بر اساس گزارش سازمان ملل، تلگرام به پناهگاهی برای شبکههای جنایی در جنوبشرقی آسیا تبدیل شده است و به آنها در پولشویی وجوه دزدیدهشده با استفاده از ارزهای دیجیتال، تجارت دادههای هکشده و تهیه ابزارهای کلاهبرداری کمک میکند.
این اپلیکیشن رمزگذاریشده سرتاسری به طور بنیادی نحوه فعالیت جرمهای سازمانیافته را تغییر داده است. طبق یافتههای این گزارش، شرکتهای جنایی در جنوبشرقی آسیا، از جمله syndicateهای چینی، سالانه بین ۲۷.۴ تا ۳۶.۵ میلیارد دلار درآمد دارند.
گفته میشود که صرافیهای غیرمجاز ارزهای دیجیتال نیز خدمات پولشویی را در این اپلیکیشن تبلیغ میکنند. یکی از تبلیغها که توسط سازمان ملل شناسایی شد، ادعا میکرد:
ما روزانه سه میلیون تتر دزدیدهشده از خارج را منتقل میکنیم.
شبکههای جنایی از تلگرام برای تجارت اطلاعات حساس دزدیدهشده، از جزئیات اعتباری تا گذرواژهها، و خرید بدافزارهایی که برای دزدیدن وجوه طراحی شدهاند استفاده میکنند. حداقل ۱۰ ارائهدهنده نرمافزار دیپفیک نیز در حال تبلیغ خدمات خود به جنایتکاران بودند.
سازمان ملل پیشتر تتر را به عنوان استیبلکوین مورد انتخاب برای شبکههای جنایی در آسیا توصیف کرده است. اوایل امسال، یک کیفرخواست ثبتشده نشان داد که حدود ۳۵.۴ میلیون دلار از قربانیان کلاهبرداری «گوسالهکشی» دزدیده شده و به تتر تبدیل شده است.
مقامات چینی همچنین یک گروه بانکی زیرزمینی را که متهم به تسهیل تقریباً ۲ میلیارد دلار معاملات غیرقانونی با استفاده از تتر بود، منهدم کردند.
پاول دورف، بنیانگذار تلگرام، در ماه اوت دستگیر و متهم شد که اجازه داده تلگرام به تسهیل قاچاق مواد مخدر، تصاویر جنسی از کودکان و معاملات جنایی بپردازد.
دورف پس از آن تغییرات مختلفی را در این پلتفرم معرفی کرد، از جمله حذف ویژگی «افراد نزدیک» و حذف ارجاعات در سوالات متداول به حفاظت از چتهای خصوصی.
منبع: protos
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید