به نقل از binance.com بیت کوین (BTC) در نمودار روزانه ۵ درصد کاهش یافت و پس از رسیدن به اوج ۹۹,۶۰۰ دلار در تاریخ ۲۲ آبان، به زیر ۹۳,۰۰۰ دلار سقوط کرد. این کاهش قابل توجه، اولین اصلاح بزرگ از مرداد ماه تاکنون محسوب میشود و شرایط بازار بیشخرید و استفاده بیشازحد از اهرم، از عوامل اصلی این افت بودند.
واگرایی نزولی و سیگنال اصلاح از طریق سودگیری
شاخصهای بیشخرید
افت قیمت بیتکوین (BTC) پس از واگرایی نزولی قابل توجه میان قیمت آن و شاخص قدرت نسبی (RSI) در نمودار روزانه رخ داد که نشاندهنده شرایط بیشخرید در بازار بود. این واگرایی مانع از عبور بیتکوین از مرز روانی ۱۰۰,۰۰۰ دلار شد.
رفتار سودگیری
بر اساس دادههای CryptoQuant، نسبت سود و زیان (P/L) بیتکوین به سطوح مشابه اوج خود در اسفند ۱۴۰۲ رسید؛ زمانی که بیتکوین به قیمت ۷۳,۴۰۰ دلار معامله میشد. به طور تاریخی، چنین نسبتهای بالای سود و زیان در نزدیکی اوج بازارها نشاندهنده سودگیری سرمایهگذاران بلندمدت است. این رفتار اغلب منجر به گردش سرمایه میشود؛ به این صورت که فشار فروش توسط سرمایهگذاران خرد جدید در دورههای صعودی جذب میشود.
بازارهای بیشاهرمشده و تأثیر آنها
دینامیک بازار آتی
اصلاح اخیر با افزایش نرخهای تأمین مالی (Funding Rates) تشدید شد، که نشاندهنده وجود موقعیتهای بیشاهرمشده در بازار آتی بود. دادههای IntoTheBlock نشان میدهد که این نرخها به سطوح غیرقابلدوام رسیدند و سپس با بازگشت به حالت عادی، تغییر جهت به سوی فروشندگان ایجاد شد.
الگوهای حجم و حرکت جانبی
تحلیلگر معاملات آتی کریپتو، Byzantine General، اشاره کرده که رفتار فعلی قیمت بیتکوین مشابه اوجهای محلی پیشین است، جایی که معمولاً پس از آن، یک دوره تثبیت طولانی در بازه قیمتی محدود اتفاق میافتد. این الگو نشان میدهد که بیتکوین ممکن است به دورهای از معاملات در محدوده زیر ۹۵,۰۰۰ دلار وارد شود.
سطوح حمایتی کلیدی و چشمانداز فنی
مناطق نقدینگی بالقوه
صعود بیتکوین از ۷۳,۰۰۰ دلار به نزدیک ۱۰۰,۰۰۰ دلار بدون ناکارآمدی قیمتی قابلتوجه رخ داد و مناطق نقدینگی در حدود سطوح ۹۰,۰۰۰ و ۸۵,۰۰۰ دلار ایجاد کرد. این مناطق به احتمال زیاد در کوتاهمدت اهداف معاملهگران بیتکوین خواهند بود.
کاهش RSI به زیر ۵۰
کاهش شاخص RSI به زیر ۵۰ برای اولین بار از ۱۵ آبان تاکنون، نشاندهنده قدرت گرفتن روند نزولی است و پیشبینی میشود که فروشندگان کنترل قیمت را در دست بگیرند. بسته شدن روزانه بالای ۹۵,۰۰۰ دلار میتواند نشانهای از احساسات صعودی باشد، اما در شرایط فعلی این سناریو بعید به نظر میرسد.
چشمانداز: تثبیت یا کاهش بیشتر؟
اصلاح قیمت بیتکوین (BTC) ریسکهای بازارهای بیشاهرمشده و سودگیری در نزدیکی اوجهای تاریخی را برجسته میکند. اگرچه این اصلاح میتواند زمینهساز حرکات قیمتی سالمتر باشد، معاملهگران باید به دقت سطح حمایتی ۹۰,۰۰۰ دلار را زیر نظر داشته باشند.
محرک صعودی فوری
بسته شدن روزانه بالای ۹۵,۰۰۰ دلار میتواند اعتماد کوتاهمدت را بازگرداند، در حالی که در صورت تداوم فروش، احتمال کاهش بیشتر به سطح ۸۵,۰۰۰ دلار وجود دارد.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید