سایر اپلیکیشنهای پیامرسان بزرگ مانند واتساپ و مسنجر متا نیز اطلاعات کاربران را در صورت دریافت درخواستهای قانونی معتبر با مقامات به اشتراک میگذارند. اپلیکیشن پیامرسان تلگرام تغییرات قابل توجهی در سیاست حریم خصوصی خود اعمال کرده که نگرانیهای کاربران را برانگیخته است.
تلگرام بهزودی شروع به اشتراکگذاری دادههای کاربران با مقامات مربوطه در پاسخ به درخواستهای قانونی معتبر خواهد کرد.
پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در تاریخ ۲۳ سپتامبر اعلام کرد که این اپلیکیشن آدرسهای IP و شماره تلفن کاربران متخلف را به اشتراک خواهد گذاشت. این بهروزرسانی سیاست نگرانیهایی را درباره فناوریهای حفظ حریم خصوصی بهوجود آورده، زیرا این اقدام با اصول بنیادین تلگرام تناقض دارد.
لیان نویسنده و کارشناس بلاکچین بیندولتی گفت:
این تنش مداوم بین رعایت مقررات و حفاظت از دادههای کاربران را برجسته میکند. نگرانی این است که چنین رعایتهایی میتواند یک پیشنویس ایجاد کند و سایر خدمات متمرکز بر حریم خصوصی را به پیروی از آن تشویق کند و بدین ترتیب استانداردهای حریم خصوصی که کاربران از آنها انتظار دارند، تضعیف شود.
این سیاست جدید نمایانگر تغییرات قابل توجهی در راهنمای کاربران تلگرام است که پس از نگرانیهایی که درباره احتمال سوءاستفاده از این پلتفرم برای فعالیتهای غیرقانونی مطرح شد، اعمال شده است. تغییر سیاست یک ماه پس از دستگیری دورف در فرانسه، صورت گرفت.
بهروزرسانی سیاست تلگرام باید فعالیتهای مجرمانه را کاهش دهد
در حالی که بهروزرسانی سیاست جدید تلگرام ممکن است نگرانیهایی را برای کاربران این اپلیکیشن پیامرسان ایجاد کند، هدف اصلی آن کاهش فعالیتهای مجرمانه در پلتفرم است.
در راستای تلاشهای دورف برای ایمنتر کردن تلگرام، این اپلیکیشن الگوریتمهای هوش مصنوعی و ناظران انسانی را بهکار گرفته تا تمام «محتوای مشکلساز» را از جستجوی تلگرام حذف کند.
این تغییر سیاست بهدنبال ایمنتر کردن جستجوی تلگرام برای کاربران و جلوگیری از فعالیتهای مجرمانه است.
دورف نوشت:
این اقدامات باید مجرمان را دلسرد کند. جستجوی تلگرام برای پیدا کردن دوستان و کشف اخبار طراحی شده است، نه برای ترویج کالاهای غیرقانونی. ما اجازه نخواهیم داد که بازیگران بد، یک میلیارد کاربر پلتفرم ما را به خطر بیندازند.
تلگرام چهارمین اپلیکیشن پیامرسان آنلاین محبوب جهان است که طبق آمار استاتیستا، در آوریل ۲۰۲۴ بیش از ۹۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد.
متا و واتساپ در حال حاضر دادههای کاربران را با مقامات به اشتراک میگذارند
در حالی که تغییر سیاست تلگرام ممکن است تعجبآور باشد، این اقدام در میان برترین اپلیکیشنهای پیامرسان آنلاین در جهان بیسابقه نیست.
واتساپ، که در حال حاضر بزرگترین اپلیکیشن پیامرسان از نظر تعداد کاربران است، بهخاطر به اشتراکگذاری دادههای کاربران با نهادهای قانونی شناختهشده است.
طبق سیاست حریم خصوصی این اپلیکیشن که میگوید:
بر اساس شرایط، ممکن است اطلاعات را به نهادهای قانونی در پاسخ به درخواست افشای اضطراری که در آنجا دلیلی برای باور به وجود خطر قریبالوقوع آسیب جدی جسمی وجود دارد، افشا کنیم.
این سیاستها مشابه سیاست مسنجر متا است که همچنین به درخواستهای مقامات پاسخ میدهد. از جولای ۲۰۱۳، متا با بیش از ۳۰۱،۰۰۰ درخواست از مقامات همکاری کرده و دادههای کاربری را برای بیش از ۷۷ درصد از کل ۵۲۸،۰۰۰ درخواست قانونی دریافتشده ارائه کرده است.
منبع: cointelegraph
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید