طبق جدیدترین دادههای منتشر شده از بازار کار آمریکا (JOLTS) و در آستانه نشست فدرال رزرو (FOMC) در ماه می (اردیبهشت)، فرصتهای شغلی آمریکا در ماه مارس (اسفند و فروردین) به ۷.۱۹۲ میلیون سقوط کرده و به پایینترین سطح چهار ساله خود از سال ۲۰۲۰ رسیده است. این رقم نهتنها از پیشبینی ۷.۴۹ میلیون کمتر بوده، بلکه نسبت به فوریه (بهمن) با ۷.۴۸ میلیون، نیز کاهش یافته است. بهعلاوه، نرخ فرصتهای شغلی نیز از ۴.۵ به ۴.۳ درصد کاهش یافته تا سیگنالی از سختتر شدن شرایط بازار کار باشد.
از سوی دیگر، میزان خروج داوطلبانه (quits) به ۳.۳۳۲ میلیون افزایش پیدا کرده و نرخ آن به ۲.۱ درصد رسیده است؛ براساس تحلیل اقتصاددانان، این نرخ نشان میدهد که کارگران همچنان به بازار کار اعتماد دارند. همزمان با انتشار این دادهها، نرخ اخراجها (layoffs) با کاهش از ۱.۷۸۰ میلیون در فوریه (بهمن) به ۱.۵۵۸ میلیون در مارس (اسفند و فروردین) رسید و نرخ بیکاری ناشی از اخراج را از ۱.۱ به ۱ درصد کاهش داد.
در این بین، کیتی جونز (Kathy Jones)، استراتژیست ارشد درآمد ثابت در چارلز شواب (Charles Schwab) اظهار کرد:
” نسبت فرصتهای شغلی به تعداد بیکاران به عدد ۱ رسیده که کمترین میزان در چهار سال گذشته است.”

طبق گزارش coingape، این افت آرام اما پیوسته در شاخصهای اشتغال، سیگنالی به فدرال رزرو میدهد که شاید زمان کاهش نرخ بهره نزدیک شده باشد. در همین حال، اسکات بسنت (Scott Bessent)، وزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرد که دولت قصد دارد از درآمدهای گمرکی یا همان تعرفهها برای تأمین منابع مالی طرحهای اصلاح مالیاتی استفاده کند.
به گفته او، در لایحه مالیاتی جدید، احتمال ارائه مشوقهای تازهای مانند حذف مالیات بر انعامها، درآمد تأمین اجتماعی و پرداختهای اضافهکاری وجود دارد؛ طرحهایی که میتوانند فشار اقتصادی بر خانوادهها را کاهش دهند و مصرف را تقویت کنند.
احتمال بالای کاهش نرخ بهره در نشستهای بعدی FOMC
تحلیلگران با استناد به این دادههای ضعیف بازار کار و کاهش اعتماد مصرفکننده پیشبینی میکنند که فرصت کاهش نرخها در نشستهای بعدی فدرال رزرو تا ۸۹ درصد افزایش یافته است. برخی از تحلیلگران نیز اطمینان دارند که کاهش نرخ و تسهیل کمی تا پاییز ۲۰۲۵ میتواند فضای مساعدتری برای رشد بازارهای ریسکپذیر، از جمله رمزارزها ایجاد کند.
آمار ضعیف بازار کار آمریکا؛ چه چیزی در آینده رخ میدهد؟
بهطور خلاصه آخرین آمار بازار کار آمریکا، تصویر دوگانه و حساسی از وضعیت اقتصادی ترسیم میکند. از یک سو، کاهش نرخ اخراجها نشان میدهد که شرکتها هنوز به تعدیل گسترده نیروی انسانی دست نزدهاند و فعلا محتاطانه عمل میکنند. اما از سوی دیگر، افزایش نسبی میزان خروج داوطلبانه از کار میتواند بهمعنای امیدواری بخشی از کارگران نسبت به بهبود شرایط شغلی باشد.
در این میان، دولت آمریکا با طرح جدیدی مبنی بر استفاده از درآمد حاصل از تعرفهها، قصد دارد بخشی از فشارهای اقتصادی را از دوش خانوادهها بردارد. اما بهطور کلی، اگر روند خنثی یا نزولی در بازار کار ادامه یابد، ممکن است فدرال رزرو برخلاف تمایل فعلی جروم پاول، ناچار شود برای تحریک اقتصاد، دستکم به کاهش محدود نرخ بهره در ماههای آینده تن دهد.
اولین نفری باشید که نظر می دهید