۲۸ فروردین ۱۴۰۴ اخبار
  1. اخبار جدید به زودی منتشر می‌شود
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

افزایش ۷۰ درصدی حجم‌های لایه دوم اتریوم و رقابت با سولانا

 
۱۰ آذر ۱۴۰۳   ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  2 دقیقه
افزایش ۷۰ درصدی حجم‌های لایه دوم اتریوم و رقابت با سولانا

طبق داده‌های منتشر شده، فعالیت‌های شبکه لایه دوم اتریوم شاهد افزایش ۷۰ درصدی در یک ماه گذشته بوده که موجب جلب توجه سرمایه‌گذاران شده است. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که با وجود مزایای رقابتی سولانا، آیا افزایش این فعالیت‌ها برای رقابت با سولانا کافی است؟

به گزارش cointelegraph و براساس داده‌های DefiLlama، سولانا در ماه نوامبر (آبان و آذر) توانست ۳۵.۴ درصد از حجم مبادلات صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) را تصاحب کند. این در حالی است که این رقم در ماه اکتبر (مهر و آبان) ۲۷.۲ درصد بوده است. در مقابل اما اتریوم به کمک اکوسیستم لایه دوم خود در ماه نوامبر ۴۵.۲ درصد از سهم بازار را در اختیار داشت که نسبت به ۵۰ درصد ماه اکتبر کاهش یافته بود. در بخش سپرده‌ها (deposits) اتریوم همچنان برتری خود را حفظ کرده و لایه اصلی اتریوم ۶۹.۷ میلیارد دلار ارزش قفل شده (TVL) دارد. اما این رقم برای سولانا تنها ۹.۲ میلیارد دلار است. همچنین علاوه‌بر لایه اصلی اتریوم، راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم مانند Base و Arbitrum نیز هر کدام ۳ میلیارد دلار ارزش قفل شده داشته‌اند که مجموع ارزش قفل شده لایه دوم اتریوم را به ۱۱.۴ میلیارد دلار می‌رساند.

رتبه‌بندی ارزش کل قفل شده بلاکچین‌ها
رتبه‌بندی ارزش کل قفل شده (TVL) بلاکچین‌ها

در همین زمان، سولانا از نظر کارمزدها از اتریوم پیشی گرفته و به پردرآمدترین بلاکچین تبدیل شده است. این امر، سرمایه‌گذاران را به فکر واداشته است که آیا ارزش بازار اتریوم با ۴۳۶ میلیارد دلار نسبت به سولانا با ۱۱۶ میلیارد دلار بیش از حد ارزش‌گذاری شده است یا خیر؟ البته این دیدگاه، نرخ تورم بالاتر سولانا با ۵.۳ درصد را نادیده می‌گیرد. با این حال، تحلیل‌گران معتقدند که جذب کارمزدها برای بقای یک شبکه، تامین پاداش اعتبارسنج‌ها و ایجاد انگیزه برای نگهداری طولانی مدت توکن بسیار حیاتی و ضروری است.

اتریوم با توجه به این موضوع و تلاش برای بهتر کردن عملکرد خود در این بخش‌ها، در حال بررسی تغییرات بیشتری در ساختار کارمزدها مانند تنظیمات پویا براساس استفاده از شبکه و بهینه‌سازی تعاملات راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم با لایه اصلی است. این اقدامات با هدف بهبود کارایی برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps)، کاهش هزینه‌های تراکنش و در نهایت افزایش کارمزدهای شبکه طراحی شده است.

در حال حاضر، راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم با سولانا که تجربه‌ای روان‌تر برای تازه‌واردان و پروژه‌های جدید ارائه می‌دهد، رقابت سختی دارند. با این وجود، Base که توسط صرافی کوین‌بیس (Coinbase) پشتیبانی می‌شود، به تدریج در حال جلب توجه است و از نفوذ صرافی برای ورود کاربران جدید بهره می‌برد. در مجموع به نظر می‌رسد که رشد سولانا همچنان ادامه خواهد داشت که راه را برای افزایش ارزش قفل شده و حجم‌ها، هموار کرده و می‌تواند تاثیر مثبتی بر قیمت سولانا بگذارد.

به این post امتیاز دهید
درباره محمدصادق قربانی
سلام به دوستان عزیز. محمد صادق قربانی هستم، دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی از دانشگاه فردوسی.
درباره محمدصادق قربانی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>