۳۰ فروردین ۱۴۰۴ اخبار
  1. درخواست رسمی برای ETF استیک‌شده ترون؛ نگاهی تازه به TRX
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

استیبل کوین‌ها؛ بازیگران اصلی درآمد زنجیره‌ای با سهم ۴۰ درصدی

 
۱۴ دی ۱۴۰۳
  3 دقیقه
استیبل کوین‌ها؛ بازیگران اصلی درآمد زنجیره‌ای با سهم ۴۰ درصدی

براساس نمودارهای یک ماه اخیر، صادرکنندگان استیبل کوین‌ها در ۳۰ روز گذشته بیش از ۴۰ درصد از درآمدهای زنجیره‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. در این بین، تنها شرکت تتر از مجموع ۱.۵ میلیارد دلار درآمد تولید شده توسط تمامی پروتکل‌های زنجیره‌ای، از جمله بلاکچین‌ها و پلتفرم‌های دیفای (DeFi)، ۵۳۲ میلیون دلار درآمد داشته است. همچنین، ربات‌های معاملاتی تلگرام نیز با سهم تقریبی ۶ درصدی، در حال افزایش هستند.

به گزارش cryptopolitan، صادرکننده توکن USDT، یعنی تتر با بیش از ۵۰۰ میلیون دلار درآمد در ۳۰ روز گذشته، بهترین عملکرد را در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر) داشته است. براساس داده‌های DeFiLlama، صادرکنندگان استیبل کوین در مجموع ۴۳.۶۶ درصد از درآمد ۱.۵ میلیارد دلاری زنجیره‌ای در این دوره را به خود اختصاص داده‌اند. در واقع، صادرکننندگان استیبل کوین بیش از ۶۶۴ میلیون دلار درآمد داشتند که تتر و Circle به ترتیب ۵۳۲.۱۰ میلیون دلار و ۱۳۲.۷۷ میلیون دلار درآمد کسب کرده‌اند.

روند مثبت استیبل کوین‌ها در درآمد زنجیره‌ای
تسلط استیبل کوین‌ها بر درآمد زنجیره‌ای

این دو شرکت تقریبا تمام درآمد حاصل از استیبل کوین‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که با توجه به سهم بیش از ۹۰ درصدی آن‌ها از بازار استیبل کوین‌ها، امری طبیعی است. از طرفی، درآمد ماه دسامبر تتر نشان دهنده آن است که مجموع کارمزدهای این شرکت به نزدیک ۱۰ میلیارد دلار رسیده و حتی با وجود کاهش سهم بازار در اواخر ۲۰۲۴، روند مثبت خود را ادامه داده است. این شرکت از سود خود برای تنوع بخشیدن به کسب و کار خرید بیت کوین برای ذخایر خود استفاده کرده و اکنون یکی از بزرگ‌ترین نهادهای خصوصی دارنده بیت کوین است.

در حال حاضر، سهم قابل توجه استیبل کوین‌ها از درآمد زنجیره‌ای نشان دهنده اهمیت بالای استیبل کوین در کل اکوسیستم کریپتو است. استفاده گسترده آن‌ها در صنعت، آن‌ها را به ماشین‌های پول‌ساز تبدیل کرده و شرکت‌های بیشتری را به صدور استیبل کوین‌ها ترغیب کرده است.

برای شناخت بهتر این داده‌ها، لازم به ذکر است که بلاکچین‌ها در رتبه دوم سهم درآمد زنجیره‌ای قرار داشتند و در ۳۰ روز گذشته، ۲۹۹.۷۹ میلیون دلار یعنی ۱۹.۷۱ درصد از کل درآمد زنجیره‌ای را کسب کرده‌اند. بلاکچین‌های لایه اول (Layer-1 blockchains) بیشترین سهم را داشتند و اتریوم با درآمد ۱۶۲.۴۹ میلیون دلار پیشتاز بوده است. این رقم بیش از دو برابر نزدیک‌ترین تعقیب کننده آن یعنی ترون بود که تنها ۶۸.۴۷ میلیون دلار درآمد داشته است. علاوه‌بر این، بازگشت فعالیت‌های دیفای به شبکه اصلی اتریوم موجب افزایش کارمزدها و درآمد شده است. اگرچه عرضه آن همچنان تورمی باقی مانده و قیمت اتریوم در محدوده ۳.۴ تا ۳.۵ هزار دلار معامله می‌شود.

در مقابل، سولانا تنها ۵۷.۹۸ میلیون دلار درآمد داشته است. همچنین بایننس اسمارت چین (BNB Smart Chain) با ۱۶.۱۹ میلیون دلار و آوالانچ (Avalanche) با ۱.۴۷ میلیون دلار عملکرد ضعیفی را ثبت کرده بودند. نکته حائز اهمیت در درآمد ناامیدکننده سولانا این است که Pump.fun، یک لانچ‌پد (launchpad) میم کوین مبتنی بر شبکه سولانا در همین دوره ۹۰.۰۸ میلیون دلار درآمد را کسب کرده است.

شبکه‌های لایه ۲ (Layer-2 networks) نیز روند مثبتی را از خود نشان دادند. شبکه Base با درآمد ماهانه ۱۳.۷ میلیون دلار پیشتاز بوده و آربیتروم (Arbitrum) با ۲.۷ میلیون دلار و Optimism با کمتر از ۱ میلیون دلار، درآمدهای خود را در این بازه زمانی ثبت کرده‌اند. در همین حال، صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) با وجود کارمزدهای بالا، تنها ۹۶.۱ میلیون دلار درآمد داشتند. Raydium مبتنی بر سولانا، ۸.۵۴ میلیون دلار درآمد همراه با ۱۳۲.۵۸ میلیون دلار کارمزد داشته است. صرافی پنکیک سواپ (Pancakeswap) نیز ۲۴.۹ میلیون دلار درآمد و ۹۰ میلیون دلار کارمزد در رتبه بعدی قرار دارد.

همچنین یونی سواپ (Uniswap) ۲۳.۶۳ میلیون دلار درآمد در برابر ۱۴۷.۸۵ میلیون دلار کارمزد ثبت کرده است. در نهایت، ربات‌های تلگرام با سهم ۵.۹۹ درصدی (۹۱.۸ میلیون دلار)، درآمد بیشتری نسبت به بخش‌هایی مانند اپلیکیشن‌های معاملاتی، کیف پول‌ها، بازارهای NFT و استیکینگ نقدی داشتند. این ربات‌ها، معاملات کریپتو را در پلتفرم پیام‌رسان تلگرام تسهیل می‌کنند و با رشد استفاده از تلگرام در جامعه کریپتو، درآمد آن‌ها نیز افزایش یافته است.

برترین ربات‌های تلگرام در ۳۰ روز گذشته شامل مواردی مانند BullX با ۲۶.۲۵ میلیون دلار BONKbot با ۱۹.۰۶ میلیون دلار و Trojan با ۱۸.۵۴ میلیون دلار بوده‌اند.

به این post امتیاز دهید
درباره محمدصادق قربانی
سلام به دوستان عزیز. محمد صادق قربانی هستم، دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی از دانشگاه فردوسی.
درباره محمدصادق قربانی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>