تراشه کوانتومی Willow؛ خطر نابودی امنیت بیت کوین توسط گوگل
۲۵ آذر ۱۴۰۳ اخبار
  1. کلید امروز مینی گیم همستر کامبت یکشنبه ۲۵ آذر + آموزش ویدئویی
  2. کد مخفی ویدیو تپ سواپ امروز یکشنبه ۲۵ آذر به همراه آموزش وارد کردن
  3. تاثیر فروش ۵۲ میلیون دلاری نهنگ‌ها بر قیمت په په
  4. پیش‌بینی رشد ۸۵ درصدی دوج‌ کوین با انباشت نهنگ‌ها
  5. خرید ۵۱۰ میلیون دلار بیت کوین توسط غول استخراج بیت کوین
  6. برداشت غیرقانونی چند میلیون دلاری توسط کارکنان مورگان استنلی
  7. آیا قیمت اتریوم می‌تواند از ۴۱۰۰ دلار عبور کند؟
  8. آیا نرخ توکن‌سوزی شیبا اینو نشانه سقوط قیمت است؟

تراشه کوانتومی Willow؛ خطر نابودی امنیت بیت کوین توسط گوگل

 
۲۰ آذر ۱۴۰۳
  3 دقیقه
تراشه کوانتومی Willow؛ چکش گوگل بر دیوار امنیت بیت کوین

شرکت گوگل به تازگی تراشه کوانتومی (quantum) جدیدی به نام ویلو (Willow) را عرضه کرده که محاسبات زمان‌بری که کامپیوترهای معمولی قادر به حل سریع آن‌ها نیستند را با بالاترین شتاب و سرعت حل می‌کند. توانایی حل سریع محاسبات به کمک این تراشه را می‌توان یکی از مهم‌‌ترین پیشرفت‌های تکنولوژی در سال‌های اخیر دانست که شاید امنیت بیت کوین را در آینده به خطر یبندازد. این موضوع به قدری مهم است که اگر توانایی این تراشه به سطح قابل توجهی برسد، ممکن است بیت کوین فاقد ارزش و شاید نابود شود.

رایانه کوانتومی، یکی از پیشرفته‌ترین رایانه‌هایی است که تقریبا مسائلی که کامپیوترهای معمولی قادر به حل آن نیستند را به سرعت حل می‌کند. این تکنولوژی اکنون با تراشه کوانتومی ویلو (Willow) شرکت گوگل ارتقاء یافته و به قدری سر و صدا به پا کرده که برخی از کارشناسان معتقدند که این پیشرفت، اولین قدم در مسیر نابودی امنیت بیت کوین و سیستم‌های رمزنگاری است.

برای شناختن بهتر داستان، رایانه کوانتومی، نوع خاصی از ماشین است که از قوانین فیزیک کوانتومی برای انجام محاسبات استفاده می‌کند. این نوع رایانه‌ها که از سیستم کیوبیت‌ها استفاده می‌کنند، چندین احتمال محاسباتی را به‌طور همزمان بررسی می‌کنند. در واقع، این قابلیت به حل سریع‌تر مسائل کمک می‌کند. البته، مشکلی که وجود دارد این است که کیوبیت‌ها به راحتی تحت تاثیر محیط اطراف خود قرار می‌گیرند و با این خطا، اطلاعات ارزشمند آن ممکن است در کسری از ثانیه از بین برود، مگر این که در محیطی حفاظت شده قرار گرفته باشند. همچنین این مشکل با افزایش تعداد کیوبیت‌ها، افزایش پیدا می‌کند، یعنی اگر این مشکل گسترده‌تر شود، رایانه کوانتومی تمامی مزایای خود را از دست داده و مانند یک رایانه عادی رفتار خواهد کرد.

اما موضوعی که نگرانی جامعه کریپتو برمی‌انگیزد، توانایی ارتقاء یافته تراشه کوانتومی جدید گوگل یعنی ویلو است. این تراشه عکس رایانه‌های کوانتومی قدیمی عمل می‌کند. به این مفهوم که هرچه تعداد کیوبیت‌ها بیشتر شود، تعداد خطاها کمتر خواهد شد. این پیشرفت که دانشمند در طی ۳۰ سال به آن دست یافتند، تحولی در رایانه‌های کوانتومی خواهد بود که می‌تواند در وسعت بیشتر و قابل اعتمادتر، مسائل دنیای واقعی را سریع‌تر و بهتر حل کند.

ویلو، جدیدترین و پیشرفته‌تر تراشه کوانتومی
تراشه کوانتومی ویلو، تحولی در رایانه‌های کوانتومی

حال موضوعی که تراشه گوگل را با امنیت بیت کوین پیوند می‌دهد، بنا شدن امنیت بیت کوین بر پایه‌ی مسائل ریاضی بسیار سخت است. در حقیقت اگر این پیشرفت به حد قابل توجهی برسد، ممکن است مسائل ریاضی بیت کوین را با ترفندها مختلف، سریع‌تر حل و در نتیجه امنیت بیت کوین را به خطر بیندازد. اما کارشناسان با مطرح کردن نکته‌ی قابل تاملی، نگرانی جامعه کریپتو را کاهش داده‌اند. کارشناسان معتقدند که برای به خطر انداختن رمزنگاری بیت کوین، به حداقل یک میلیون کیوبیت قدرتمند، نیاز است که تراشه ویلو اکنون تنها ۱۰۵ کیوبیت در اختیار دارد.

این نکته، پیشرفت تراشه ویلو را به چکش جذابی تشبیه می‌کند که هنوز آنقدر قوی نیست که بتواند دیوار امنیت بیت کوین را خراب کند. از سوی دیگر، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که رسیدن کیوبیت‌ها به ارقام میلیونی، ممکن است تا سال‌ها و حتی دهه‌ها سول بکشد. به همین دلیل، تخمین زده می‌شود بزرگ‌تری تکامل این تکنولوژی احتمالا در سال‌های ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ اتفاق بیفتد. به زبان ساده‌تر، ارزهای دیجیتال همچنان زمان دارند تا با مقاوم کردن پروتکل‌های خود در برابر کوانتوم، امنیت خود را ارتقاء دهند.

در همین رابطه، خالق بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) قبلا به این موضوع اشاره کرده است. ناکاموتو در زمانی که از او در راستای به خطر افتادن امضاهای بیت کوین سوال شد، گفت:

اگر این پیشرفت، ناگهانی افاق بیفتد، قطعا مشکل‌ساز خواهد شد. اما اگر روند تدریجی‌ای داشته باشد، می‌تونیم به چیزی قوی‌تر مانند الگوریتم امضاء قوی‌تر تغییر کنیم.

با استناد به صحبت‌های خالق بیت کوین، شاید تا ۱۰ یا ۱۵ سال آینده، این خطر حس شود. با این حال، در حال حاضر، دلایل دیگری مانند فراتر رفتن دارایی‌های بیت کوین ETF ها از ذخایر ساتوشی، تهدید بیشتری را با متمرکز شدن بیشتر شبکه به جامعه کریپتو وارد می‌کند. جوناس اشنلی (Jonas Schnelli) یکی از توسعه‌دهندگان بیت کوین نیز در همین رابطه اظهار داشت که این موضوع می‌تواند مسیر را برای یک حمله ۵۱ درصدی هموار کند.

احتمال حمله ۵۱ درصدی با متمرکز شدن بیت کوین
حمله ۵۱ درصدی بیت کوین با افزایش دارایی ETF های بیت کوین

در هر حال، هنوز امنیت بیت کوین پابرجا است اما همچنان باید مراقب پیشرفت‌های کواتومی باشیم و در قدم بعدی، متمرکز نشدن بیشتر بیت کوین توسط ETF ها و شاید ذخایر استراتژی بیت کوین توسط دولت‌ها باشیم.

منبع: ambcrypto

به این post امتیاز دهید
درباره محمدصادق قربانی
سلام به دوستان عزیز. محمد صادق قربانی هستم، دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی از دانشگاه فردوسی.
درباره محمدصادق قربانی بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید