۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ اخبار
  1. ریپل و ورود به بزرگ‌ترین بورس مشتقات؛ آغاز معاملات آتی در CME
  2. حذف کارمزد در کوین‌بیس؛ PYUSD رقیبی جدی‌تر برای تتر و USDC
  3. کد مورس امروز همستر کامبت ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  4. کارت های امروز همستر کامبت پنجشنبه ۴ اردیبهشت (Hamster GameDev)
  5. کارتهای بامز امروز پنجشنبه ۴ اردیبهشت + راهنمای تصویری
  6. کارت های امروز تپ کوین (Tapcoin) ۴ اردیبهشت
  7. قیمت امروز بلوم (BLUM) سه شنبه ۴ اردیبهشت
  8. قیمت پای نتورک به تومان امروز ۴ اردیبهشت در صرافی‌ها
  9. روسیه در پی راه‌اندازی صرافی ملی ارز دیجیتال برای ثروتمندان
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

انواع ترون کدامند؟ معرفی بهترین توکن های ترون

 
3 ساعت پیش   3 ساعت پیش
  11 دقیقه
انواع ترون کدامند؟ معرفی بهترین توکن های ترون

ترون (Tron)، نام یک بلاکچین بسیار سریع، ارزان و محبوب است و کوین بومی این بلاکچین ترونیکس (Tronix) نام دارد که به اختصار به آن ترون (با نماد TRX) نیز گفته می‌شود. علاوه بر ارز ترون، دو استاندارد TRC10 و TRC20 نیز برای ساخت توکن در بلاکچین ترون استفاده می‌شود که TRC20 جدیدتر و پرکاربردتر است. ارز ترون، بنیاد مالی بلاکچین ترون است و از آن برای پرداخت هزینه تراکنش‌ها استفاده می‌شود. توکن های ترون نیز هرکدام برای پروژه‌ای ساخته شده‌اند و کاربردشان محدود به اکوسیستم آن پروژه می‌شود. در ادامه بهترین توکن های ترون را بررسی خواهیم کرد.

نگاهی به ساختار کلی شبکه TRON

نگاهی به ساختار کلی شبکه TRON
معماری شبکه ترون از سه لایه تشکیل شده است.

پیش از خرید ترون، خوب است که نگاهی به معماری این بلاکچین بیندازیم. شبکه TRON یک بلاکچین غیرمتمرکز و متن‌باز است که برای ایجاد زیرساختی جهت ارائه محتوای دیجیتال، قراردادهای هوشمند و انتقال سریع و ارزان‌قیمت ارزش طراحی شده است. یکی از اهدف این شبکه در راستای توسعه محتواهای غیرمتمرکز، حذف واسطه‌ها و فراهم کردن بستری برای اشتراک‌گذاری مستقیم محتوا بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است.

TRON سرعت بالایی در پردازش تراکنش‌ها دارد. مثلا در حالی که بیت کوین تنها حدود ۷ تراکنش در ثانیه پردازش (tps یا Transaction per Second) می‌کند، ترون توانایی انجام بیش از ۲ هزار تراکنش در ثانیه را دارد. این سرعت بالا باعث شده تا پروژه‌های مختلفی برای ایجاد توکن‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApp) از این شبکه استفاده کنند.

ساختار TRON از سه لایه تشکیل شده است:

  • لایه ذخیره‌سازی (Storage Layer): نگهداری داده‌های مربوط به وضعیت بلاک‌ها و حساب‌ها در این لایه انجام می‌شود.
  • لایه هسته (Core Layer): اجزای مهمی مثل الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی‌شده (یا DPoS)، و مدیریت قراردادهای هوشمند در این لایه پیاده‌سازی شده‌اند.
  • لایه اپلیکیشن (Application Layer): توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیرمتمرکز را در این لایه می‌سازند.

این طراحی سه لایه و ماژولار به شبکه ترون کمک می‌کند که هم توسعه‌پذیر باشد و هم کارایی بالایی داشته باشد.

معرفی انواع مختلف ترون

بهتر است ابتدا با مفهوم ترون چیست آشنا شوید. زمانی که از «ترون» صحبت می‌شود، باید توجه داشت که منظور، کوین بومی و اصلی شبکه با نام ترونیکس (با نماد TRX) است یا در حال اشاره به توکن های ساخته شده روی شبکه ترون هستیم. همچنین ممکن است کسی به خود شبکه ترون اشاره داشته باشد؛ زیرا نام این شبکه نیز مانند کوین بومی شبکه ترون است. در ادامه سه نوع توکن ترون که روی این شبکه وجود دارد را بررسی خواهیم کرد.

TRX (Tronix) 

انواع مختلف ترون چیست؟
ترونیکس کوین بومی شبکه ترون است.

ترون، TRX یا Tronix نام ارز دیجیتال اصلی شبکه ترون است. این کوین، پایه و اساس تمام فعالیت‌های روی بلاکچین ترون است و مانند بنزین، برای موتور این بلاکچین عمل می‌کند. پرداخت کارمزد تراکنش‌ها، تعامل با قراردادهای هوشمند، رای دادن در سیستم حاکمیتی پروژه و همچنین انتقال دارایی با کمک این ارز انجام می‌شود. یکی از ویژگی‌های جذاب ترونیکس، کارمزد بسیار پایین انتقال آن است؛ که حتی در برخی موارد به رایگان انجام می‌شود. همچنین در صورتی که ارز ترون را در کیف پول خود قفل کنید (که به این کار استیک کردن گفته می‌شود) می‌توانید در ازای این کار منابع شبکه یعنی Bandwidth و Energy کسب کنید که باعث کاهش بیشتر کارمزدها در انجام تراکنش‌ها یا تعامل با برنامه‌های غیرمتمرکز می‌شود.

توکن TRC10 روی شبکه ترون

توکن TRC10 استاندارد بومی توکن‌سازی در شبکه ترون است که بدون نیاز به کدنویسی قراردادهای هوشمند ساخته می‌شود؛ بنابراین ساخت آن‌ها نسبت به توکن‌های TRC20 ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر است. در بیشتر پروژه‌هایی که نیاز به توکن با قابلیت‌های معمولی مثل جابجا شدن میان کیف پول‌ها دارند، از این نوع استاندارد استفاده می‌شود. یکی از معروف‌ترین توکن‌های TRC10 توکن اولیه BTT یا BitTorrent Token بود که ابتدا با این استاندارد ساخته شد. پس ویژگی‌های توکن‌های TRC10 به شرح زیر است:

  • هزینه پایین ساخت و انتقال
  • مناسب برای پروژه‌های ساده

در حال حاضر از توکن‌های TRC10 زیاد استفاده نمی‌شود و پروژه‌هایی که از این نوع توکن استفاده می‌کردند، مانند بیت تورنت، به استاندارد TRC20 مهاجرت کرده‌اند.

توکن TRC20 روی شبکه ترون

توکن TRC20 روی شبکه ترون
TRC20 نام استاندارد ساخت توکن‌های تعویض‌پذیر (Fungible) بر بستر شبکه ترون است.

استاندارد TRC20 که گاهی از آن به غلط با نام شبکه TRC20 ترون یاد می‌شود، مجموعه‌ای از قواعد است که به توسعه‌دهندگان نشان می‌دهد که چطور توکن‌ها را روی بلاکچین ترون ایجاد کنند. این استاندارد، مجموعه‌ای از توابع ضروری را تعریف می‌کند که یک توکن برای حضور در شبکه باید داشته باشد. استاندارد TRC20 شباهت زیادی با استاندارد ERC20 توکن‌های اتریوم دارد و به همین علت این دو بلاکچین بسیار با یکدیگر سازگار هستند. این توکن‌ها روی ماشین مجازی ترون (TRON Virtual Machine یا TVL) وجود دارند؛ که مثل یک کامپیوتر بر بستر ترون عمل می‌کند و الگوریتم‌ها و قراردادهای هوشمند را اجرا می‌کند. این ماشین مجازی سازگاری مناسبی با قراردادهای هوشمند اتریوم دارد و انتقال پروژه‌ها را میان این دو بلاکچین ساده می‌کند.

تمام توکن‌های جدید شبکه ترون مانند بیت تورنت جدید یا استیبل کوین تتر (با نماد USDT)، با این استاندارد ساخته شده‌اند؛ پس توکن TRC20 توکنی است که روی شبکه ترون و با استاندارد TRC20ساخته می‌شود و ذاتا یک شبکه نیست.

لیست بهترین توکن‌های شبکه ترون

با وجود فراوانی زیاد در توکن‌های شبکه ترون، انتخاب بهترین توکن های ترون برای سرمایه‌گذاری یا استفاده از کاربردهای آن‌ها دشوار شده است. به همین علت در ادامه چهار مورد از محبوب‌ترین توکن‌های این شبکه سریع و ارزان را بررسی خواهیم کرد.

BitTorrent (BTT)

لیست بهترین توکن‌های شبکه ترون: بیت تورنت
با توکن بیت تورنت می‌توانید دانلود سریع‌تر از شبکه تورنت داشته باشید.

ارتباط ترون و بیت تورنت بسیار نزدیک است. توکن بیت تورنت یکی از معروف‌ترین و اولین پروژه‌هایی بود که بعد از خرید BitTorrent توسط ترون توسعه پیدا کرد. BTT برای ارتقای شبکه اشتراک‌گذاری فایل بیت‌تورنت طراحی شده تا کاربران بتوانند با ارائه پهنای باند و فضای ذخیره‌سازی، پاداش دریافت کنند.

در سیستم سنتی بیت‌تورنت، کاربران از روی میل شخصی و علاقه به آرمان دسترسی آزاد به اطلاعات، فایل‌هایی که داشتند را در اختیار دیگران قرار می‌دادند؛ اما با ظهور توکن BTT، حالا انگیزه مالی هم در این فرآیند دخیل شده است. در این سیستم جدید، کاربرانی که فایل‌ها را برای دیگران در دسترس نگه می‌دارند (که به آن‌ها Seeder گفته می‌شود)، می‌توانند توکن BTT دریافت کنند. در مقابل، کسانی که می‌خواهند سرعت دانلود بالاتری داشته باشند، با پرداخت BTT در اولویت قرار می‌گیرند.

توکن BTT ابتدا با استاندارد TRC10 ساخته شد، ولی بعدها نسخه جدید آن به استاندارد TRC20 منتقل شد تا تعامل بهتری با بلاکچین‌های دیگر مانند اتریوم داشته باشد.

 JUST (JST)

لیست بهترین توکن‌های شبکه ترون: جاست
پلتفرم جاست، یک اکوسیستم بزرگ مالی غیرمتمرکز بر بستر شبکه ترون است.

جاست، بزرگترین پلتفرم دیفای (امور مالی غیرمتمرکز یا DeFi) شبکه ترون است. توکن اختصاصی جاست، که یک توکن TRC20 است، برای استفاده در این پلتفرم ساخته شده است. به عنوان مثال JustLend DAO پلتفرم وام‌گیری و وام‌دهی غیرمتمرکز ترون است که درست مانند MakerDAO روی اتریوم عمل می‌کند. توکن جاست برای رای گیری و تصمیم‌گیری در حاکمیت پلتفرم جاست استفاده می‌شود. همچنین شما اگر بخواهید از ارز TRX خود برای وثیقه‌گذاری و دریافت استیبل کوین USDJ استفاده کنید، توکن JST نقش واسطه در این فرآیند بازی می‌کند و بهره وام با این توکن پرداخت می‌شود.

 APENFT (NFT)

لیست بهترین توکن‌های شبکه ترون: ایپ ان اف تی
توکن APENFT توکن اختصاصی یک بازار ان اف تی بر بستر شبکه ترون است.

یکی از اهداف اولیه ساخت شبکه ترون، ایجاد بستری برای هنرمندان بود تا بتوانند بدون واسطه، از طریق فروش آثار خود درآمد کسب کنند. پلتفرم APENFT نیز با همین هدف ساخته شده است. ایپ ان اف تی درواقع یک بازار خرید و فروش آثار هنری در قالب NFT است که هنرمندان می‌توانند در آن بدون دخالت دلالان هنری، آثار خود را قیمت‌گذاری کنند و آن‌ها را در ازای ارز دیجیتال بفروشند. توکن APENFT نیز ارز اختصاصی این پلتفرم است که با استاندارد TRC20 ساخته شده و کسانی که آن را نگهداری می‌کنند می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های این بازار هنری رای داشته باشند.

WINkLink (WIN)

لیست بهترین توکن‌های شبکه ترون: وین یا وینک لینک
ارز وین، توکن اختصاصی اوراکل وینک لینک است.

فرض کنید می‌خواهید یک برنامه غیرمتمرکز بسازید که افراد بتوانند در آن ارزهای مختلف را خرید و فروش کنند. برای این کار، قراردادهای هوشمند، یا الگوریتم‌های برنامه شما باید دسترسی به قیمت‌های دقیق ارزها در لحظه داشته باشند. اوراکل‌ها (Oracle) در اینجا به کمک می‌آیند و پلی می‌شوند میان قراردادهای هوشمند و داده‌های دنیای واقعی. WINklink نیز یک اوراکل بر بستر شبکه ترون است. وینک لینک مثل یک پایگاه داده عمل می‌کند و قراردادهای هوشمند شبکه ترون می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند و داده‌های مورد نیاز خود را از آن بگیرند. همچنین تولید اعداد تصادفی با کیفیت نیز یکی از خدمات وینک لینک است. با کمک اعداد تصادفی دقیق، بازی‌های بلاکچینی اعتبار بیشتری پیدا می‌کنند و احتمال تقلب در آن‌ها پایین می‌آید.

توکن وین، که یک توکن TRC20 است، ارز اختصاصی مربوط به اوراکل وینک لینک است و تراکنش‌های مالی مربوط به این اوراکل توسط توکن WIN انجام می‌شود. مثلا ارز win به عنوان پاداش، به تامین کننده‌های داده پرداخت می‌شود. همچنین دارندگان توکن WIN می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های اوراکل وینک لینک سهم داشته باشند.

تفاوت کوین TRX با سایر توکن‌های TRON

تفاوت کوین TRX با سایر توکن‌های TRON
بلاکچین ترون سرعت بالا و هزینه‌های ناچیز دارد.

ممکن است در نگاه اول فکر کنید که کوین ترون با نماد TRX نیز مانند سایر توکن‌های TRC20 یا TRC10 شبکه ترون است. اما درواقع تفاوت‌هایی میان این ارزها وجود دارد. ​​TRX (Tronix) کوین اصلی شبکه TRON است، یعنی این ارز مستقیما روی زیرساخت بلاکچین ترون تعریف شده و برای حفظ امنیت، تعاملات شبکه، و پرداخت کارمزدها از آن استفاده می‌شود. ارز ترون عملکردی مشابه با اتریوم (ETH) در بلاکچین اتریوم یا بیت کوین در شبکه بیت کوین دارد و برای همین در دسته سکه‌های بومی قرار می‌گیرد.

اما توکن‌هایی مثل JST، BTT، یا WIN روی بستر TRON ساخته شده‌اند و از استاندارد TRC20 استفاده می‌کنند. این توکن‌ها هرکدام برای پروژه‌های خاص خود طراحی شده‌اند و کاربردشان نیز درون اکوسیستم این پروژه‌ها تعریف می‌شود.

راهنمای انتخاب و استفاده از توکن‌های ترون

راهنمای انتخاب و استفاده از توکن‌های ترون
توکن‌های ترون را می‌توانید روی کیف پول تراست ولت ذخیره کنید.

پیش از انتخاب و خرید بهترین توکن های ترون، باید به چند سوال اساسی پاسخ بدهید:

  • آیا به دنبال سرمایه‌گذاری هستید یا استفاده از یک ویژگی خاص در یکی از برنامه‌های مبتنی بر ترون؟
  • اگر قصد سرمایه‌گذاری دارید، می‌خواهید ریسک کنید یا خیر؟
  • اگر به دنبال کسب سود هستید، چشم‌انداز بلندمدت دارید یا کوتاه‌مدت؟
  • آیا می‌خواهید توکن را هولد کنید، یا می‌خواهید معامله کنید و از نوسانات بازار سود بگیرید؟
  • همچنین ممکن است بخواهید به یک کلکسیونر NFT تبدیل شوید.

پس از پاسخ دادن به این سوالات، می‌توانید بهترین توکن را برای خود انتخاب کنید. مثلا اگر به پیشرفت و رشد اکوسیستم ان اف تی‌ها در شبکه ترون امیدوار هستید، می‌توانید توکن APENFT را خریداری کنید. یا اگر به دنبال استفاده از خدمات مالی مربوط به وام‌ها در پلتفرم جاست هستید، باید توکن JST را خریداری کنید. اگر می‌خواهید از نوسانات بازار سود بگیرید، باید توکنی انتخاب کنید که در بازه‌های زمانی اخیر، نوسانات مناسب و تحلیل‌پذیری داشته است و با اتکا بر تحلیل تکنیکال، بهترین نقاط خرید و فروش را پیش‌بینی کنید.

حال فرض کنید که می‌خواهید توکن JST را بخرید و روی کیف پول ترون نگهداری کنید. برای خرید این توکن، یا هر توکن دیگر، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا در یک صرافی ارز دیجیتال معتبر مانند رمزینکس، ثبت نام کنید. مراحل احراز هویت را انجام دهید و در بخش «واریز» حساب کاربری خود را با ریال شارژ کنید.
  • از میان گزینه‌های پایین صفحه، «بازارها» را انتخاب کنید و در صفحه مربوطه، نام ارز مورد نظر خود را جستجو کنید.
  • حال می‌توانید به یکی از دو روش «محدود» یا «بازار»، ارز را خریداری کنید. اگر گزینه محدود را انتخاب کرده‌اید، باید قیمت خرید را مشخص کنید تا زمانی که قیمت لحظه‌ای به قیمت مورد نظر شما رسید، معامله شما انجام شود. اگر روش بازار را انتخاب کرده باشید، فقط مشخص می‌کنید که چه تعداد توکن می‌خواهید و سپس خرید با قیمت لحظه‌ای برای شما انجام می‌شود.
در بخش بازارها، ارز جاست را جستجو کنید.

پس از خرید توکن‌های شبکه ترون، نیاز پیدا می‌کنید که آن‌ها را روی یک کیف پول ذخیره کنید. برای این منظور به یک کیف پول نیاز دارید که از شبکه ترون پشتیبانی کند. به عنوان مثال می‌توانید از کیف پول تراست ولت استفاده کنید. برای ذخیره‌سازی توکن های ترون روی کیف پول تراست ولت، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • کیف پول را از سایت رسمی یا فروشگاه‌های رسمی گوگل یا اپل دانلود کنید.
  • وارد اپلیکیشن شوید و از طریق گزینه «Create a new wallet» یک کیف پول جدید بسازید. کیف پول به شما ۱۲ کلمه تصادفی نشان می‌دهد که نماینده کلید خصوصی شماست و باید به خوبی از این کلمات محافظت کنید. بدون داشتن این کلمات، نمی‌توانید دارایی خود را بازیابی کنید؛ پس توصیه می‌شود آن‌ها را به ترتیب درست، روی کاغذ یادداشت کنید و در محل امنی از آن نگهداری کنید.
  • حال قصد داریم توکن JST را (که پیشتر از صرافی خریداری کرده‌ایم) به کیف پول اضافه کنیم. از طریق آیکون دو دایره که در بالا سمت راست قرار دارد، وارد محیط Manage crypto شوید.
صفحه اصلی کیف پول تراست ولت
به بخش Manage crypto بروید تا ارز جاست را به تراست ولت اضافه کنید
  • در نوار جستجو، JUST را تایپ کنید. گزینه JST که روبروی آن نوشته Tron انتخاب کنید و به صفحه اول بازگردید.
اضافه کردن ارز جاست در کیف پول تراست ولت
ارز Just را جستجو و به کیف پول اضافه کنید. دقت کنید که شبکه این ارز باید Tron باشد.
  • حال روی ارز جاست کلیک کنید، گزینه «Receive» را انتخاب کنید و آدرس کیف پول را که به شما نمایش داده شده کپی کنید.
صفحه ارز جاست در کیف پول تراست ولت
گزینه Receive را بزنید تا آدرس کیف پول به شما نمایش داده شود.
صفحه آدرس ارز جاست در کیف پول تراست ولت
آدرس کیف پول را کپی کنید.
  • به صرافی رفته و وارد بخش «برداشت» شوید و سربرگ «برداشت ارز دیجیتال» را انتخاب کنید.
  • حال ارز را انتخاب کنید، شبکه انتقال را روی TRC20 قرار دهید و آدرس مقدس را، که آدرس کیف پول شماست و در مرحله قبل کپی کرده بودید، وارد کنید. دقت کنید که آدرس بدون هیچ غلطی وارد شود و هیچ تفاوتی با آدرسی که کیف پول به شما نشان داده بود نداشته باشد.
  • مقدار برداشت را مشخص کنید و دکمه زرد رنگ «درخواست برداشت» را بفشارید.
  • پس از وارد کردن رمزهای مربوطه، درخواست برداشت ثبت می‌شود و تا یک دقیقه آینده، ارز جاست به کیف پول شما منتقل خواهد شد.
صفحه برداشت ارز جاست از رمزینکس
آدرس کیف پول را که کپی کرده بودید وارد کنید و شبکه انتقال را روی TRC20 قرار دهید.

مراحل خرید و انتقال ارزهای دیگر نیز به همین صورت است و شما می‌توانید از این آموزش برای هر ارزی استفاده کنید. فقط دقت کنید که شبکه انتقال با شبکه مربوط به کیف پول شما برابر باشد. اگر ارز شما بر بستر ترون منتقل می‌شود، باید شبکه را روی TRC20 قرار دهید.

جمع‌بندی

ترون یکی از سریع‌ترین و کم‌هزینه‌ترین بلاکچین‌های حال حاضر است که با ساختار سه‌لایه و الگوریتم اجماع DPoS، بستری مناسب برای اجرای قراردادهای هوشمند و ساخت توکن فراهم کرده است. کوین اصلی این شبکه با نام TRX یا ترونیکس، پایه تمامی تراکنش‌ها و تعاملات در بلاکچین ترون است. علاوه بر TRX، دو استاندارد TRC10 و TRC20 برای ساخت توکن قابل تعویض (Fungible) روی این شبکه وجود دارد که TRC20 با قابلیت‌های بیشتر، امروزه کاربرد گسترده‌تری دارد. توکن‌هایی مانند BTT، JST، APENFT و WIN نمونه‌هایی از پروژه‌های موفق در اکوسیستم ترون هستند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند. انتخاب بهترین توکن برای خرید یا استفاده، بستگی به هدف کاربر از سرمایه‌گذاری، میزان ریسک‌پذیری و نوع فعالیت در دنیای کریپتو دارد.

سوالات متداول

چرا توکن TRC20 ترون شبیه به ERC20 اتریوم است؟

از ابتدا استاندارد TRC20 شبیه به ERC20 طراحی شده است تا امکان انتقال برنامه‌های اتریوم به ترون و بالکعس راحت‌تر صورت بگیرد و میان این دو بلاکچین سازگاری برقرار شود.

TRON چه نوع توکنی است؟

TRON کوین بومی شبکه ترون است و در دسته استانداردهای TRC20 قرار نمی‌گیرد. این توکن عضوی زیرساختی از شبکه ترون است.

تفاوت اصلی بین توکن های TRC10 و TRC20 ترون در استفاده روزمره چیست؟

در استفاده‌های روزمره دیگر از توکن‌های TRC10 استفاده نمی‌شود؛ زیرا این استاندارد قدیمی شده است. با این حال TRC10 استانداردی ساده‌تر بود که بدون نیاز به دانش کدنویسی و استفاده از قراردادهای هوشمند ساخته می‌شد.

آیا می‌توان TRC20 را در همان کیف پولی نگه داشت که TRX را نگه می‌داریم؟

بله. هر کیف پولی که از شبکه ترون پشتیبانی کند، هم از توکن TRX و هم از توکن‌های TRC20 پشتیبانی می‌کند.

آیا می‌توان TRX را به توکن‌های TRC10 یا TRC20 تبدیل کرد؟

امروزه هر توکنی که بر بستر ترون خریداری کنید، از استاندارد TRC20 استفاده می‌کند. برای همین نیازی به تبدیل این دو نوع توکن نخواهید داشت.

آیا TRX و TRC20 یکی هستند؟

خیر. TRX سکه بومی شبکه ترون است که از آن برای انتقال ارزش یا پرداخت کارمزدها استفاده می‌شود و TRC20 استاندارد توکن‌های شبکه ترون که در برنامه‌های غیرمتمرکز مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود و هرکدام کاربرد مخصوص به خود را دارند.

به این post امتیاز دهید
پرتره‌ی سپهر
درباره سپهر صانعی
سال‌هاست که می‌نویسم و می‌سازم؛ با ویدیو و صدا و کلمه. از سال ۲۰۲۰ با بیت‌کوین آشنا و شیفته‌ی ساز و کار غیرمتمرکزش شدم. از آن زمان تا به حال مشغول جوریدن دنیای رمزارزها بوده‌ام.
درباره سپهر صانعی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>