۲۷ فروردین ۱۴۰۴ اخبار
  1. طلا در اوج ۳۳۰۰ دلار؛ بیت‌کوین در سراشیبی تا ۸۳ هزار!
  2. هشدار ایتالیا: استیبل‌کوین‌ها آمریکا، چالشی جدی برای اروپا
  3. قیمت پای نتورک به تومان امروز ۲۷ فروردین در صرافی‌ها
  4. قیمت امروز بلوم (BLUM) چهارشنبه ۲۷ فروردین
  5. آزادسازی ۲.۸ میلیون توکن پای و احتمال افت دوباره قیمت
  6. بازگشت قدرتمند صرافی OKX به آمریکا با صرافی و کیف پول جدید
  7. مدیرعامل مانترا توکن‌های تیم خود را برای بازسازی می‌سوزاند
  8. تعرفه‌های آمریکا بر واردات چین به رکورد تاریخی ۲۴۵ درصد رسید
  9. ورود سنگین نهادها به ریپل؛ آیا دوران جدید ETF آغاز شده؟
  10. پیش‌بینی جنجالی قیمت بیت کوین؛ ۳۰۰ هزار دلار یا سقوط سنگین؟
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

۵ رویداد مهم اقتصادی تاثیرگذار بر کریپتو در هفته سوم فروردین

 
۱۹ فروردین ۱۴۰۴   ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
  7 دقیقه
۵ رویداد مهم اقتصادی تاثیرگذار بر کریپتو در هفته سوم فروردین

با آغاز هفته سوم فروردین، داده‌های کلیدی اقتصادی آمریکا، شامل صورت جلسه FOMC، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) و درخواست‌های اولیه بیکاری، می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر قیمت بیت کوین در این هفته داشته باشند. از طرفی، سیگنال‌های شفاف فدرال رزرو (Fed) مبنی بر سیاست پولی محافظه‌کارانه و افزایش CPI ممکن است در حالی که نگرش ملایم‌تر می‌تواند موجب از افزایش تقاضا شود، فشار نزولی بر بازار کریپتو وارد کنند.

همچنین شاخص‌های احساس مشتری و داده‌های شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) نیز دیدگاه‌های بیشتری در خصوص تورم ارائه خواهند داد که بر نقدینگی و اعتماد سرمایه‌گذاران در بازارهای کریپتو تأثیرگذار است. از این رو، ۵ شاخص اقتصادی مهم آمریکا ممکن است در این هفته، احساسات نسبت به بیت کوین را در میانه‌ی نگرانی‌های فزاینده بازار کریپتو، تحت تأثیر قرار دهد.

مهم‌ترین داده‌های اقتصادی آمریکا در این هفته
مهم‌ترین داده‌های اقتصادی آمریکا در این هفته

۱. صورت جلسه FOMC

صورت جلسه‌های کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC)، از جلسه ماه مارس (اسفند و فروردین) قرار است در روز چهارشنبه ۹ آوریل (۲۰ فروردین)، ساعت ۱۰:۳۰ شب منتشر شوند. این شاخص اقتصادی، دیدگاه روشنی از جهت‌گیری سیاست‌های پولی فدرال رزرو در اختیار معامله‌گران و سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

علاوه‌بر این، این صورت جلسه‌ها شامل جزئیات مباحث مربوط به نرخ بهره، تورم و رشد اقتصادی است که بر احساسات بازار تأثیرگذار خواهد بود. از این رو، اگر لحن آن، تندی را نشان دهد و سیاست‌های سختگیرانه‌تر یا کاهش نرخ بهره کمتر را بیان کند، بیت کوین ممکن است با فشار نزولی مواجه شود؛ زیرا سرمایه‌گذاران به دارایی‌های امن‌تر مانند اوراق قرضه روی خواهند آورد و ارزش دلار آمریکا نیز افزایش می‌یابد.

در مقابل، نگرش ملایمی که احتمال کاهش نرخ بهره را بیان کند، قادر است تمایل به ریسک را افزایش دهد و سرمایه را به سمت کریپتو سوق دهد؛ شرایطی که با هزینه‌های پایین‌تر وام‌دهی، تشویق به سرمایه‌گذاری در دارایی‌های با رشد بالا همراه است. براساس این احتمالات، معامله‌گران کریپتو به دنبال سرنخ‌هایی درباره موضع فدرال رزرو نسبت به تورم خواهند بود، به ویژه با توجه به داده‌های اخیر که نشان‌دهنده عدم شتاب مجدد قابل توجه است.

از سوی دیگر، رئیس فدرال رزرو، جروم پاول ممکن است نظرات پیشین خود مبنی بر مقاومت در برابر کاهش نرخ‌های بهره زودهنگام را تکرار کند یا سیگنال‌های جدیدی ارائه دهد. به این ترتیب، از آنجایی که بیت کوین به نقدینگی حساس است، هرگونه تغییر ناگهانی می‌تواند موجب نوسانات شدید شود. بنابراین، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران باید برای نوسانات کوتاه‌مدت قیمت آماده باشند، به ویژه اگر صورت جلسه‌ها از انتظارات بازار که توسط CME FedWatch قیمت‌گذاری شده، انحراف داشته باشند.

در این بین، بانک جی‌پی مورگان (JPMorgan) به عنوان اولین بانک وال‌استریت، پس از اعلام تعرفه‌های ترامپ، پیش‌بینی کرده که آمریکا وارد دوره رکود خواهد شد. همچنین بنا به گفته‌های بانک، فدرال رزرو ممکن است مجبور شود پیش از جلسه بعدی، نرخ بهره را کاهش دهد. به طوری که جلسه بعدی FOMC پس از صورت جلسه ۹ آوریل (۲۰ فروردین)، در تاریخ ۶ و ۷ می ۲۰۲۵ (۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار خواهد شد.

لازم به ذکر است که علی‌رغم نگرانی‌ها و هشدارهای جی‌پی مورگان و وضعیت بحرانی جاری بازار کریپتو، هیچ جلسه اضطراری برای ماه آوریل (فروردین) طبق تقویم رسمی فدرال رزرو اعلام نشده است. در نتیجه، احتمالاً تاریخ بعدی برای هرگونه تغییرات سیاستی، مانند کاهش نرخ بهره‌ای که جی‌پی مورگان ذکر کرده، ۶ و ۷ می خواهد بود. در همین حال، یکی از کاربران اعلام کرده است:

” جلسه‌ی بعدی FOMC در هفته‌ی اول ماه می است؛ آیا سرمایه‌گذاران می‌توانند صبر کنند؟ آیا مردم آمریکا می‌توانند صبر کنند؟ تورم فعلی تا چه اندازه بالا است؟ آیا ما می‌توانیم یک جلسه اضطراری برای کاهش نرخ بهره داشته باشیم؟ تا زمانی که چین وارد بازار کریپتو نشود، بیت کوین هنوز وابسته به نقدینگی آمریکا است.”

۲. درخواست‌های اولیه بیکاری (Initial Jobless Claims)

علاوه‌بر صورت جلسه FOMC ماه مارس (فروردین)، شاخص اقتصادی بعدی که معامله‌گران کریپتو باید زیر نظر داشته باشند، درخواست‌های اولیه بیکاری است. این گزارش که قرار است پنجشنبه ۱۰ آپریل (۲۱ فروردین) ساعت ۱۸:۰۰ منتشر شود، تصویری فوری از وضعیت بازار کار آمریکا را به بازار کریپتو ارائه می‌دهد و به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی ثبات اقتصادی محسوب می‌شود.

کاهش تعداد درخواست‌های جدید بیکاری، نشان دهنده اقتصاد قوی است، اما در صورت افزایش این ارقام، ضعف اقتصادی نمایان می‌شود. همچنین در بازار کریپتو، بازار کار قوی، یعنی درخواست‌های کمتر ممکن است موجب کاهش جذابیت بیت کوین شود؛ زیرا سرمایه‌گذاران به سمت اوراق بهادار سنتی متمایل می‌شوند.

اما بالا رفتن درخواست‌های بیکاری امکان دارد ترس از رکود را صعودی کرده و فدرال رزرو را وادار به بررسی کاهش نرخ بهره کند. به‌علاوه، کاهش نرخ‌ها برای کریپتو در گذشته مفید بوده است؛ زیرا هزینه‌های وام گرفتن کاهش یافته و نقدینگی افزایش می‌یابد. بنابراین، معامله‌گران بررسی خواهند کرد که آیا درخواست‌های جدید از ۲۱۹,۰۰۰ درخواست هفته گذشته بیشتر می‌شود یا خیر. چنین نتیجه‌ای می‌تواند بیت کوین را به عنوان یک پناهگاه در مقابل عدم قطعیت اقتصادی تقویت کند.

به‌طور همزمان، روندهای اخیر نشان می‌دهد که درخواست‌ها در حال کاهش هستند. اما افزایش تعداد درخواست‌های مداوم نشان می‌دهد که چالش‌های مرتبط با یافتن شغل همچنان پابرجاست. در نهایت، هرگونه شگفتی در آمار بیکاری قادر است، یک موج دیگر از نوسانات را به سمت بازارف، روانه کند. یکی از کاربران در این باره گفت:

” دو شاخص اصلی تورمی آمریکا، شامل نرخ تورم هسته‌ای و شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) که قرار است روز پنج‌شنبه، ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) منتشر شوند، به همراه آمار هفتگی درخواست‌های اولیه بیمه بیکاری، از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر نوسانات بازار محسوب می‌شوند. انتظار می‌رود این داده‌ها در میان فضای پرابهام ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای، بر نرخ برابری دلار آمریکا، بازده اوراق خزانه و انتظارات بازار نسبت به تصمیمات آتی فدرال رزرو درباره نرخ بهره تأثیرگذار باشند.”

۳. شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)

شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا (CPI)، که قرار است روز پنج‌شنبه ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) ساعت ۱۸:۰۰ منتشر شود، یکی از مهم‌ترین قطعات پازل اقتصاد کلان برای فعالان بازار کریپتو به‌شمار می‌رود. این شاخص، میزان تورم را با بررسی تغییر قیمت کالاها و خدماتی که مردم هر روز استفاده می‌کنند، نشان می‌دهد.

در صورتی که داده‌های CPI بالاتر از پیش‌بینی‌ها منتشر شود، می‌تواند نشانه‌ای از تداوم فشارهای تورمی باشد؛ موضوعی که ممکن است فدرال رزرو را به حفظ یا حتی افزایش نرخ بهره وادار کند. چنین سناریویی، معمولاً به تقویت دلار آمریکا منتهی می‌شود و در نتیجه، سرمایه‌گذاران را از دارایی‌های پرریسک مانند ارزهای دیجیتال دور می‌کند. افزون بر این، کاهش جریان نقدینگی به سمت بازار کریپتو، در نهایت می‌تواند به افت قیمت‌ها و افزایش نوسانات منجر شود.

در نهایت، برای بازاری که با حساسیت بالا به داده‌های کلان واکنش نشان می‌دهد، انتشار CPI این هفته می‌تواند نقشی کلیدی در تعیین مسیر کوتاه‌مدت بیت‌کوین و سایر دارایی‌های دیجیتال ایفا کند.

لازم به ذکر است که آخرین آمار منتشر شده از شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) نشان می‌دهد که نرخ تورم آمریکا در ماه فوریه (بهمن) به ۲.۸ درصد کاهش یافته است. اکنون اگر نرخ رشد سالانه CPI در ماه مارس (اسفند) بیش از حد انتظار باشد و به حدود ۲.۶ درصد برسد، ممکن است قیمت بیت کوین با کاهش مواجه شود؛ چرا که در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به دارایی‌های مقاوم در برابر تورم پیدا می‌کنند.

در مقابل، اگر CPI کمتر از پیش‌بینی‌ها باشد، این احتمال را تقویت می‌کند که فدرال رزرو به سمت کاهش نرخ بهره حرکت کند؛ اتفاقی که می‌تواند ارزهای دیجیتال را به‌عنوان ذخیره ارزش در دوران سیاست‌های پولی انبساطی تقویت کند. در این میان، معامله‌گران تمرکز ویژه‌ای روی شاخص تورم هسته‌ای (Core CPI) دارند که نوسانات قیمت مواد غذایی و انرژی را حذف می‌کند و برای تصمیم‌گیری‌های فدرال رزرو اهمیت زیادی دارد.

در حال حاضر، با توجه به کاهش اخیر قیمت بیت‌کوین به زیر سطح ۷۵ هزار دلار، داده‌های تورمی این هفته ممکن است مسیر آینده بازار را مشخص کنند. احتمال وقوع نوسانات نیز بالا است و سرمایه‌گذاران باید برای واکنش‌های سریع بازار، به‌ویژه در فضای متاثر از صورت جلسه‌های اخیر فدرال رزرو آماده باشند.

نمودار قیمت ۵ روزه بیت کوین و سقوط آن به زیر ۷۵ هزار دلار
نمودار قیمت ۵ روزه بیت کوین و سقوط آن به زیر ۷۵ هزار دلار

۴. شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)

شاخص قیمت تولیدکننده آمریکا (PPI) نیز پس از انتشار داده‌های اقتصادی دیگر، در روز جمعه ۱۱ آپریل ساعت ۱۸:۰۰ منتشر می‌شود. این شاخص که به‌عنوان یکی از معیارهای کلیدی تورم در سطح عمده‌فروشی شناخته می‌شود و می‌تواند چشم‌انداز تازه‌ای برای فعالان بازار کریپتو ترسیم کند، تغییرات هزینه‌های تولید کالاها را نشان می‌دهد. هزینه‌هایی که معمولاً در نهایت به مصرف‌کننده منتقل می‌شوند.

رشد قابل توجه PPI می‌تواند حاکی از رشد هزینه‌های ورودی مانند انرژی و تجهیزات باشد که برای استخراج رمزارزها، به‌ویژه بیت کوین، حیاتی هستند. این موقعیت باعث کاهش حاشیه سود ماینرها خواهد شد و عرضه بیت کوین را محدود می‌کند که در نهایت بر قیمت‌ها اثر می‌گذارد.

طبق پیش‌بینی، در صورتی که PPI ماه مارس (اسفند) بالاتر از نرخ سالانه ۳.۳ درصد ثبت شود، احتمال تقویت فشارهای تورمی و چرخش سیاست پولی فدرال رزرو به سمت انقباضی‌ شدن، افزایش می‌یابد؛ تغییری که می‌تواند نقدینگی را کاهش داده و بازار کریپتو را تحت فشار قرار دهد.

در مقابل، داده‌ای ضعیف‌تر از انتظار، می‌تواند به کاهش نگرانی‌ها درباره تورم منجر شود، به‌ویژه اگر با لحن ملایم فدرال رزرو در صورتجلسه‌های چهارشنبه همزمان شود، اتفاقی که می‌تواند فضای مثبتی و خوش‌بینانه‌ای برای رمزارزها ایجاد کند.

علاوه‌بر این‌ها، سرمایه‌گذاران باید توجه داشته باشند که PPI معمولاً به‌عنوان شاخصی پیشرو برای CPI در نظر گرفته می‌شود و اختلاف معنادار بین این دو می‌تواند بازار را سردرگم کرده و نوسانات را افزایش دهد. از این رو، در هفته‌ای که داده‌های کلان نقشی محوری دارند، چشم‌ها به گزارش روز جمعه دوخته شده است.

در همین حال، یکی از منابع خبری به نام دربیت (Deribit) اظهار داشته است:

” هفته‌ی کلان اقتصاد با صورت جلسه FOMC، CPI و PPI؛ میدانی برای شرط‌بندی‌های کاهش نرخ بهره.”

۵. احساس مصرف‌کننده (Consumer Sentiment)

شاخص احساس مصرف‌کننده دانشگاه میشیگان که برای معامله‌گران بازار کریپتو اهمیت زیادی دارد نیز در روز جمعه و پس از شاخص PPI منتشر می‌شود و قرار است نبض اعتماد مصرف‌کنندگان آمریکایی به وضعیت اقتصادی را به نمایش بگذارد.

اگر این شاخص بالاتر از سطح پیش‌بینی‌شده (۵۴.۵) باشد، نشانه‌ای از خوش‌بینی مصرف‌کنندگان خواهد بود؛ محرکی که می‌تواند تقاضا برای دارایی‌های پرریسک مانند بیت کوین را تقویت کند. این خوش‌بینی ممکن است با کاهش نگرانی‌ها درباره رکود اقتصادی، جریان نقدینگی در بازار را حفظ کرده و از قیمت‌های رمزارزها حمایت کند.

بالعکس، اگر این شاخص کمتر از حد انتظار باشد، می‌تواند نمایانگر نگرانی‌هایی در مورد تورم یا بیکاری باشد و در نتیجه، سرمایه‌گذاران را به سمت دارایی‌های امن سوق دهد. در این سناریو، بعید نیست کهفشار فروش در بازار کریپتو ایجاد شود. شاخص احساسات مصرف‌کننده همچنین انتظارات تورمی را هم در خود منعکس می‌کند؛ بنابراین اگر مصرف‌کنندگان پیش‌بینی افزایش قیمت‌ها را داشته باشند، روایتی که بیت کوین را به‌عنوان پوششی در برابر تورم معرفی می‌کند، ممکن است دوباره جان بگیرد.

به موازات سایر داده‌های کلان این هفته، گزارش احساس مصرف‌کننده می‌تواند جهت‌گیری روانی بازار رمزارزها را تحت تأثیر قرار دهد. بدین ترتیب، فعالان کریپتو باید با چابکی عمل کنند، واکنش بازار را زیر نظر داشته باشند و تصمیم‌های خود را بر پایه ترکیبی از داده‌های رسمی و تحلیل‌های مستقل اتخاذ کنند.

منبع: beincrypto

4/5 - (1 امتیاز)
درباره محمدصادق قربانی
سلام به دوستان عزیز. محمد صادق قربانی هستم، دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی از دانشگاه فردوسی.
درباره محمدصادق قربانی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>