بیت کوین در یک هفته گذشته نوسانات بزرگ و سنگینی داشته و ابتدا با افزایش ۵.۱۵ درصدی به ۱۰۲ هزار دلار رسید و سپس با یک حرکت غیرمتنظره به زیر ۹۶ هزار دلار سقوط پیدا کرد. این موضوع در حالی رخ داده که همچنان علاقه نهادی در سطح مناسبی قرار دارد و بنابر تحلیلهایی از سوی کارشناسان بازار، ممکن است روند صعودی قیمت بیت کوین و آلت کوینهای دیگر دوباره بازگردد.

شاخص فصل آلت کوینها و تحلیل دامیننس بیت کوین
بنابر اطلاعات Blockchaincenter، شاخص فصل آلت کوین در محدوده ۴۷ قرار دارد که با سطح آلت سیزن (Alt season) در ۷۵، همچنان فصله زیادی دارد. این شاخص نشان میدهد که هنوز فصل آلت کوینها یعنی دورهای که در آن، ۵۰ آلت کوین برتر برای ۹۰ روز از بیت کوین بهتر عمل میکنند، شروع نشده است. همچنین تحلیلی از تسلط بیت کوین (Dominance of Bitcoin) و سرمایه بازار کریپتو به جزء بیت کوین میتواند نشان دهد که آیا فصل آلت کوینها بهزودی آغاز میگردد یا خیر. شاخص تسلط بیت کوین تا روز چهارشنبه در زیر ۵۸ درصد تثبیت شده است.
از سوی دیگر، سرمایه بازار کریپتو به جزء بیت کوین، تا اوایل روز چهارشنبه به ۱.۳۸ تریلیون دلار کاهش یافته، در حالی که در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر) به اوج ۱.۶۴ تریلیون دلاری رسیده بود. حتی با کاهش کل سرمایه بازار کریپتو، این شاخص همچنان بالاتر از سطح حمایت نگه داشته میشود و شاخصهای فنی در بازه زمانی روزانه، تصویری صعودی را نشان میدهند. از این رو، افزایش پایدار در سرمایه بازار کریپتو به جزء بیت کوین و حرکت به سمت اوج چرخه در سال ۲۰۲۱ تا سطح ۱.۷۱ تریلیون دلار میتواند نشان دهنده بهبود بازار و احتمال بازگشت فصل آلت کوینها باشد.

تحلیل زنجیرهای آلت کوینهای برتر
عرضه بیت کوین و آلت کوینهای برتر مانند اتریوم در صرافیها میتواند فشار فروش بر توکنها را مشخص کند. تعداد کل دارندگان، یکی دیگر از شاخصهای زنجیرهای کلیدی است که میتواند تقاضا و اهمیت یک آلت کوین را در میان معاملهگران تعیین کند. به همین دلیل، نمودار Santiment، تعداد کل دارندگان ریپل و دوج کوین را در سه ماه گذشته نشان میدهد. نمودار، کاهش عرضه بیت کوین و اتریوم در صرافیها از هفته آخر نوامبر ۲۰۲۴ (اوایل آذر) را نشان میدهد. همچنین در همین بازه زمانی، افزایش پیوسته در تعداد دارندگان ریپل و دوج کوین مشاهده میشود.
در همین زمان، همراه با کاهش فشار فروش، علاقه و تقاضای بالایی برای آلت کوینها در صرافیها وجود دارد. این شاخص کلیدی برای پیشبینی بازگشت فصل آلت کوینها در چرخه بازار جاری است.
علاوهبر دادههای زنجیرهای، استیبل کوینها، نقاط ورود و خروج برای معاملهگران در صرافیهای متمرکز کریپتو هستند. این امر، استیبل کوینها را دروازهای به کریپتو میسازد و شاخصی که عرضه استیبل کوین را دنبال میکند، به شناسایی تقاضا برای کریپتو کمک میکند. دادههای Santiment نشان میدهد، عرضه استیبل کوین که توسط نهنگهایی با بیش از ۵ میلیون دلار نگهداری میشود، در ۳۰ روز گذشته، بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بهعلاوه، داراییهای بالاتر استیبل کوین با فشار خرید بالاتر و تقاضا برای بیت کوین و آلت کوینها مرتبط است.
بازگشت علاقه نهادی به بازار
یکی دیگر از عوامل اصلی صعود بیت کوین در سال ۲۰۲۴، ورود سرمایه نهادی به ETF های بیت کوین مبتنی بر اسپات در آمریکا بود. البته، این صندوقهای ETF، یک دوره طولانی خروج را تجربه کرد، اما اکنون، بازار شاهد بازگشت جریان سرمایه از سوی سرمایهگذاران نهادی بوده است. دادههای Farside Investors نشان میدهد که در ۳ و ۶ ژانویه (۱۴ و ۱۷ دی)، جریان خالص به ETF های بیت کوین بیش از ۹۰۰ میلیون دلار بوده است. در سوم ژانویه این مقدار به ۹۰۸.۱ میلیون دلار رسیده و در ششم ژانویه، این صندوقها، ورودی ۹۷۸.۶ میلیون دلاری را ثبت کردهاند. بازگشت علاقه نهادی و عوامل کلان اقتصادی آمریکا میتوانند احساسات خوشبینانه را دوباره تقویت کرده تا روند صعودی بیت کوین دوباره آغاز شود.

در این بین، قیمت سولانا به زیر ۲۰۰ دلار رسیده اما شاخص MACD (همگرایی و واگرایی میانگین متحرک) برای سولانا، یک تِز صعودی را تایید میکند. همچنین قیمت کاردانو نیز، سطح ۱ دلار را از دست داده است. به گفته کارشناسان بازار، از دست دادن حمایتها توسط کاردانو و سولانا بخشی از تاثیر سقوط بیت کوین به زیر ۱۰۰ هزار دلار بوده است؛ زیرا قیمت اتریوم نیز از ۳.۴ هزار دلار به ۳.۳۵۴ دلار کاهش یافته است.
منبع: crypto.news
مجتبی
۲۸ بهمن ۱۴۰۳ در ۰۶:۱۰تا آلت سیزن رخ نده این بازار برای کسی جذابیت نداره والسلام