اوالانچ(avax)

خرید و فروش ارز دیجیتال آواکس (AVAX) - آشنایی با پلتفرم آوالانچ (Avalanche)

آخرین قیمت به ریال

21,542,494IRR

آخرین قیمت به تتر

35.10USDT

تغییر قیمت

-4.67 %

پرداخت میکنم

ریال

دریافت میکنم

اوالانچ

بازارهای معاملاتی اوالانچ

  • اوالانچ

    (avax)

    21,542,494 irr

    4.67 %
    arrow_drop_down

معرفی ارز اوالانچ (avalanche)

آوالانچ با نام لاتین Avalanche و ارز دیجیتال آواکس با نماد AVAX یکی از بلاکچین‌های با قابلیت توسعه قرارداد هوشمند است. این بلاکچین امکان توسعه و راه‌اندازی خدمات مالی غیر متمرکز یا همان دیفای (DeFi) را به کاربران می‌دهد و همچنین خدمات مالی غیر متمرکز مستقیمی هم برای ارائه دارد. ارز دیجیتال آواکس (AVAX) به‌عنوان توکن اصلی بلاکچین کاربردهای متعددی دارد و همین کاربردها روی قیمت آن تاثیر می‌گذارند.

آوالانچ (Avalanche) چیست؟

آوالانچ یک پلتفرم بلاکچینی است که ابزارها و قابلیت‌های متعدد برای راه‌اندازی اپلیکیشن‌های DeFi را در اختیار توسعه‌دهنده‌ها قرار می‌دهد. این پلتفرم همچنین ابزارهای متعددی دارد که امکان ساخت دارایی‌های مالی را ایجاد می‌کند. این دارایی‌ها امکان ترید شدن و حتی توسعه دادن برای ساخت راهکارهای مالی سازمانی را خواهند داشت.

این پلتفرم به‌صورت یک سیستم غیر متمرکز متن باز توسعه داده شد و قابلیت پشتیبانی از قراردادهای هوشمند را دارد. در زمان راه‌اندازی آوالانچ ادعا شد که این پلتفرم اولین پلتفرم قرارداد هوشمند با امکان پردازش و نهایی سازی تراکنش‌ها در کمتر از یک ثانیه محسوب می‌شود. تمامی ابزارهای توسعه‌ای اتریوم، روی آوالانچ هم پشتیبانی می‌شوند، پس این پلتفرم توانایی خوبی در جذب توسعه‌دهنده‌ها و رقابت با اتریوم دارد. نکته مهم‌تر اینکه Avalanche امکان پردازش ۴٬۵۰۰ تراکنش در ثانیه دارد که آن را به رقیبی سریع برای بلاکچین‌های با قابلیت پشتیبانی از قرارداد هوشمند، تبدیل می‌کند.

آوالانچ به همه کاربران امکان می‌دهد که دارایی‌های مالی و اپلیکیشن‌های DeFi اختصاصی خود را توسعه دهند. این اپلیکیشن‌ها می‌توانند برای اهداف گوناگون توسعه داده شوند. همچنین انواع بلاکچین‌های عمومی و خصوصی را هم می‌توان با استفاده از پلتفرم Avalanche توسعه داد. کاربران می‌توانند مجموعه قوانین شخصی‌سازی شده را برای شبکه خود مشخص کنند که تعامل با آن را طبق چارچوب خود پیش ببرند.

ارز دیجیتال اصلی آوالانچ به نام آواکس با نماد AVAX شناخته می‌شود که سنگ بنای حاکمیت و تصمیم‌گیری درباره ماموریت و چشم‌انداز پروژه است. مانند پروژه‌های مشابه، AVAX در آوالانچ هم امکان استیک کردن و رای دادن را به کاربران می‌دهد. همچنین این توکن به‌عنوان ابزار اصلی پرداخت‌ها در شبکه و همچنین پرداخت کارمزد تراکنش‌ها استفاده می‌شود.

تاریخچه و بنیان‌گذارهای آوالانچ

شرکت آوا لبز با نام لاتین Ava Labs بلاکچین آوالانچ را توسعه داد و راه‌اندازی کرد. امین گون سیرر، کوین سکنیکی و تد یین، بنیان‌گذارهای این شبکه یودند. این تیم سه نفره، تجربه زیادی در حوزه بلاکچین داشتند و در پروژه‌های بزرگی همچون بلاکچین لیبرا از شرکت فیسبوک کار کرده بودند.

شبکه تستی آوالانچ یا همان تست‌نت (Testnet) در می ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد. در سپتامبر ۲۰۲۱ نیز شبکه اصلی یا مین‌نت (Mainnet) راه‌اندازی شد که توجه بسیاری از کاربران و کارشناسان دنیای کریپتو را هم به خود جلب کرد. بنیان‌گذارها در این پروژه به‌دنبال راهکاری برای مقیاس‌دهی سریع بلاکچین بودند که سرعت بالا و نزدیک به شبکه‌های بانکی سنتی مثل Visa را همراه با امنیت و ساختار غیر متمرکز بلاکچینی به کاربران ارائه کند.

آوالانچ چطور کار می‌کند؟

پلتفرم آوالانچ بر اساس پیاده‌سازی و اجرای قراردادهای هوشمند کار می‌کند. این پلتفرم از ماشین مجازی اتریوم یا همان Ethereum Virtual Machine یا EVM پشتیبانی می‌کند. همچنین تمامی ابزارهای توسعه اتریوم در اینجا هم در دسترس توسعه‌دهنده‌ها قرار دارد. درنتیجه توسعه‌دهنده‌های اتریوم می‌توانند اپلیکیشن‌های غیر متمرکز یا همان dApp خود را روی Avalanche هم توسعه دهند.

آوالانچه بر مبنای سیستمی متشکل از سه بلاکچین کار می‌کند که به هم متصل هستند. این بلاکچین‌ها به نام Exchange Chain و Contract Chain و Platform Chain شناخته می‌شوند. این ساختار به آوالانچ امکان می‌دهد که با سرعت و کیفیت بهتری مقیاس پیدا کند و امکان ارائه خدمات به اپلیکیشن‌ها و کاربران بیشتری را داشته باشد.

هر کدام از سه بلاکچین زیرساختی آوالانچ کاربرد مخصوص خود را دارند:

  • بلاکچین Exchange Chain یا X-Chain برای ساختن دارایی‌های مالی متنوع استفاده می‌شود.
  • بلاکچین Contract Chain یا C-Chain برای پیاده‌سازی EVM روی فعالیت قراردادهای هوشمند شبکه طراحی شده است.
  • بلاکچین Platform Chain یا P-Chain هم برای ساخت زیرشبکه‌ها و هماهنگی نودهای ولیدیتور شبکه استفاده می‌شود.

ارز دیجیتال AVAX چیست؟

ارز دیجیتال آواکس با نماد AVAX به‌عنوان ارز دیجیتال اصلی بلاکچین Avalanche معرفی شده است. این ارز دیجیتال نقش توکن حاکمیتی را در شبکه ایفا می‌کند و با استفاده از آن، پروتکل اثبات سهام یا همان Proof of Stake شبکه آوالانچ معنا پیدا می‌کند.

به خاطر استفاده از پروتکل PoS، تایید تراکنش‌ها و اجرای قراردادهای هوشمند با تایید نودهای شبکه یا همان اعضای فعال انجام می‌شود. اعضا برای قرار گرفتن در لیست نودها یا ولیدیتورها باید ارز دیجیتال AVAX استیک کنند. حداقل ۲۰۰۰ توکن آواکس برای تبدیل شدن به ولیدیتور مورد نیاز است.

از کاربردهای دیگر آواکس (AVAX) می‌توان به امکان تصمیم‌گیری درباره آینده پروتکل اشاره کرد. کاربران می‌توانند با استیک کردن ارز دیجیتال AVAX، درباره تصمیم‌های آتی پلتفرم و تغییرات مدنظر اکوسیستم رای‌دهی کنند. آن‌ها باید مقداری ارز دیجیتال AVAX استیک کنند تا امیتاز رای دادن به پیشنهادها و پروپوزال‌ها را به دست بیاورند.

حداکثر تعداد تولید و توزیع ارز دیجیتال آواکس، ۷۲۰ میلیون توکن است. در زمان رونمایی و معرفی آوالانچ در سال ۲۰۲۰، نیمی از این تعداد ساخته و توزیع شد. بقیه توکن‌ها به‌صورت پاداش استیک کردن توکن‌های دیگر مینت می‌شوند. سیستم توزیع پاداش آوالانچ بر اساس Proof of Runtime و Prrof of Correctness است که در مجموع، انگیزه لازم را برای استیک کردن ارز دیجیتال AVAX به کاربران می‌دهد. در این سیستم، گردش ارز دیجیتال AVAX هم پایین می‌ماند و حتی با بالا رفتن تقاضا برای آن هم گردش تغییر زیادی نمی‌کند. این عوامل در مجموع به حفظ ارزش توکن AVAX کمک می‌کنند.

نکته مهم اینکه در بلاکچین Avalanche، برخلاف بیت کوین و اتریوم، هزینه کارمزدها به نودهای Validator شبکه پرداخت نمی‌شود. درواقع نودها درآمدی به‌صورت ماینینگ ندارند و فقط از استیک کردن ارز دیجیتال AVAX درآمد کسب می‌کنند. در عوض، هزینه کارمزد‌های پرداخت شده، سوزانده می‌شود. این فرایند هم به کمیاب بودن و کنترل چرخش توکن آواکس کمک می‌کند.

مزیت‌های Avalanche نسبت به رقبا

در دنیای بلاکچین، شبکه‌های متعددی با ساختار PoS ساخته شده‌اند تا مشکلات مقیاس‌پذیری و سرعت را حل کنند. حتی اتریوم که زمانی با سیستم PoW کار می‌کرد، در نسخه دوم سراغ PoS رفت تا چالش‌های سرعت و همچنین هزینه‌های بالا برای تراکنش را کاهش دهد. آوالانچ با ساختاری مشابه برای توسعه قراردادهای هوشمند ساخته شد، اما مزیت‌هایی نسبت به شبکه‌های مشابه دارد.

  • سرعت: سرعت پردازش تراکنش‌ها در آوالانچ بیش از شبکه‌های مشابه است. این بلاکچین ادعا می‌کند تا ۴٬۵۰۰ تراکنش (و در برخی از منابع ۶٬۵۰۰ تراکنش) را پردازش می‌کند.
  • مقیاس‌پذیری: ساختار آوالانچ با داشتن سه بلاکچین برای کاربردهای گوناگون، امکان مقیاس‌دهی و افزایش ظرفیت برای پردازش تراکنش‌های بیشتر را به آن می‌دهد.
  • بازدهی انرژی: این مورد مزیت همه بلاکچین‌های PoS نسبت به PoW است. چون برای تایید تراکنش آن‌ها و فعالیت به‌عنوان نود شبکه، نیازی به انجام محاسبات پیچیده و درنتیجه ماینرهایی با مصرف برق بالا نیست. استیک کردن AVAX و حضور در شبکه، برای تبدیل شدن به یک نود کافی است.
  • معماری انعطاف‌پذیر: ساختار زیرشبکه‌ها یا همان subnets به کاربران امکان می‌دهد که بلاکچین‌های شخصی‌سازی شده در آوالانچ داشته باشند. این ساختار برای توسعه‌دهنده‌ها بسیار جذاب خواهد بود چون به کمک آن می‌توانند راهکارهای غیر متمرکز را برای انواع صنایع و کاربردها توسعه دهند.
  • پلتفرم آوالانچ از ارتباط و تراکنش بین بلاکچینی هم پشتیبانی می‌کند. در این پلتفرم می‌توان راهکارهایی توسعه داد که ارتباط بین چند بلاکچین داخل آوالانچ یا حتی ارتباط با بلاکچین‌های دیگر را ممکن می‌کند.
  • حاکمیت کامیونیتی: آوالانچ تلاش می‌کند که در حاکمیت و تصمیم‌گیری برای آینده پلترم هم کاملا غیر متمرکز باشد. به همین دلیل، ساختار DAO هم در این بلاکچین پیاده می‌شود. در این ساختار، دارنده‌های AVAX می‌توانند در رای‌گیری برای تصمیم‌های آتی و تغییرات در پلتفرم مشارکت داشته باشند.
  • هماهنگی با EVM: آوالانچ از ماشین مجازی اتریوم پشتیبانی می‌کند. درنتیجه توسعه‌دهنده‌ها می‌توانند اپلیکیشن‌های غیر متمرکز یا همان dApp که برای اتریوم توسعه داده شده است را در Avalanche هم پیاده‌سازی کنند.

کاربردهای Avalanche

قابلیت‌های آوالانچ برای توسعه قراردادهای هوشمند و استفاده از آن‌ها برای ساخت اپلیکیشن‌‌‌های غیر متمرکز باعث شد که تعداد قابل توجهی dApp با کاربردهای متنوع روی این بلاکچین راه‌اندازی شوند.

در دسته‌بندی سرویس‌های مالی غیر متمرکز یا همان DeFi، چند سرویس با بهره‌برداری از سرعت و مقیاس‌پذیری بالای آوالانچ ساخته شدند. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به DeBank و Dexalot اشاره کرد. در اکوسیستم اپلیکیشن‌های غیر متمرکز یا همان dApp هم نمونه‌های قابل‌توجهی مثل Dappradar و Core و Blocknet معرفی شدند.

بیشتر بخوانید: معرفی ۹ اپلیکیشن DeFi برتر در آوالانچ

زیرساخت مناسب آوالانچ برای تولید و توزیع توکن‌ها هم این امکان را به طراحان و توسعه‌دهنده‌ها داد تا روی این شبکه، توکن‌های غیر مثلی یا همان NFT مینت کنند. از مجموعه‌های معروف در این دسته می‌توان به کالکشن 30 Years of Airbus Helicopters اشاره کرد که با همکاری ایرباس مینت شد. از کالکشن‌های Gaming NFT هم کالکشن Chikn روی آوالانچ مینت شده است.

از کجا ارز دیجیتال آوالانچ (AVAX) بخریم؟

ارز دیجیتال AVAX در اغلب صرافی‌های بزرگ بین‌المللی پشتیبانی می‌شود. برای خرید و فروش این ارز در صرافی‌هایی مثل بایننس، کوکوین، کراکن و دیگر صرافی‌های متمرکز، باید مراقب محدودیت‌ها و تحریم‌ها برای کاربران ایرانی باشید. برای خرید آسان‌تر آواکس می‌توانید از صرافی معتبر رمزینکس استفاده کنید.

خرید و فروش ارز دیجیتال در رمزینکس به آسانی و با ثبت‌نام و احراز هویت سریع امکان‌پذیر است. شما می‌توانید در این صرافی صدها ارز دیجیتال را با پرداخت ریال بخرید یا با ارزهای دیجیتال دیگر ترید کنید.

برای ثبت‌نام در رمزینکس می‌توانید با یک شماره موبایل یا ایمیل، ثبت‌نام اولیه را انجام دهید. بعد از تایید شماره موبایل یا ایمیل، می‌توانید وارد پروفایل کاربری شده و برای احراز هویت اقدام کنید. احراز هویت هم در کمترین زمان و با ارائه مدارک هویتی انجام می‌شود.

آیا خرید AVAX سود دارد؟

ارز دیجیتال آواکس (AVAX) یکی از پروژه‌هایی است که با تکیه بر توسعه زیرساخت مناسب قراردادهای هوشمند، احتمالا آینده روشنی خواهد داشت. این ارز که به‌عنوان توکن اصلی بلاکچین آوالانچ شناخته می‌شود، با کاربردهای متنوعی که در اکوسیستم دارد، احتمالا تقاضای زیادی را برای خرید تجربه می‌کند.

نکته مهم در سرمایه‌گذاری در آوالانچ و ارز دیجیتال AVAX این است که رقبای زیادی در این حوزه وجود دارند. بلاکچین‌های مشابه مثل پولکادات یا بلاکچین‌های لایه دوم اتریوم هم راهکارهایی شبیه Avalanche ارائه می‌کنند. در مجموع، شرایط بازار و همچنین معرفی و عرضه محصولات پرطرفدار در اکوسیستم، از عوامل تاثیرگذار بر آینده و قیمت AVAX خواهد بود. سرمایه‌گذاری روی این ارز هم مانند دیگر ارزهای دیجیتال، باید با شناخت کامل و مطالعه دقیق بازار انجام شود.

کارمزد خرید و فروش اوالانچ

کارمزد معاملات خرید اوالانچ در رمزینکس به صورت درصد از هر دو طرف معامله یعنی سفارش‌دهنده (کسی که سفارش را ثبت می‌کند) و سفارش‌پذیر (کسی که سفارش را تکمیل می‌کند) دریافت می‌شود. این میزان کارمزد به حجم معاملات یک ماه اخیر کاربر بستگی دارد.

حجم معاملات ماهیانهMaker (سفارش دهنده)Taker (سفارش پذیر)

کامزد انتقال به کیف پول اوالانچ

کارمزدهای برداشت براساس کارمزدهای جهانی شبکه ی بلاک چین رمز ارز ها محاسبه شده است. حداکثر کارمزد انتقال ارز دیجیتال اوالانچ به کیف پول، 100000 اوالانچ می باشد. لازم به ذکر است میزان کارمزد برداشت ارز دیجیتال با توجه به حجم مبادلات و میزان ترافیک متغیر می باشد.

سوالات متداول

آوالانچ یک بلاکچین با قابلیت پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است که زیرساخت توسعه اپلیکیشن‌های غیر متمرکز،‌ دارایی‌های دیجیتال و سرویس‌های DeFi را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

ارز دیجیتال AVAX به‌عنوان ارز اصلی بلاکچین آوالانچ شناخته می‌شود. این ارز برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها، استیک کردن و مشارکت به‌عنوان نودهای شبکه و همچنین رای دادن در سیستم حاکمیتی آوالانچ استفاده می‌شود.

می‌توانید در صرافی رمزینکس با ثبت‌نام و احراز هویت سریع، ارز دیجیتال AVAX را با پرداخت ریال خریداری کنید. این صرافی از صدها ارز دیجیتال دیگر هم پشتیبانی می‌کند.

تغییرات قیمت اوالانچ

بیشترین قیمت

21,542,494irr

کمترین قیمت

22,847,273irr

آنالیز

شاخص برایند تحلیل تکنیکال اوالانچ

این شاخص به صورت آنی نمایی کلی از تحلیل تکنیکال اوالانچ در بازه زمانی (time frame) انتخاب شده را نمایش می‌دهد. این ابزار، برایندی از محبوب‌ترین اندیکاتورهای تکنیکال اوالانچ همچون میانگین متحرک همگرایی/ واگرایی (MACD)، ایچیموکو، استوکاستیک، مومنتوم و شاخص قدرت نسبی (RSI) است. در این شاخص با انتخاب بازه زمانی مورد نظر خود، می‌توانید مشاهده کنید که طبق داده‌های اندیکاتورهای تکنیکال، شرایط اوالانچ برای انجام چه معامله‌ای مناسب‌تر است. توجه داشته باشید که این شاخص صرفا داده‌های تکنیکال را در نظر می‌گیرد و برای سرمایه‌گذاری باید عوامل دیگر مانند ویژگی‌های بنیادین ارز را نیز بررسی کنید.