طبق دادههای بدست آمده، تتر در یک ماه، نزدیک به ۱۹ میلیارد توکن USDT ضرب کرده و با افزودن نقدینگی به بازار، بحثهایی درباره شفافیت و ریسکهای احتمالی را برانگیخته است. تحلیلگران در این رابطه معتقدند، افزایش عرضه تتر میتواند به تثبیت یا تشدید نوسانات بازار، بهخصوص با توجه به حجم بالای معاملات بیت کوین منجر شود.
براساس اطلاعات ابزار تحلیلی Lookonchain، تتر در روز جمعه یعنی ۶ دسامبر (۱۶ آذر)، ۲ میلیارد توکن جدید ضرب کرده و به روند افزایش حجم ضربهای ماههای اخیر ادامه داده است. ضرب ۲ میلیارد تتر، تنها یک روز پس از ضرب ۱ میلیارد توکن در روز پنجشنبه یعنی ۵ دسامبر (۱۵ آذر) و ۱ میلیارد دیگر در ۳ دسامبر (۱۳ آذر) بوده است. بهطور کل، تتر اتکنون ۱۹ میلیارد توکن بر روی شبکههای اتریوم و ترون ضرب کرده است. این موضوع براساس دادههای بازار میتواند نقدینگی را افزایش داده، در دورههای پرنوسان، قیمتها را تثبیت و اختلاف قیمت (Spread) را دهد.
اکنون، با توجه به این که قیمت بیت کوین در بالای محدوده ۹۹ هزار و در نزدیکی ۱۰۰ هزار دلار قرار دارد، بسته به نحوه استفاده از این میزان نقدینگی، سرمایهگذاران میتوانند شاهد تثبیت یا نوسانات شدید باشند.
نگرانی جامعه کریپتو در رابطه با شفافیت ذخایر تتر
در همین زمان، کارشناسان سوالات بسیاری را درباره احتمال عرضه بیش از حد و مدیریت نادرست ذخایر تتر مطرح کردهاند. جامعه کریپتو نسبت به شفافیت عملیات ضرب ابراز نگرانی کرده است. منتقدان استدلال میکنند که ضرب بیش از حد بدون شفافیت کافی میتواند اعتماد به بازار را تضعیف کند، بهویژه اگر تتر نتواند ذخایر خود را بهطور کامل ثابت کند. در همین رابطه، یکی از کاربران پلتفرم ایکس (X) طعنه زده و اظهار کرده است:
سیستمهای غیرمتمرکز، با شفافیت رشد میکنند. ضرب بیش از حد بدون وضوح، درست مثل قهوه بد، ابهاماتی ایجاد میکند.
البته، لازم به ذکر است که این موضوع جدیدی نیست و مدیرعامل تتر، پائولو آردوینو (Paolo Ardoino) در گذشته نیز به این نگرانیها پاسخ داده و بر تعهد این شرکت به پشتیبانی قوی تاکید کرده است. آردونو بیان کرد که استیبل کوینها باید کل ذخایر خود نه فقظ بخش بزرگی از آن را عمدتا در داراییهای بسیار امن مانند اوراق قرضه خزانهداری آمریکا نگه دارند تا از ریسکهای ناشی از سپردههای نقدی بدون بیمه جلوگیری شود.
علیرغم این مسائل، ضربهای اخیر تتر به استراتژیهای این شرکت برای بهینهسازی نقدینگی اشاره دارد. برای مثال، بخش قابل توجهی از توکنهای USDT از بلاکچینهای کم کاربرد به اتریوم منتقل شده تا پاسخگوی تقاضای روزافزون این شبکه باشد. همچنین این موضوع میتواند در کنار نقش ۸۵ درصدی استیبل کوینها در فعالیتهای معاملاتی روزانه، نقش تتر را بهعنوان منبع اصلی نقدینگی در بازارهای متمرکز و غیرمتمرکز حفظ کند.
با این حال، افزایش عرضه تتر میتواند پویایی نقدینگی را دچار تغییراتی کند. در واقع، بلاکچینهای کوچکتر ممکن است با کاهش فعالیت مواجه شوند؛ چرا که عرضه تتر به شبکههای بزرگتر منتقل میشود. بهعلاوه، افزایش عرضه در اتریوم ممکن است موجب افزایش تراکم شبکه و هزینههای تراکنش در دورههای اوج معاملات شود.
منبع: beincrypto
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید