طبق دادههای بدست آمده، هکرهای ۱.۴ میلیارد دلاری صرافی بایبیت (Bybit) از پروتکل THORChain برای جابهجایی وجوه خود استفاده کردند که منجر به سود ۵ میلیون دلاری این پروتکل نیز شد. همچنین پروتکل THORChain به دلیل فراهم کردن بستری برای هکرها، مورد انتقاد قرار گرفت.
در واقع، پس از هک ۱.۴ میلیارد دلاری صرافی بایبیت در ۲۱ فوریه (۳ اسفند) که به گروه لازاروس (Lazarus) وابسته به کره شمالی است، نسبت داده شده، حجم معاملات در THORChain به رکورد جدیدی دست یافت. در نتیجه، این پروتکل بیش از ۵ میلیون دلار درآمد کسب کرد. در واقع این پروتکل با پردازش بیش از ۵.۴ میلیارد دلار تراکنش، به این درآمد شگفتانگیز اما پرانتقاد رسید.

خروج یک توسعهدهنده THORChain پس از رایگیری جنجالی
طبق گزارش cointelegraph در ۲۷ فوریه (۹ اسفند)، حجم معاملات THORChain پس از این حمله از ۱ میلیارد دلار عبور کرد و این پروتکل ۵۵۴ هزار دلار درآمد در همان روز بدست آورد. با این وجود، در حالی که THORChain به همین صورت به رشد درآمد خود با استفاده از تسهیل انتقال داراییهای مسروقه ادامه میدهد، تحت بررسی قرار دارد.
در این بین، در ۲۸ فوریه (۱۰ اسفند)، یکی از توسعهدهندگان این پروتکل پس از لغو یک رایگیری برای مسدود کردن وجوه مرتبط با هکرهای کره شمالی از پروژه کنارهگیری کرد.
این توسعهدهنده که با نام Pluto شناخته میشود، در پستی در شبکه ایکس (X) اعلام کرد:
” از همین لحظه، دیگر هیچ مشارکتی در THORChain نخواهم داشت.”
انتقادها از نقش THORChain در پولشویی داراییهای مسروقه
در ۴ مارس (۱۴ اسفند)، کارشناس کریپتو به نام Yogi در ایکس نوشت:
” THORChain به کره شمالی کمک کرد تا ۶۰۵ میلیون دلار را پولشویی کند. بدون احراز هویت، بدون دکمه توقف و بدون مقاومت. گروه لازاروس در فوریه ۲۰۲۵ (بهمن) صرافی بایبیت را هک کرد و اتریوم سرقت شده را با استفاده از پروتکل THORChain عبور داد، انگار که مخصوص آنها ساخته شده است.”
Yogi همچنین اشاره کرد که سایر پروتکلها بدون آسیب زدن به تمرکززدایی، توانستهاند کیف پولهای مشکوک را مسدود کنند، اما THORChain هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
۲۸۰ میلیون دلار از وجوه مسروقه، دیگر قابل ردگیری نیست
در ۲۶ فوریه (۸ اسفند)، شرکت امنیتی Elliptic، فهرستی شامل ۱۱,۰۸۴ کیف پول مشکوک مرتبط با هک بایبیت را منتشر کرد که انتظار میرود این تعداد، با ادامه تحقیقات افزایش یابد. در ۴ مارس (۱۴ اسفند)، بن ژو (Elliptic)، مدیرعامل بایبیت نیز تایید کرد که ۲۸۰ میلیون دلار از وجوه مسروقه، فرآیند پولشویی را پشت سر گذاشته و دیگر قابل ردگیری نیستند.
اولین نفری باشید که نظر می دهید