۵ مرداد ۱۴۰۴ اخبار
  1. اخبار ارز دیجیتال ۵ مرداد ۱۴۰۴ | رشد بیت کوین تا ۲۰۲۶ ادامه دارد
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

علت شکست بازی‌های کریپتویی چیست؟

 
۰۱ مرداد ۱۴۰۴   ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
  4 دقیقه

صنعت بازی‌های کریپتویی که با سروصدای زیادی پا به‌دنیای دیجتال گذاشتند، به ناگه از صفحه روزگار بازی‌ها محو شدند و یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند. اما این رویداد به سبب چیست؟ بسیاری معتقدد که ساختن بازی به‌خودی‌خود دشوار و زمان‌بر است؛ اما بازی باید به نحوی باشد که بتواند روایتی را دنبال کند و موجب ترغیب بازیکنان برای ادامه بازی یا ورود به‌دنیای اوپن ورلد (Open World یا جهان آزاد که بازیکنان اختیارات زیادی در آن دارند) شود. اما بازی‌های کریپتویی با داستان‌های ساده، روایت‌هایی که در هر مرحله بازیکن را مجبور به خرج دارایی‌هایش می‌کرد و گرافیک نسبتا خشک، جایگاه خود را به سرعت از دست دادند و حالا، دنیای آن‌ها رو به پایان است.

علت شکست بازی‌های کریپتویی چیست؟

چرا بازی‌های بلاکچینی در حال شکست خوردن هستند؟

با توجه به روند بازی‌های ارز دیجیتال که بر خرج توکن برای ارتقا متمرکز بود، بدون تغییر رویکرد، شکست آن‌ها دیر یا زود قابل پیش‌بینی بود. برای مثال بازی Deadrop که توسط استریمر مشهور Mr.Disrespect معرفی و بسیار مشهور شد، به‌دلیل درآمد کم استودیو سازنده و انجام فعالیت‌های غیرقانونی، برای همیشه از دسترس خارج شد. یا بازی مبتنی بر شبکه سولانا با نام Nyam-Heroes که بازی شلیک به «گربه‌های سوار بر ربات‌های جنگنده» بود در مه امسال با وجود اینکه در ابتدا توسط هزاران نفر بازی شده بود، منحل شد. 

چرا بازی‌های کریپتویی شکست خوردند
بخش عمده شکست بازی‌های کریپتویی، نبود یک سناریو واقعی در بازی است.

نظر کارشناسان در رابطه با شکست بازی‌های کریپتویی

جان لیندن (John Lindon)، هم‌بنیان‌گذار و مالک Mythical Games در مصاحبه‌ای با سایت Decrypt گفته: 

بیش از ۹۰ درصد بازی‌های سنتی نیز شکست می‌خوردند. این همان اتفاقی است که الان در بلاکچین نیز روی داده است. اما تفاوت بازی‌های سنتی در این است که بازیکنان قبل از اینکه در بازی سرمایه‌گذاری کنند، امکان ورود به روایت و انجام فعالیت‌های متعدد را دارند. اما بازی‌های بلاکچینی وابسته به بازیکنان بوده و بدون سرمایه‌گذاری آن‌ها بی‌شک نابود خواهند شد. باید ساختار بازی‌های کریپتویی بیشتر به سمت بازیکنان باشد تا درآمدزایی مطلق.

چه رویکردی موجب شکست بازی‌های کریپتویی می‌شود؟

اغلب بازی‌های سنتی اگر شکست بخورند، سعی می‌کنند با بازپرداخت هزینه بازی به بازیکنان، از آن‌ها دلجویی کنند و نوید ارائه نسخه بهینه شده را بدهند. اما این رویکرد در بازی‌های کریپتویی مرسوم نیستند. اکثر این بازی‌ها حتی اگر در حد ایده و یک تیم توسعه ساده باشند، پیش از عرضه بازی، توکن‌ها و NFTهای بازی را عرضه می‌کنند. این عرضه اگر با شکست بازی یا عدم راه‌اندازی آن همگام شود، موجب نارضایتی بازیکنان خواهد شد. بیشتر استودیوهای سازنده بازی‌های کریپتویی پیش از اینکه بازی عرضه شود، درآمد خود را از عرضه توکن و NFT بدست آورده‌اند و دیگر دردسر ساخت بازی را به جان نمی‌خرند. به همین منظور اعتماد به این بازی‌ها از بین خواهد رفت و دنیای آن‌ها به پایان خواهد رسید. 

علت شکست بازی‌های کریپتوی چیست
شکست بازی‌های بزرگ، منجر به شکست بازی‌هایی شد که قرار بود در آینده سناریو بهتری داشته باشند.

چرا بازی‌های کریپتویی در گذشته محبوب‌تر بودند؟

کیث کیم (Keith Kim)، مدیر توسعه‌دهندگان شرکت MapleStory به Decrypt گفته:

در سال‌های گذشته، هرگاه توکن یا NFT برای یک بازی عرضه می‌شد، بسیاری از کاربران بدون کمترین تامل و با این تصور که قیمت این دارایی‌ها چندین برابر خواهد شد، در آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کردند. اما با افول این بازی‌ها، با بد قولی سازندگان و همچنین گیم‌پلی بسیار ضعیف بازی‌ها، دیگر کسی حاضر نیست در این بازی‌ها سرمایه‌گذاری کند.

بازی‌های تلگرامی؛ شکست بزرگ پس از هایپ بالا

یکی از نمونه‌های بارز بازی‌های کریپتویی شکست خورده، بازی‌های Tap-to-Earn تلگرامی هستند. بازی‌هایی مانند همستر کامبت که در هر نقطه‌ای از این جهان پهناور که بودید، یک نفر را در حال ضربه زدن به صفحه موبایل خود می‌دیدید. کسانی که امید بسته بودند به تعداد سکه‌ها، پرافیت ساعتی و حتی کارت‌های مورس همستر. همه این مخاطبان بر این باور بودند که اگر روزی همستر کامبت با قیمت یک دلار عرضه شود، آن‌ها میلیارد خواهند شد. اما این همه «دادار دودور» از همستر، به یک عرضه افتضاح در صرافی ارز دیجیتال ختم شد که الان قیمت همستر کامبت تنها ۰.۰۹ دلار معادل ۷ هزار تومان است. بازی‌های دیگری که پس از شکست همستر کامبت عرضه شدند، همانجا در نطفه خفه شدند و دوران آن بازی‌ها نیز به اتمام رسید.

بازی‌های کریپتویی برای فرار از شکست باید چه اقداماتی انجام دهند؟

بسیاری از سازندگان بازی‌های کریپتویی، مانند Mythical Linden که بازی‌هایی مانند FIFA Rivals و NFL Rivals را ساخته است، معتقد است که بازی‌های کریپتویی به‌جای تمرکز بر زیرساخت بازی‌ها و داستان روایی آن‌ها، بیشتر به‌دنبال کسب سود از هیجانات بازار و شایعات هستند. رشد ناگهانی هزار درصدی توکن این بازی‌ها موجب شده تا بسیاری از سازندگان بازی‌ها به جای ساخت یک بازی داستانی با مسیر درست و منطقی، به دنبال ساخت یک سرگرمی لحظه‌ای برای کسب درآمد میلیونی «در یک شب» باشند. او معتقد است که اگر سازندگان بازی‌های کریپتویی بتوانند با ساخت بازی‌های منطقی، روایت‌دار و با گرافیک بالا، بازیکنان بازی‌های سنتی را به این صنعت بیاورند، می‌توانند بازی‌های کریپتویی را احیا کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
درباره اشکان ریاحی
شوق نوشتن، در کنار هیجان ترید، از سال ۹۶ از من یک نویسنده تخصصی حوزه کریپتو ساخته که در کنار نویسندگی، مشغول ترید و تحلیل بازارهای مالی هستم.
درباره اشکان ریاحی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>