا ۱۱۶.۵۹ میلیون دلار موقعیت معاملاتی لیکوئید شد که شامل ۳۳.۰۲ میلیون دلار موقعیت شورت (short) و ۸۳.۵۷ میلیون دلار لانگ (long) بود. با این حال، کشتار دسته جمعی بازار در روز بعد رخ داد که حجم لیکوئیدیشن‌ها (liquidations) به بیش از ۸۵۰ میلیون دلار رسید که از این مقدار، ۷۴۳.۱۱۵ میلیون دلار مربوط به موقعیت‌های لانگ و ۱۰۷.۸۸۱ میلیون دلار مربوط به موقعیت‌های شورت بود.

میزان لیکوئیدیشن‌های بازار در آخرین روز هفته
میزان لیکوئیدیشن‌های بازار در آخرین روز هفته

Coinglass در ادامه با به‌روزرسانی میزان لیکوئیدیشن‌ها اعلام کرد:

” در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۲۰,۴۴۴ معامله‌گر لیکوئید شدند و مجموع لیکوییدیشن‌ها به ۹۸۵.۸۲ میلیون دلار رسیده است.”

اتریوم و ریپل؛ پیشتاز ریزش بازار

در میان ۱۰ ارز برتر کریپتو، ریپل با افت بیش از ۱۵.۴ درصدی تا قیمت ۱.۷ دلار، بیشترین کاهش را ثبت کرد. سپس اتریوم با ۱۴.۳ درصد ریزش قیمت، به محدوده زیر ۱.۵ هزار دلار رسید. در این بین، تحلیل‌گری به نام analyst Maine روز قبل از ۷ آوریل (۱۸ فروردین) اظهار کرد:

” فردا [هفتم آوریل]، تبدیل دوشنبه سیاه نسخه ۲.۰ خواهد شد.”

لازم به ذکر است که اصطلاح دوشنبه سیاه به ریزش ناگهانی بازار سهام در سراسر جهان در ۱۹ اکتبر ۱۹۸۷ (۲۷ مهر ۱۳۶۶) اشاره دارد که در آن روز، شاخص داو جونز (Dow Jones) آمریکا، ۲۲.۶ درصد افت کرد و بزرگ‌ترین کاهش درصدی تاریخ خود را تجربه نمود. در آن زمان، نبود ساز و کار توقف معاملات در نوسانات شدید، به راحتی اجازه داد، بازار به سقوط آزاد خود ادامه دهد.

نگرانی از تعرفه‌ها و چشم‌انداز آینده بازار

در حال حاضر، بازار به قدری وحشت کرده که پس از لیکوییدیشن‌های عظیم، داده‌های گوگل ترندز (Google Trends) نشان می‌دهد، جستجوی جهانی دوشنبه سیاه به اوج خود رسیده است. همچنین منبعی به نام The Kobeissi Letter بر این باور است که احساسات نزولی شاید در بالاترین سطوح تاریخی خود باشد. به‌علاوه، این منبع دوشنبه سیاه را به عدم قطعیت پیرامون تعرفه‌های پیشنهادی دونالد ترامپ نسبت داده و طبق آن، پیش‌بینی تسلیم شدن کوتاه‌مدت (short-term capitulation) بازار این هفته را مطرح کرده است.

از طرفی، این دیدگاه با نظرسنجی احساسات سرمایه‌گذاران AAII نیز هم‌خوانی دارد که گزارش داده، ۶۱.۹٪ درصد شرکت‌کنندگان، چشم‌انداز نزولی دارند. لازم به ذکر است که این رقم، دو برابر میانگین تاریخی ۳۱.۰ درصدی است.

در ادامه پیش‌بینی‌های تحلیلگران و متخصصان بازار، تحلیلگری به نام Duo None هشدار می‌دهد که تعرفه‌های ترامپ ممکن است اثرات وحشتناک‌تری داشته باشند. او می‌گوید که این تعرفه‌ها می‌توانند زنجیره‌های تأمین جهانی را مختل کرده و منجر به کاهش تولید و بازار نزولی طولانی‌مدت برای کریپتو شوند. Duo None معتقد است که در صورتی که رکود بازار رخ دهد، این روند ممکن است ۱ تا ۲ سال یا حتی بیشتر ادامه یابد.

با این حال، برخی سرمایه‌گذاران ممکن است برخلاف جریان بازار، این بدبینی شدید را سیگنالی برای خرید بدانند؛ زیرا زمانی که چنین پیش‌بینی‌های تلخ و نامیدکننده‌ای عمومی می‌شود، ممکن است به معنای رسیدن به کف بازار باشد.

رایان وولنر (Ryan Wollner)، بنیان‌گذار Pearpop، در ایکس (X)، هشداری مبنی بر بزرگ‌نمایی ریزش بازار داد و مقایسه با ریزش ۱۹۸۷ را رد کرد. او همچنین پیش‌بینی کرد:

” من فکر می‌کنم ممکن است فقط در یک دوره انتقالی ۲–۳ هفته‌ای باشیم و پس از آن، وقتی تعرفه‌ها توسط بازار بهتر درک شوند، شاهد بازگشت سرمایه‌گذاران خرد و نهادی خواهیم بود.”

او پیشنهاد کرد که معامله‌گران هوشمند اکنون می‌توانند با فروش و خرید در کف قیمت (selling now and buying low) سود ببرند و تأکید کرد، برخلاف رکودهای گذشته که ناشی از تقلب بوده است، این ریزش، بازتاب یک تغییر موقت است و سرمایه‌ها احتمالاً به شرکت‌های آمریکایی و کشورهایی با تعرفه‌های مطلوب سرازیر می‌شوند.

در این بین با وجود کاهش بیش از ۸ درصدی قیمت بیت کوین، با آماده شدن بازارها برای نوسانات بیشتر، دیدگاه‌ها بین سقوط قریب‌الوقوع بازار و بازگشت‌های فرصت‌طلبانه در نوسان است.

سقوط قیمت بیت کوین از ۸۳ هزار دلار به ۷۵ هزار دلار در یک روز گذشته
سقوط قیمت بیت کوین از ۸۳ هزار دلار به ۷۵ هزار دلار در یک روز گذشته

منبع: beincrypto

به این post امتیاز دهید
درباره محمدصادق قربانی
سلام به دوستان عزیز. محمد صادق قربانی هستم، دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی از دانشگاه فردوسی.
درباره محمدصادق قربانی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>