با آغاز هفته آخر اسفند ماه، ۵ رویداد اقتصادی مهم در دنیا برگزار خواهند شد که میتوانند بر روی بازارهای مالی بهخصوص کریپتو تاثیرگذار باشند. در اولین رویداد، دادههای قوی خردهفروشی آمریکا (US Retail Sales) هستند که میتواند دلار را تقویت کرده و به کریپتو فشار وارد کند، در حالی که دادههای ضعیف ممکن است گمانهزنی درباره کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را افزایش داده و به نفع بیت کوین باشد.
از طرفی، موضع سختگیرانه فدرال رزرو میتواند دلار را قیتر کند، در حالی که سیگنالهای ملایمتر ممکن است باعث صعود بیت کوین شوند. رویداد اقتصادی تاثیرگذار دیگر، افزایش احتمالی نرخ بهره ژاپن و سیاستهای بانک مرکزی انگلستان ممکن است بر نقدینگی تاثیر گذاشته و ارزشگذاری کریپتو را تغییر دهد. بر همین اساس، در ادامه به بررسی احتمالات و گمانهزنیهای مرتبط با این رویدادهای کلان اقتصادی میپردازیم.

۱. دادههای خردهفورشی آمریکا؛ نبض هزینههای مصرفکننده
این هفته با انتشار دادههای خردهفروشی در آمریکا آغاز میشود که تصویری حیاتی از روندهای هزینههای مصرفکننده را ارائه میدهد. اقتصاددانان کنجکاو هستند ببینند آیا افت غیرمنتظره ژانویه (دی ماه) که به نگرانیها درباره تعرفههای ترامپ و رفتار محتاطانه مصرفکنندگان مرتبط بود، در ماه فوریه (بهمن ماه) نیز ادامه داشت یا خیر.
اعداد قوی از دادههای خردهفروشی میتواند نشانهای از مقاومت اقتصادی باشد و دلار آمریکا را تقویت کند. این امر ممکن است بازار کریپتو را تحت فشار قرار دهد؛ زیرا سرمایهگذاران به داراییهای سنتی تمایل پیدا میکنند.
در مقابل، دادههای ضعیفتر از حد انتظار میتوانند گمانهزنی درباره کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را افزایش دهند که معمولا به نفع بیت کوین و بازار کریپتو است. در این بین، یکی از کاربران شبکه ایکس (X) اظهار کرده:
“فکر میکنم دادههای خردهفروشی با توجه به تیترهای اخیر، افتضاح خواهند بود. شاید این موضوع مانند شاخص احساسات مصرفکننده که جمعه اعلام شد، از قبل در بازار لحاظ شده باشد.”
۲. جلسه FOMC و سخنرانی پاول؛ حرکت بعدی فدرال رزرو
کمیته بازار آزاد فدرال رزرو (FOMC) در تاریخ ۱۸ و ۱۹ مارس (۲۸ و ۲۹ اسفند) جلسه خود را برگزار خواهد کرد و سخنرانی پس از جلسه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو به شدت مورد توجه بازارها خواهد بود. لازم به ذکر است که فدرال رزرو در ژانویه (دی ماه) نرخ بهره را در محدوده ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد ثابت نگه داشت و موضع محتاطانهای نسبت به تورم و قدرت بازار کار اتخاذ کرد.
اگر پاول لحن ملایمتری اتخاذ کند، الگوریتمهای نقدینگی حتی قبل از تایید رسمی، براساس این تغییر موضع، عمل خواهد کرد و بیت کوین را به شمت بالا خواهند برد. در مقابل، اگر فدرال رزرو همچنان بر سیاستهای سختگیرانه خود تاکید کند، دلار قویتر شده و داراییهای دیجیتال تحت فشار قرار خواهند گرفت.
۳. تصمیم نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن (BOJ)؛ تغییر مسیر ین؟
بانک مرکزی ژاپن (BOJ) روز چهارشنبه تصمیم خود درباره نرخ بهره را اعلام خواهد کرد. این تصمیم نقطه عطفی پس از سالها سیاست پولی فوقالعاده انبساطی است. از این رو، انتظار میرود بانک مرکزی نرخ بهره را افزایش دهد؛ زیر اقتصاد ژاپن یه فصل متوالی رشد داشته است.
افزایش دستمزدها با ۳.۱ درصد رشد سالانه که سریعتری نرخ در ۳۲ سال گذشته است، ممکن است این بانک را به ادامه افزایش نرخ بهره در ماه می (اردیبهشت ۱۴۰۴) سوق دهد. در همین رابطه، یک تحلیلگر بازار جهانی میگوید:
” اگر این سیاست اشتباه اجرا شود، میتواند بازارهای مالی را به هم بریزد. آیا بانکهای مرکزی دوباره چاپ پول را راهحلی برای بحران بعدی میدانند؟”
ین قویتر ممکن است بر بازار کریپتو در آسیا تاثیر منفی بگذارد؛ زیرا سرمایهگذاران به داراییهای امنتر متمایل میشوند. در مقابل، اگر بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره را ثابت نگه دارد، نقدینگی در بازار باقی میماند که میتواند از ارزشگذاری کریپتو حمایت کند.
۴. درخواست اولیه بیمه بیکاری آمریکا؛ سرنخهایی از بازار کار
دادههای درخواستهای اولیه بیمه بیکاری آمریکا (Initial Jobless Claims) که در روز پنجشنبه منتشر میشود، شاخصی لحظهای از وضعیت بازار کار ارائه خواهد داد. در هفته منتهی به ۸ مارس (۱۸ اسفند)، این عدد ۲۲۰ هزار نفر بود که مطابق با انتظارات بازار است. اگر تعداد درخواستها به ۲۲۲ هزار نفر یا بیشتر افزایش یابد، نگرانیها درباره کندی اقتصاد آمریکا تشدید خواهد شد.
این سناریو ممکن است فدرال رزرو را به سمت سیاستهای انبساطی سوق دهد که معمولا سیگنال مثبتی برای سرمایهگذاران کریپتو محسوب میشود. با این حال، اگر این عدد ثابت یا کمتر شود، فدرال رزرو دلیلی برای عجله در کاهش نرخ بهره نخواهد داشت که ممکن است فشار روی داراییهای پرریسک مانند بیت کوین حفظ کند.
۵. تصمیم نرخ بهره بانک مرکزی انگلستان (BOE)؛ سرنوشت پوند استرلینگ
بانک مرکزی انگلستان (BOE) در روز پنجشنبه تصمیم خود درباره نرخ بهره را اعلام خواهد کرد که آخرین رویداد کلان اقتصادی مهم هفته خواهد بود. با توجه به این که تورم بریتانیا همچنان بالاتر از هدف است، انتظار میرود نرخ بهره ثابت بماند. با این وجود، یک کاهش غیرمنتظره نیز بهویژه در بحبوحه نگرانیها درباره رشد اقتصادی تحت تاثیر تعرفهها، دور از ذهن نیست.
به همین دلیل، یک پوند پایدار میتواند به ثبات بازارهای کریپتو در اروپا کمک کند. اما اگر پوند صعیف شود، ممکن است موجی از خریدهای سفتهبازانه در بازار کریپتو به راه بیفتد.
در نهایت، این رویدادها نشان دهنده ارتباط پیچیده دادههای کلان اقتصادی با بازارهای کریپتو هستند. از طرفی، قیمت بیت کوین که در محدوده ۸۳ هزار دلار نوسان دارد و آلت کوینهایی مانند اتریوم به شدت تحت تاثیر قدرت دلار و احساسات بازار قرار دارند. به همین دلیل، سرمایهگذاران جهانی بهویژه معاملهگران کریپتو در این هفته به دقت این تحولات را دنبال خواهند کرد و آماده واکنش سریع به هرگونه تغییر در دادههای اقتصادی خواهند بود.

منبع: beincrypto
اولین نفری باشید که نظر می دهید