۲۷ فروردین ۱۴۰۴ اخبار
  1. اخبار جدید به زودی منتشر می‌شود
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

ماینر اتریوم چیست؟ معرفی بهترین دستگاه استخراج اتریوم

 
۱۷ اسفند ۱۴۰۳   ۱۵ اسفند ۱۴۰۳
  10 دقیقه
دستگاه ماینر اتریوم چیست؟ بهترین دستگاه استخراج اتریوم چیست؟ به صرفه ترین دستگاه ماینر اتریوم کدام است؟

ماینر اتریوم دستگاهی بود که در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ برای استخراج اتریوم از آن استفاده می‌شد. بلاکچین اتریوم در آن دوران از الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کرد که نیازمند توان پردازشی بالا و مقداری RAM برای تایید و ثبت تراکنش‌ها بود. این فرآیند با مصرف برق زیاد و نیاز به سخت‌افزارهای قدرتمند مانند کارت‌های گرافیک (GPU) و دستگاه‌های ASIC همراه بود. با این حال، در سپتامبر ۲۰۲۲، اتریوم به مدل اجماع اثبات سهام (PoS) مهاجرت کرد که باعث شد دیگر امکان استخراج آن با ماینرها وجود نداشته باشد. در این مقاله، به بررسی ماینرهای اتریوم، نحوه عملکرد آن‌ها و گزینه‌های جایگزین برای کسب درآمد از این شبکه می‌پردازیم.

دستگاه ماینر اتریوم چیست؟

برخی از بلاکچین‌ها، به خصوص بلاکچین‌های قدیمی‌تر، برای تایید و اضافه کردن تراکنش‌ها به شبکه از الگوریتمی به نام اثبات کار (Proof-of-Work یا به اختصار PoW) استفاده می‌کنند. دستگاه ماینر یا استخراج، سخت‌افزاری است که با اجرای الگوریتم‌های مربوط به استخراج ارز دیجیتال، بلاک‌های جدید یک شبکه بلاکچین را می‌سازد و در صورتی که شبکه به اجماع برسد که این بلاک معتبر است، به عنوان پاداش، مقداری از آن ارز دیجیتال دریافت می‌کند. بلاکچین‌هایی که از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کنند، قابلیت استخراج با سخت‌افزارهای ماینر را دارند.

در گذشته، یعنی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲، اتریوم با الگوریتم اجماع اثبات کار عمل می‌کرد. این روش به علت نیاز به قدرت محاسباتی بالا و مصرف انرژی زیاد، انتقادات زیادی به همراه داشت. در سپتامبر ۲۰۲۲، اتریوم به الگوریتم اجماع اثبات سهام (Proof of Stake) مهاجرت کرد که به طور قابل توجهی مصرف انرژی را کاهش داد و امنیت و مقیاس‌پذیری شبکه را بهبود بخشید.

در گذشته، سخت‌افزارهایی وجود داشتند که دستگاه ماینر اتریوم بودند و با آن‌ها می‌شد به استخراج اتریوم پرداخت. اما هم‌اکنون، با توجه به این که اتریوم با الگوریتم اجماع اثبات سهام کار می‌کند، امکان استخراج اتریوم به روش سنتی و با سخت‌افزار یا ماینر وجود ندارد. اگر می‌خواهید اتریوم رایگان کسب کنید، باید مقداری اتریوم بخرید، در این شبکه قفل کنید و از این طریق درصدی از سرمایه قفل شده خود را پاداش بگیرید. برای کسب سود از این روش که استیکینگ نامیده می‌شود، باید ابتدا بدانید که اتریوم چیست.

دستگاه ماینر اتریوم چیست؟
این روزها خرید ماینر اتریوم انتخابی منطقی نیست، زیرا اتریوم دیگر به روش سنتی استخراج نمی‌شود

ماینر اتریوم چگونه کار می‌کند؟

ماینر اتریوم دستگاهی بود که در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ برای استخراج اتریوم از آن استفاده می‌شد. این دستگاه ابتدا به بلاکچین اتریوم متصل می‌شد و بلاک‌های گذشته این شبکه را دانلود می‌کرد. سپس تراکنش‌های جدیدی که هنوز تایید نشده بودند را از شبکه دریافت می‌کرد. در ادامه، ماینر این تراکنش‌ها را کنار هم قرار می‌داد و بررسی می‌کرد که در این تراکنش‌ها، تناقضی با تراکنش‌های پیشین بلاکچین وجود نداشته باشد. سپس این تراکنش‌های معتبر را در یک بلاک قرار می‌داد و الگوریتم مخصوص به شبکه اتریوم را روی آن اعمال می‌کرد. این دستگاه این عملیات را بارها، میلیون‌ها بار در ثانیه، انجام می‌داد تا زمانی که خروجی الگوریتم استانداردهای لازم شبکه اتریوم را داشته باشد. سپس، در صورتی که ماینری زودتر از آن، به این بلاک استاندارد نرسیده بود، بلاک را به شبکه اضافه می‌کرد و در ازای مصرف انرژی و محاسباتی که انجام داده بود، مقداری اتریوم پاداش می‌گرفت. استخراج یا ماین کردن مانند یک رقابت است برای رسیدن به یک بلاک معتبر. ماینری که زودتر از باقی ماینرهای شبکه به این بلاک دست پیدا می‌کرد، پاداش دریافت می‌کرد.

ماینر اتریوم چگونه کار می‌کند؟
ماینر اتریوم در گذشته برای اجرای الگوریتم مربوط به استخراج استفاده می‌شد

انواع دستگاه‌های ماینر اتریوم

در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲، عموما دو نوع دستگاه وجود داشت که از آن‌ها برای استخراج اتریوم استفاده می‌شد. یکی از آن‌ها کارت‌های گرافیک بودند، و دیگری مدارهای مخصوصی که برای این کار طراحی و بهینه‌سازی شده بودند. به مدارهایی که برای انجام یک کار خاص طراحی می‌شوند، «مدارهای مجتمع با کاربرد خاص» یا ASIC گفته می‌شود. همینطور که ASICهایی برای ماین اتریوم وجود دارد، اسیک‌هایی برای استخراج بیت کوین نیز وجود دارد. در نتیجه اگر به کلمه ASIC برخوردید، باید ابتدا مطمئن شوید که این اسیک برای چه کاری طراحی شده است.

انواع دستگاه‌های ماینر اتریوم
در حال حاضر اتریوم را می‌توان به روش استیکینگ استخراج کرد. اما این روش به ماینر نیازی ندارد

ریگ ماینینگ اتریوم با کارت گرافیک (GPU Mining)

در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲، اتریوم از الگوریتمی به نام Ethash برای استخراج استفاده می‌کرد. اجرای این الگوریتم علاوه بر توان پردازشی، به حافظه (RAM) نیاز داشت. در نتیجه ماینرهای بیت کوین که فقط قدرت پردازشی داشتند، نمی‌توانستند اتریوم را استخراج کنند. در عوض، کارت‌های گرافیک گزینه‌هایی عالی برای استخراج اتریوم بودند، زیرا هم از توان پردازشی برخوردارند و هم به میزان کافی حافظه در اختیار دارند. در نتیجه، یکی از مرسوم‌ترین روش‌ها برای استخراج اتریوم استفاده از کارت‌های گرافیک بود. کسانی که می‌خواستند سود خود را از ماینینگ اتریوم به حداکثر برسانند، این کارت‌های گرافیک را به هم متصل می‌کردند و با توانی چند برابر به استخراج اتریوم می‌پرداختند. به این مجموعه‌ها که از تعدادی کارت گرافیک تشکیل شده بود، ریگ ماینینگ اتریوم گفته می‌شد.

البته نباید فراموش شود که واژه ریگ، به هر تعداد کارت گرافیکی که به هم متصل شوند اطلاق می‌شود و فقط محدود به اتریوم نیست و با آن‌ها می‌توان ارزهای دیگر را نیز استخراج کرد.

ماینرهای ایسیک (ASIC Mining)

با گذشت زمان و افزایش اشتیاق افراد برای استخراج اتریوم، مدارهای مجتمعی با کاربرد خاص برای انجام الگوریتم Ethash نیز ساخته شد؛ در نتیجه به این دستگاه‌ها ASIC گفته می‌شد. ماینرهای ایسیک اتریوم دستگاه‌هایی بودند که فقط برای انجام الگوریتم Ethash ساخته شده بودند. این دستگاه‌ها به صورت اختصاصی برای استخراج اتریوم طراحی شده بودند، در نتیجه در مقایسه با کارت‌های گرافیک، مصرف برق کمتری به ازای هر بار انجام الگوریتم داشتند. با توجه به این که این دستگاه‌ها فقط برای محاسبه الگوریتم Ethash ساخته شده‌اند، بازه کارایی محدودی دارند و از آن‌ها فقط برای استخراج ارزهای دیجیتالی استفاده می‌شود که از این الگوریتم استفاده می‌کنند. در مقابل، از کارت‌های گرافیک می‌شد برای استخراج ارزهای دیجیتال دیگر نیز استفاده کرد، مانند دوج کوین یا لایت کوین.

مقایسه ریگ ماینینگ اتریوم با کارت گرافیک و ایسیک ماینینگ اتریوم

ریگ ماینینگ اتریوم با کارت گرافیک و ایسیک ماینینگ اتریوم دو روش متفاوت برای استخراج این رمزارز هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. ریگ ماینینگ از کارت‌های گرافیک (GPU) برای پردازش و انجام الگوریتم استخراج (الگوریتم هش Ethash) استفاده می‌کند و انعطاف‌پذیری بالایی دارد؛ یعنی می‌توان آن را برای استخراج سایر ارزهای دیجیتال نیز به کار برد. این روش همچنین در برابر تغییرات الگوریتمی مقاوم‌تر است؛ به این معنی که اگر تغییری در الگوریتم استخراج رخ دهد، همچنان می‌توان از کارت گرافیک برای استخراج استفاده کرد.

در مقابل، ایسیک ماینینگ (ASIC) به استفاده از مدارهای تخصصی طراحی شده برای حل محاسبات استخراج با بازده بسیار بالا گفته می‌شود و از نظر مصرف انرژی و توان پردازشی بهینه‌تر از ریگ‌های ماینینگ با کارت گرافیک است. اما بزرگ‌ترین ضعف ایسیک‌ها، عدم انعطاف‌پذیری آن‌ها است؛ زیرا تنها برای استخراج یک الگوریتم خاص طراحی شده‌اند و در برابر تغییرات الگوریتمی آسیب‌پذیر هستند.

در حال حاضر با مهاجرت اتریوم از روش اجماع اثبات کار به اتریوم ۲.۰ و مدل اجماع اثبات سهام (PoS)، هیچ کدام از این روش‌ها برای استخراج اتریوم کاربرد ندارد و اگر از گذشته این دستگاه‌ها را داشته‌اید، می‌توانید از آن‌ها برای استخراج ارزهای دیجیتال دیگر استفاده کنید.

مقایسه ریگ ماینینگ اتریوم با کارت گرافیک و ایسیک ماینینگ اتریوم
ماینرهای ایسیک اتریوم زمانی بسیار محبوب بوده‌اند، اما هم‌اکنون دیگر کاربردی ندارند

بهترین دستگاه‌های استخراج اتریوم در بازار

اگر در گذشته می‌خواستید دستگاهی برای استخراج اتریوم بخرید، گزینه‌های متنوعی پیش پای شما بود. با این که در حال حاضر ASICهای استخراج اتریوم بسیار کاربرد محدودی دارند و فقط برای ارزهایی مانند اتریوم کلاسیک استفاده می‌شوند، می‌توانیم سه گزینه زیر را به طور دقیق‌تر بررسی کنیم.

دستگاه ماینر Antminer E9

این ماینر در سال ۲۰۲۲ به بازار آمد و قدرت هش آن معادل ۲.۴ گیگا هش بر ثانیه است. هم‌اکنون می‌توان از این دستگاه برای استخراج اتریوم کلاسیک استفاده کرد. روشن کردن Antminer E9 حدود ۷۵ دسیبل صدا تولید می‌کند؛ که به اندازه صدای تولید شده توسط یک جاروبرقی است. توان مصرفی این دستگاه ۱۹۲۰ وات است و نسبت هش ریت به توان مصرفی آن حدودا ۱.۲۵ است.

دستگاه ماینر Antminer E9 و توضیحات فنی آن
یکی از دستگاه‌های محبوب در زمانی که استخراج اتریوم امکان‌پذیر بود، Antminer E9 بود

دستگاه ماینر Innosilicon A10 Pro

این دستگاه در سال ۲۰۲۰، با هش ریت ۵۰۰ مگا هش بر ثانیه و توان ۹۶۰ وات به بازار آمد. نسبت هش ریت به توان مصرفی آن برابر با ۰.۵۲ می‌شود؛ که به شکل معناداری از Antminer E9 پایین‌تر و غیر اقتصادی‌تر است. با این حال به اندازه Antminer E9، یعنی ۷۵ دسیبل صدا تولید می‌کند و وزن آن ۸ کیلوگرم است. از این ماینر نیز در حال حاضر می‌توان برای استخراج اتریوم کلاسیک استفاده کرد.

بهترین دستگاه‌های استخراج اتریوم در بازار
در حال حاضر می‌توان با کارت‌های گرافیک دوج کوین یا لایت کوین استخراج کرد

کارت گرافیک Nvidia RTX 3090 برای استخراج اتریوم

اگر کارت گرافیک NVIDIA RTX 3090 را بخرید، می‌توانید با قدرت ۱۲۰ مگا هش بر ثانیه به استخراج اتریوم کلاسیک بپردازید و فقط ۲۹۰ وات انرژی مصرف کنید. نسبت هش ریت به توان مصرفی این کارت گرافیک ۰.۴۱ است؛ که از هر دو دستگاهی که بالاتر معرفی شدند پایین‌تر و کم‌بازده‌تر است. با این حال به اندازه ASICها صدا تولید نمی‌کند و از آن می‌توان برای استخراج ارزهای محبوب‌تری مانند دوج کوین یا لایت کوین نیز استفاده کرد. علاوه بر این، کارت گرافیک کاربردهای متنوع دیگری نیز به جز استخراج رمزارز دارد و هر زمان می‌توانید آن را به قیمت مطلوبی بفروشید؛ برخلاف ASICها که مشتری کمتری دارند و ممکن است در زمان فروش مشکل‌ساز شوند.

به‌صرفه‌ترین دستگاه ماینر اتریوم از نظر هزینه و بازدهی

علاوه بر خرید و فروش اتریوم، در گذشته از استخراج اتریوم برای کسب سود از این ارز دیجیتال استفاده می‌شد. برای پیدا کردن به‌صرفه‌ترین دستگاه ماینر اتریوم، باید به نسبت هش ریت به توان مصرفی توجه کنید. زیرا ماینر انرژی مصرف می‌کند و انرژی هزینه‌بر است. پس هر چه به ازای هر واحد انرژی، میزان هش بیشتری انجام دهید، عملکرد بهینه‌تری خواهید داشت. با توجه به این توضیحات، یکی از به‌صرفه‌ترین ماینرهای اتریوم در حال حاضر، AnexMiner ET7 است. این دستگاه ۶ گیگا هش بر ثانیه انجام می‌دهد و ۴۵۰۰ وات انرژی مصرف می‌کند. نسبت هش ریت به توان مصرفی این ماینر حدود ۱.۳ است که از گزینه‌هایی که پیش‌تر معرفی شدند به صرفه‌تر است.

به‌صرفه‌ترین دستگاه ماینر اتریوم از نظر هزینه و بازدهی
به مجموعه‌ای از کارت‌های گرافیک که مشغول به استخراج ارز دیجیتال هستند، ریگ ماینینگ گفته می‌شود

نکات مهم قبل از خرید دستگاه ماینر اتریوم

در حال حاضر خرید ماینر اتریوم سود زیادی ندارد؛ زیرا اتریوم دیگر از مدل اجماع اثبات کار استفاده نمی‌کند. با این حال با دستگاه ماینر اتریوم می‌توانید اتریوم کلاسیک استخراج کنید؛ که ممکن است به سودآوری استخراج اتریوم نباشد. با این حال، اگر همچنان به دنبال خرید دستگاه ماینر اتریوم هستید، باید پیش از خرید به موارد زیر توجه کنید.

توجه به قدرت هش و میزان برق مصرفی

یکی از مهم‌ترین عوامل، نسبت قدرت هش به میزان برق مصرفی است. هر ماینر یک هش‌ریت دارد؛ به این معنی که دستگاه در هر ثانیه چند بار عملیات هش را انجام می‌دهد. هر چه این عدد بیشتر باشد، میزان درآمد شما بیشتر خواهد بود. البته هر چه هش‌ریت بالاتر باشد، میزان برق مصرفی دستگاه نیز بالاتر خواهد بود. در نتیجه، برای مقایسه بهتر ماینرها با هم، بهتر است نسبت هش‌ریت به مصرف برق را سنجید. این نسبت به شما می‌گوید که ماینر با مصرف یک ژول انرژی، چند بار الگوریتم هش را انجام می‌دهد. هر چه این عدد بالاتر باشد، یعنی ماینر شما صرفه بیشتری دارد و انجام عملیات هش برایش کم‌انرژی‌تر تمام شده است.

نکات مهم قبل از خرید دستگاه ماینر اتریوم
اگر به دنبال کسب اتریوم رایگان هستید، می‌توانید روش استیکینگ را امتحان کنید

بررسی طول عمر دستگاه و هزینه نگهداری

طول عمر دستگاه‌های ماینر اتریوم به عوامل متعددی از جمله کیفیت ساخت، شرایط محیطی، میزان استفاده و نحوه نگهداری بستگی دارد. به طور معمول، یک ماینر ASIC مخصوص اتریوم می‌تواند بین ۳ تا ۵ سال عملکرد بهینه داشته باشد، اما این مدت زمان با تهویه مناسب، تمیزکاری منظم و استفاده از منبع تغذیه پایدار افزایش می‌یابد. هزینه‌های نگهداری شامل مصرف برق، خنک‌سازی، تعویض قطعات فرسوده مانند فن‌ها و پاور، و همچنین به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری برای بهینه‌سازی عملکرد است. در صورتی که این موارد به درستی مدیریت شوند، دستگاه می‌تواند مدت بیشتری کارایی مطلوب خود را حفظ کند و بازگشت سرمایه بهتری را برای ماینر فراهم آورد.

مقایسه سودآوری استخراج با استیکینگ اتریوم

در حال حاضر، اتریوم دیگر به روش سنتی و با ماینرها استخراج نمی‌شود. هم‌اکنون، اتریوم از مدل اجماع اثبات سهام استفاده می‌کند. در این روش، به جای این که کاربران هزینه کنند و ماینر بخرند، هزینه می‌کنند و اتریوم می‌خرند. سپس اتریوم‌ها را به استخرهای مربوط به استیکینگ واریز می‌کنند. استخرهای استیکینگ به صورت دوره‌ای، درصدی از میزان واریزی هر کاربر را به او پاداش می‌دهند.

به عنوان مثال استخر InceptionLRT در حال حاضر به صورت سالانه ۵.۳ درصد سود می‌دهد. به این معنی که اگر یک اتریوم را به این استخر واریز کنید، بعد از یک سال ۱.۰۵۳ اتریوم به شما بر می‌گرداند. اگر در مدت این یک سال، قیمت اتریوم نیز افزایش پیدا کند، سود شما مرکب می‌شود. اما ممکن است قیمت اتریوم در یک سال بیشتر از ۵ درصد ریزش کند و در این صورت مجموعا ضرر خواهید کرد.

مقایسه سودآوری استخراج با استیکینگ اتریوم
استیکینگ اتریوم می‌تواند تا ۵ درصد در سال سود (بر حسب اتریوم، نه دلار) داشته باشد

با وجود این موارد، به نظر می‌رسد که استخراج اتریوم در گذشته سودآوری بیشتری نسبت به استیکینگ آن در حال حاضر داشته است. اما از مزیت‌های الگوریتم اجماع اثبات سهام، مصرف انرژی کمتر آن و راحت‌تر بودن فرآیند استیکینگ است.

جمع‌بندی

با تغییر الگوریتم اجماع اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام، دستگاه‌های ماینر اتریوم دیگر کارایی سابق را ندارند و نمی‌توان از آن‌ها برای استخراج این رمزارز استفاده کرد. با این حال، افرادی که همچنان به دنبال کسب درآمد از شبکه اتریوم هستند، می‌توانند از استیکینگ (Staking) استفاده کنند، که نیاز به سخت‌افزار خاصی ندارد و مصرف انرژی آن نیز به مراتب کمتر از ماینینگ است. از طرف دیگر، برخی از دستگاه‌های ماینر قدیمی همچنان می‌توانند برای استخراج ارزهای دیجیتال دیگر مانند اتریوم کلاسیک استفاده شوند. در نهایت، انتخاب بهترین روش درآمدزایی از استخراج ارزهای دیجیتال بستگی به عواملی مانند هزینه برق، سخت‌افزارهایی که در دسترس‌اند و میزان ریسک‌پذیری کاربران دارد.

سوالات متداول

آیا خرید دستگاه ماینر اتریوم در سال ۲۰۲۵ منطقی است؟

خیر. خرید دستگاه ماینر اتریوم در سال ۲۰۲۵ سود چندانی به ارمغان نمی‌آورد.

ماینرهای ASIC برای استخراج اتریوم بهتر هستند یا کارت‌های گرافیک (GPU)؟

در گذشته ماینرهای اسیک عملکرد بالاتری داشتند و در نتیجه سودآورتر بودند؛ اما امروزه کارت گرافیک به صرفه‌تر است زیرا با آن می‌توانید ارزهای دیگری به جز اتریوم را نیز استخراج کنید. فراموش نکنید که اتریوم دیگر با ماینر استخراج نمی‌شود.

چقدر سرمایه برای خرید یک ماینر اتریوم لازم است؟

هم‌اکنون می‌توانید با ۲۰ میلیون تومان، یک کارت گرافیک GeForce GTX 1660 Super خریداری کنید. البته هش‌ریت این کارت گرافیک پایین است و ممکن است استخراج سودآوری نداشته باشید. این را نیز فراموش نکنید که با این کارت گرافیک نمی‌توانید اتریوم استخراج کنید، بلکه می‌توانید دوج کوین یا ارزهای دیگر را استخراج کنید.

بهترین روش برای کاهش هزینه‌های استخراج اتریوم چیست؟

برای کاهش هزینه‌های استخراج هر ارز دیجیتالی، باید شرایط محیطی مکان استخراج را اعم از میزان رطوبت و دما، در حالت بهینه نگهداری کنید تا استهلاک دستگاه‌ها پایین بیاید.

ماینینگ اتریوم پس از انتقال به اثبات سهام (PoS) امکان‌پذیر است؟

بله، اما به روش استیکینگ. استیکینگ به معنای قفل کردن دارایی به مدت زمان محدود در یک استخر استیکینگ، و سپس کسب سود به صورت غیرفعال است. در این روش نیاز نیست دستگاه یا تجهیزاتی خریداری کنید، کافیست مقداری اتریوم بخرید و از طریق کیف پول خود به یک استخر استیکینگ متصل شوید و مبلغ مورد نظرتان را به استخر واریز کنید.

ماینرهای دست دوم برای استخراج اتریوم مناسب هستند؟

در صورتی که زیاد مستهلک نشده باشند، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اما با توجه به این که اتریوم دیگر استخراج نمی‌شود، خرید دستگاه ماینر اتریوم، به خصوص دستگاه‌های ASIC یک انتخاب غیر منطقی است.

منابع: asicminervalue

5/5 - (1 امتیاز)
پرتره‌ی سپهر
درباره سپهر صانعی
سال‌هاست که می‌نویسم و می‌سازم؛ با ویدیو و صدا و کلمه. از سال ۲۰۲۰ با بیت‌کوین آشنا و شیفته‌ی ساز و کار غیرمتمرکزش شدم. از آن زمان تا به حال مشغول جوریدن دنیای رمزارزها بوده‌ام.
درباره سپهر صانعی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>