تتر TRC20، یا USDT-TRON، نسخهای از استیبل کوین تتر (با نماد USDT) است که در بلاکچین ترون توسعه یافته و تمام تراکنشهای آن روی شبکه ترون انجام میشود. هدف از خلق تتر TRC20، ارائه تراکنشهای سریعتر و کمهزینهتر نسبت به تتر در سایر شبکهها مانند شبکه اتریوم (تتر ERC20) است. از تتر TRC20 میتوان در برنامههای غیر متمرکز (DApps) ساخته شده بر بستر ترون برای انجام تراکنشهای سریع و ارزان نیز استفاده کرد. با توجه به اینکه تتر TRC20 هزینه جابجایی ارزانتری نسبت به سایر گزینهها دارد، گزینهای ایدهآل برای کاربرانی با تراکنشهای مکرر به شمار میرود. در ادامه بیشتر با توکن تتر TRC20 و نحوه خرید تتر و نگهداری از آن آشنا خواهیم شد.
تتر TRC20 چیست؟

تتر TRC20 یک توکن از نوع استیبل کوین و به قیمت ۱ دلار آمریکا است که بر بستر بلاکچین ترون و با استاندارد TRC20 ضرب شده است. اما استاندارد TRC20 در تتر چیست؟ TRC20 استاندارد ضرب توکن روی بلاکچین ترون است؛ درواقع اکثر توکنهایی که روی این بلاکچین وجود دارند از این استاندارد پیروی میکنند.
تتر TRC20 توسط شرکت تتر لیمیتد (Tether Limited) روی شبکه ترون ضرب شده و با تمام برنامههای مبتنی بر شبکه ترون سازگار است. عملکرد تتر TRC20 مشابه با تتر مبتنی بر اتریوم یا همان تتر ERC20 است؛ با این تفاوت که تراکنشهای آن ارزانتر و سریعتر هستند؛ علت آن نیز میتواند موارد زیر باشد:
- استفاده ترون از الگوریتم DPoS (اثبات سهام نیابتی یا Delegated Proof of Stake) به جای اثبات سهام. این امر اجازه میدهد تا در هر ثانیه تراکنشهای بیشتری انجام شود و همچنین در مصرف انرژی صرفهجویی شود.
- شلوغی شبکه ترون (Network Conjestion) بسیار کمتر از شبکه اتریوم است. زیرا ترون بیش از ۲ هزار تراکنش را در ثانیه مدیریت میکند در حالی که این عدد برای اتریوم بسیار پایینتر است.
توسعهدهندگان از تتر TRC20 با اهدافی چون پرداخت (Payment)، دیفای و اکوسیستم بازی استفاده میکنند و برنامههای متنوعی را ارائه میدهند.
چرا تتر روی شبکه ترون (TRC20) ایجاد شد؟

تتر روی شبکه ترون یا TRC20 ضرب شد تا امکان جابجایی دلار را به صورت ارزان و سریع فراهم کند. تترTR20 به دلیل استفاده از الگوریتم DPoS (اثبات سهام نیابتی یا Delegated Proof of Stake)، میتواند بیش از ۲ هزار تراکنش در ثانیه (TPS) داشته باشد؛ این یعنی به طور میانگین هر ۳ ثانیه یک بار، یک بلاک جدید در بلاکچین ترون ثبت میشود. پس اگر از تتر TRC20 استفاده کنید، تراکنشتان پس از ۳ ثانیه تایید میشود و کارمزدی حدود ۹ سنت میپردازید.
اگر به وبسایت تتر سر بزنید، متوجه میشوید که انواع تتر با مشخصههای متنوع وجود دارد؛ شرکت تتر لیمیتد، توکن تتر را برای سهولت در استفاده، روی بلاکچینهای مختلفی ضرب کرده است. هر بلاکچین با توجه به ویژگیهای خود، مزایا و معایبی دارد و افراد باید بسته به نیاز خود، بلاکچینی را انتخاب کنند که نیازهایشان را رفع میکند.
کاربرد تتر TRC20 چیست؟

تتر TRC20 که بر بستر شبکه ترون (Tron) کار میکند، به علت کارمزد پایین و سرعت بالای انتقال، در میان کاربران ایرانی بسیار محبوب شده است. این نوع تتر کاربردهای متنوعی دارد، به ویژه در معاملات سریع رمزارزی و انتقال وجه بین صرافیها یا کیف پولها. کاربردهای اصلی تتر TRC20 شامل موارد زیر است:
- استفاده در دیفای: برای انجام انواع تراکنش در برنامههای غیرمتمرکز و سایر امور مالی غیرمتمرکز میتوان از تتر TRC20 استفاده کرد.
- معاملات روزانه رمزارزی: به دلیل کارمزد کم و سرعت بالا در انجام تراکنشها، تتر TRC20 گزینهای مناسب برای انجام معاملات روزانه رمزارزی است.
- انتقال وجه با کارمزد پایین: با توجه به کارمزد بسیار پایین شبکه ترون، تتر TRC20 برای انتقال وجه بهترین گزینه است.
- حفظ ارزش داراییها: اگر به دنبال حفظ ارزش پول خود در قالب دلار آمریکا هستید، و نمیخواهید برای مدتهای طولانی تتر را نگهداری کنید؛ میتوانید تتر TRC20 را در کیف پول داشته باشید و در زمان احتیاج، آن را به صرافی ارز دیجیتال بفرستید و در ازای ریال بفروشید. اگر قصد نگهداری از تتر در مدتهای طولانی دارید، بهتر است از تتر ERC20 استفاده کنید که بر بستر شبکه اتریوم کار میکند و امنتر و غیر متمرکزتر است.
مزایای تتر TRC20

تتر TRC20 در مقایسه با سایر نسخههای تتر (مثل ERC20) مزایایی دارد که آن را به انتخاب اول بسیاری از کاربران تبدیل کرده است.
- کارمزد بسیار پایین (نزدیک به صفر): برخلاف شبکههای دیگر مانند اتریوم که ممکن است نیاز باشد چند دلار برای یک جابجایی بپردازید.
سرعت بالای تراکنشها: تایید تراکنشها اغلب در کمتر از ۱۰ ثانیه انجام میشود. - پشتیبانی گسترده در صرافیها: اکثر پلتفرمهای معاملاتی از تتر TRC20 پشتیبانی میکنند. یعنی به راحتی و با صرف ۲ تا ۳ دلار، میتوانید تتر خود را از صرافی به کیف پول شخصی ارسال کنید.
- سازگار با کیف پولهای امن رمزارزی: تتر TRC20 به دلیل گسترش استفاده از شبکه ترون، با بیشتر کیف پولهای امن رمزارزی سازگار است.
برای استفاده از مزایای تتر TRC20، میتوانید از آموزش خرید تتر TRC20 استفاده کنید و این ارز دیجیتال را به سبد دارایی خود اضافه کنید. بهتر است به صرافی معتبر رمزینکس مراجعه کنید. به بخش بازارها رفته و ارز تتر را انتخاب کنید. سپس بسته به یکی از روشهای محدود یا بازار، به میزان دلخواه تتر خریداری کنید. در ادامه هنگام برداشت تتر به کیف پول شخصی، کافیست شبکه انتقال را روی حالت «TRC20» قرار دهید تا انتقال به سادگی و با کارمزد پایین انجام شود.
معایب تتر TRC20

اگرچه تتر TRC20 مزایای زیادی دارد؛ اما معایبی هم برای آن مطرح است که باید پیش از استفاده مدنظر قرار بگیرد.
- وابستگی به شبکه Tron: هرگونه اختلال در شبکه ترون میتواند بر جابجاییهای این توکن اثر بگذارد.
- متمرکز بودن شبکه: شبکه ترون به اندازه اتریوم غیر متمرکز نیست؛ به این معنی که تعداد نودهای کمتری دارد. در نتیجه میتوان امنیت آن را کمی پایینتر از اتریوم تخمین زد.
- ریسک استفاده از کیف پولهای غیررسمی: شبکه ترون جامعه و توسعهدهندگان محدودتری به نسبت اتریوم یا بیاندبی اسمارت چین دارد. در نتیجه کیف پولهای معتبر آن کمتر است و باید به دقت انتخاب شوند.
- اکوسیستم کوچک ترون: اگر قصد فعالیت در بازارهای مالی غیر متمرکز و برنامههای مربوط به آن را دارید، بهتر است از تتر BEP20 اسفاده کنید. زیرا اکوسیستم برنامههای غیر متمرکز (dApps) شبکه بیاندبی اسمارت چین بسیار گستردهتر است و شما میتوانید با تتر BEP20 انواع فعالیتها را در این برنامهها انجام دهید.
شبکه تتر TRC20 متمرکز است یا غیر متمرکز؟

تتر TRC20 بر پایه شبکه Tron ساخته شده و به نسبت اتریوم متمرکزتر است. اگرچه بلاکچین Tron از الگوریتم اثبات سهام نمایندگیشده (DPoS) بهره میبرد که از لحاظ فنی غیر متمرکز است، اما کنترل اصلی شبکه در دست تعداد محدودی نود است و تمرکززدایی در آن برای کسب سرعت بیشتر فدا شده است. همچنین، خود توکن تتر توسط شرکت Tether Limited صادر و مدیریت میشود که یک نهاد متمرکز محسوب میشود. بنابراین، چه از نظر ساختار فنی و چه مدیریتی، نمیتوان تتر TRC20 را کاملا غیر متمرکز و ضد سانسور دانست.
کدام کیف پول ها از تتر TRC20 پشتیبانی میکنند؟

بهترین کیف پول تتر برای کاربران ایرانی «تراست ولت» است که به رایگان از فروشگاههای اپل یا اندروید دانلود میشود. برای ساخت کیف پول تتر TRC20 پس از نصب این کیف پول، میتوانید گزینه «Create a new wallet» را انتخاب کنید. سپس کیف پول ۱۲ کلمه به شما نمایش میدهد که عبارت بازیابی کیف پول شما، و کلید دسترسی به داراییهای شماست. در صورتی که به هر علت دسترسی به گوشی خود را از دست دهید، میتوانید با وارد کردن این کلمات در یک کیف پول دیگر، دوباره به داراییهایتان دسترسی داشته باشید. در ادامه کیف پول برای شما ساخته میشود و میتوانید با کلیک روی ارز تتر، آدرس دریافت تتر خود را مشاهده کنید. هنگام اضافه کردن ارز تتر به کیف پول، دقت کنید که تتر TRC20 را انتخاب کنید که با کلمه Tron مشخص شده است و در کنار لوگوی تتر، لوگوی قرمز رنگ شبکه ترون نیز دیده میشود.
پس از خرید تتر از یک صرافی ارز دیجیتال معتبر، میتوانید تتر خود را بر بستر شبکه ترون و با استاندارد TRC20 به کیف پول منتقل کنید.
علاوه بر تراست ولت، تتر TRC20 را میتوانید روی کیف پولهای زیر نیز ذخیره کنید:
- کوینومی (Coinomi): یکی از قدیمیترین کیف پولهای دنیای ارزهای دیجیتال.
- اتمیک ولت (Atomic Wallet): کیف پول چندارزی با قابلیت تبدیل (سواپ) ارزها به یکدیگر، بدون اتکا به صرافیها.
- بیتگت ولت (Bitget Wallet): کیف پول چندارزی با قابلیت استفاده از بازار فیوچرز، بدون انجام احراز هویت.
- گواردا (Guarda): کیف پول چندارزی با قابلیت دریافت وام بدون احراز هویت، با وثیقهگذاری ارز دیجیتال.
- ترونلینک (TronLink): کیف پول رسمی شبکه ترون، که فقط از این بلاکچین پشتیبانی میکند و نمیتوانید ارزهای دیجیتال دیگر را روی آن ذخیره کنید.
نحوه تشخیص آدرس تتر TRC20
برای تشخیص آدرس تتر TRC20، کافی است به الگو و پیشوند آدرس دقت کنید. آدرسهای تتر در شبکه TRC20 با حرف T شروع میشوند و از ترکیبی از حروف و اعداد تشکیل شدهاند. به عنوان مثال: «TWd4WrZ9wn84f5x1hZhL4DHvk738ns5jwb».

تفاوت تتر TRC20 و ERC20 از حیث آدرس، این است که آدرس دریافت تتر ERC20 که بر بستر اتریوم فعالیت میکند، با 0x شروع میشود. همچنین تتر BEP20 (بر بستر شبکه بیاندبی اسمارت چین یا BSC) نیز در ابتدای آدرس خود 0x دارد.
هنگام واریز یا برداشت تتر از صرافی یا کیف پول، همیشه باید مطمئن شوید که فرستنده و گیرنده متعلق به یک بلاکچین باشند. در غیر این صورت با احتمال بالا دارایی شما از بین میرود و به هیچ عنوان قابل بازگشت نیست.
بررسی امنیت تتر در شبکه TRC20

امنیت تتر در شبکه TRC20 تا حد زیادی به امنیت زیرساخت بلاکچین ترون و همچنین به شیوه نگهداری کاربر از کلیدهای خصوصی (۱۲ کلمه بازیابی) بستگی دارد. شبکه ترون از الگوریتم اثبات سهام نمایندگیشده (DPoS) استفاده میکند که باعث میشود تراکنشها سریع و تا حدی مقاوم در برابر حملات شوند؛ اما به علت تعداد محدود نودهای تاییدکننده، این بلاکچین نسبت به شبکههای غیر متمرکزتر، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. از این رو توصیه میشود که اگر میخواهید مقادیر زیادی تتر را برای مدتهای طولانی نگهداری کنید، بهتر است از تتر ERC20 استفاده کنید؛ زیرا بلاکچین اتریوم امنیت و پایداری بیشتری دارد.
از طرف دیگر، شرکت Tether Limited که صادرکننده USDT روی تمام شبکههای مختلف است، قدرت مسدودسازی یا فریز کردن داراییها را دارد؛ بنابراین اگر آدرس تتر شما در رده آدرسهای مشکوک قرار بگیرد (به عنوان مثال این شرکت تصور کند که شما با آدرسهایی در ارتباط بودهاید که مشکوک به پولشویی یا نقض قوانین بینالمللی مالی بودهاند)، امکان قفل شدن آن وجود دارد.
با این حال، اگر از کیف پولهای معتبر، آدرسهای صحیح و اقدامات امنیتی مناسب استفاده کنید، تتر TRC20 میتواند گزینهای نسبتا امن برای انجام تراکنشهای رمزارزی باشد؛ به خصوص برای تراکنشهای روزمره.
جمعبندی
تتر TRC20 به عنوان یکی از انواع پرکاربرد از استیبلکوین تتر بر بستر شبکه ترون، توانسته با ارائه سرعت بالا، کارمزد پایین و دسترسی آسان، جایگاه ویژهای در میان کاربران ارز دیجیتال، به ویژه میان کاربران ایرانی پیدا کند. اگرچه تتر بر بستر شبکه ترون مزایای متعددی برای معاملات روزمره و انتقالهای سریع دارد؛ اما نباید از معایب آن مانند ساختار نیمه متمرکز و امنیت نسبی پایینتر نسبت به بلاکچینهای پیشرفتهتری مثل اتریوم چشمپوشی کرد. در نهایت، انتخاب بین تتر TRC20 و سایر نسخهها بستگی به نیاز کاربر، میزان دارایی، مدت زمان نگهداری و اولویتهای امنیتی دارد. با رعایت نکات امنیتی و استفاده از کیف پولهای معتبر، تتر TRC20 میتواند راهحلی سریع، اقتصادی و قابل اعتماد برای انتقال دارایی یا حفظ ارزش پول باشد.
سوالات متداول
آیا تتر TRC20 امن است؟
تتر TRC20 بر بستر شبکه ترون فعالیت میکند. امنیت شبکه ترون به علت محدود بودن تعداد نودهای تایید کننده، کمی ضعیفتر از اتریوم به حساب میآید. با این حال تا به حال مشکل جدیای برای کاربران این توکن رخ نداده است. توصیه میشود برای استفادههای روزمره از تتر TRC20 و برای نگهداری طولانیمدت از تتر ERC20 استفاده شود.
آیا امکان تبدیل تتر TRC20 به ERC20 وجود دارد؟
بله. اکثر کیف پولهای ارز دیجیتال این تبدیل را با دریافت مقداری کارمزد انجام میدهند. یک روش دیگر ارسال تتر TRC20 به صرافی ارز دیجیتال مانند رمزینکس است. سپس میتوانید بلافاصله همان تتر را بر بستر شبکه اتریوم و با استاندارد ERC20 به کیف پولی دیگر برداشت کنید.
چه صرافیهایی از تتر TRC20 پشتیبانی میکنند؟
تقریا تمام صرافیهای دنیا از جمله بایننس، رمزینکس، بایبیت و اسمهایی از این قبیل از تتر TRC20 پشتیبانی میکنند.
آیا میتوان تتر TRC20 را در کیف پولهای سختافزاری ذخیره کرد؟
بله. تمام کیف پولهای سختافزاری از تتر TRC20 پشتیبانی میکنند و میتوانید تتر را روی شبکه ترون به آنها منتقل کنید.
آیا در آینده تتر TRC20 توسط شبکههای دیگر جایگزین میشود؟
از لحاظ تئوری، در صورتی که میزان فعالیت شبکه ترون کاهش پیدا کند و این بلاکچین به تدریج از چرخه استفاده خارج شود، شرکت تتر میتواند پشتیبانی از استیبل کوین تتر TRC20 را متوقف کند. اما در حال حاضر احتمال وقوع چنین شرایطی پایین است.
منبع: binance
اولین نفری باشید که نظر می دهید