عرضه فعال ۹۰ روزه بیت کوین (active supply) در حال کاهش است که نشان دهنده فعالیت معاملاتی کوتاهمدت و تقاضا کمتر میباشد. این کاهش نشانگر کاهش علاقهمندی معاملهگران جدید است و ممکن است نشانهای از تثبیت قیمت یا افت بیشتر باشد. از مدتها قبل، این شاخص برای سنجش سطح علاقه جدید در بازار و روحیه کلی معاملهگران به کار میرفت. از این رو، با ادامه کاهش این شاخص، درک معنای این تغییر برای حرکت قیمتی بیت کوین و شناسایی روندهایی که سرمایهگذاران در ماههای آینده باید مورد توجه قرار دهند، امری حیاتی است.
عرضه فعال، تقاضای بازار و احساسات
به گزارش ambcrypto، عرضه فعال ۹۰ روزه از طریق ردیابی بیت کوینهایی که حداقل یک بار در یک دوره ۹۰ روزه معامله شدهاند، به ما کمک میکند تا هم تقاضا بازار و هم احساسات را بسنجیم.
عرضه فعال بالا معمولا نشان دهنده مشارکت بیشتر در بازار است و اغلب منعکس کننده افزایش تقاضا از سوی معاملهگران جدید یا کوتاهمدت است. اما در سو دیگر، کاهش عرضه فعال ممکن است نشان دهنده کاهش علاقه با تغییر در احساسات باشد؛ زیرا دارندگان بلندمدت در دورههای کاهش فعالیت بازار، کمتر تمایل به فروش داراییهای خود دارند.
بهطور تاریخی، تغییرات قابل توجه در عرضه فعال با تغییرات در روحیه بازار، همبستگی داشتهاند و اغلب پیش نمایش نوسانات و روندهای قیمتی بالقوه بودند.
عوامل پشت تغییر رفتار بازار
کاهش اخیر عرضه فعال ۹۰ روزه بیت کوین نشان دهنده کاهش فعالیت معاملاتی کوتاهمدت است که به معنای علاقه کمتر، از سوی شرکتکنندگان جدید در بازار است. اگر این روند ادامه یابد، میتواند به این معنی باشد که قیمت بیت کوین، یا برای مدت طولانی به صورت افقی تثبیت شود یا کمی کاهش یابد.
البته، چندین عامل در این تغییر نقش دارند:
- در ابتدا، سرمایهگذاران شاهد این اتفاق بودند که پس از جهش بیت کوین به بالای سطح ۱۰۰ هزار دلار به دلیل انتخابات ریاست جمهوری دونالد ترامپ، بازار با نوسانات شدیدتری مواجه شد که ناشی از عدم قطعیتهای سیاستی و نگرانیهای تورمی میباشد. این امر در نهایت منجر به رفتار معاملاتی محتاطانهتر شده است.
- علاوهبر این، تصمیم کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) برای رها کردن پرونده خود علیه صرافی کوینبیس (Coinbase)، محیط مقرراتی مطلوبتری ایجاد کرده و ترجیح به نگهداری بلندمدت، به جای معاملات فعال را تشویق کرده است.
- از سوی دیگر و با افزایش علاقه نهادی، به نظر میرسد شرکتکنندگان در بازار، رویکرد صبر و مشاهده (wait and see) اتخاذ کردهاند که میتواند بر شاخص عرضه فعال، تاثیر بیشتری داشته باشد.
روندها و الگوهای تاریخی عرضه فعال بیت کوین
بررسی چرخههای تاریخی بیت کوین نشان میدهد که عرضه فعال معمولا در اوج بازار گاوی افزایش یافته و در ابتدای رالیها یا دورههای تثبیت پس از هاوینگ (halving)، کاهش مییابد.
نمودار زیر، افزایشهای قبلی در عرضه فعال در طول جهشهای قیمتی بزرگ بیت کوین در سالهای ۲۰۱۳، ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ را نشان میدهد که پس از آن، کاهشهای شدید در دورههای اصلاحی رخ داده است. بهطور خاص، کاهش اخیر عرضه فعال، شبیه روندهایی است که پیش از جهشهای قیمتی بزرگ مشاهده شده و نشان میدهد که شرکتکنندگان فعلی بازار، داراییهای خود را در انتظار افزایش قیمت نگه میدارند.

اگر این الگو پابرجا بماند، بیت کوین ممکن است پیش از حرکت صعودی بعدی، در یک دوره تقبیت قرار گیرد.
روند کلی قیمت بیت کوین
در حال حاضر، قیمت بیت کوین به زیر ۹۶ هزار دلار کاهش یافته است. همچنین شاخص قدرت نسبی (RSI) در ۲۷ نشان دهنده اشباع فروش و قدرت ضعیف خرید در بازار است. از طرفی، روند نزولی شاخص حجم تعادلی یا همان OBV که با کاهش عرضه فعال ۹۰ روزه همسو است، به معنای تضعیف فشار خرید است. این موضوع نشان دهنده محتاط بودن سرمایهگذاران و عدم توانایی قیمت در رسیدن به سطح ۱۰۰ هزار دلار و تثبیت در زیر این محدوده است.

بنابراین، اگر بیت کوین نتواند خود را قیمت خود را بازیابی کند، احتمال بازگشت به سطح ۹۰ هزار دلار وجود دارد. با این حال، در صورت افزایش تقاضا، ممکن است بیت کوین تلاش کند تا از مقاومت روانی در سطح ۱۰۰ هزار دلار عبور کند.
اولین نفری باشید که نظر می دهید