انتقال ارز دیجیتال از یک کیف به کیف دیگر شامل چند مرحله است؛ وارد کردن آدرس کیف پول مقصد، مبلغ انتقال، انتخاب شبکه انتقال و بررسی کارمزد. پس از انجام این مراحل میتوانید تراکنش را به شبکه ارسال و کمی صبر کنید تا تایید شود. پس از تایید شدن، ارز دیجیتال به کیف پول دیگری رسیده است. در این آموزش روشهای انتقال ارز دیجیتال و نکات مهم انجام این فرآیند را بررسی خواهیم کرد؛ همچنین به صورت گام به گام آموزش خواهیم داد که چطور ارز دیجیتال خود را از کیف پول صرافی به کیف پول شخصی منتقل کنید.
مراحل انتقال ارز دیجیتال از یک کیف پول به کیف دیگر
انتقال ارز دیجیتال از یک کیف به کیف دیگر فرآیندی ساده است؛ اما باید با دقت انجام شود. آدرس مقصد، مبلغ انتقال، شبکه انتقال و کارمزد شبکه از مواردی هستند که باید حین انتقال به آنها توجه کنید. اگر مراحل ساخت کیف پول ارز دیجیتال را انجام دادهاید؛ برای انتقال ارز دیجیتال از یک کیف پول به کیف دیگر مراحل زیر را دنبال کنید.

انتخاب کیف پول مبدا و مقصد
اگر میدانید کیف پول ارز دیجیتال چیست، حتما میدانید کیف پول مبدا، همان کیف پول شماست؛ که میخواهید ارزی را از آن به کیف پول دیگری ارسال کنید. این کیف پول میتواند کیف پول صرافی یا کیف پول شخصی شما باشد. کیف پول مقصد نیز میتواند کیف پول صرافی یا کیف پول فرد دیگری باشد.
دریافت آدرس کیف پول مقصد
همانطور که در ارسال پول به شیوه سنتی به شماره حساب یا شماره کارت دیگری نیاز دارید، برای ارسال ارز دیجیتال نیز به آدرس مقصد نیاز دارید. دو روش برای وارد کردن آدرس کیف پول مقصد وجود دارد:
- کیوآر-کد: اگر آدرس کیف پول مقصد به شکل Qr-Code به شما داده شد، این آدرس را توسط کیف پول خود اسکن کنید.
- کپی و پیست: اگر آدرس کیف پول مقصد به صورت یک رشته از حروف و اعداد به شما داده شد، کافی است این رشته را کپی کنید و در بخش «آدرس مقصد»، در کیف پول خود وارد کنید.

تنظیم مقدار و کارمزد تراکنش
پس از وارد کردن آدرس مقصد، نوبت به تنظیم مبلغ تراکنش و بررسی میزان کارمزد میرسد. مبلغ را در بخش «Amount» وارد کنید. کیف پول شما کارمزد تراکنش را محاسبه و به شما اعلام میکند. بررسی کنید که کارمزد معقول باشد و بیشتر از حد انتظارتان نباشد. برخی از کیف پولها، این امکان را فراهم کردهاند که کارمزد را تغییر دهید. با بیشتر کردن کارمزد تراکنش شما سریعتر تایید میشود و با کمتر کردن آن، هزینه کمتری میپردازید اما ممکن است تایید شدن تراکنش زمان بیشتری طول بکشد.
کارمزد تراکنش از کوین بومی شبکهای که از آن برای انتقال استفاده میکنید کسر میشود. همچنین این کارمزد بر عهده فرستنده است. به عنوان مثال برای انتقال تتر به کیف پول دیگران، اگر تتر را بر بستر شبکه اتریوم انتقال میدهید، باید مقداری اتریوم در کیف پول خود داشته باشید تا کارمزد از موجودی اتریوم شما کسر شود. اگر تتر را بر بستر شبکه ترون انتقال دهید، باید مقداری ترون در کیف پول خود داشته باشید تا کارمزد از موجودی ترون شما کسر شود.

تایید نهایی و ارسال تراکنش
پس از بررسی آدرس مقصد، شبکه و میزان کارمزد، گزینه ارسال را لمس کنید. با این کار تراکنش شما به بلاکچین ارسال میشود. مهمترین بخش این مرحله بررسی چندباره آدرس مقصد و شبکه انتقال است. زیرا اگر آدرس مقصد را به اشتباه وارد یا شبکه انتقال را به اشتباه انتخاب کنید، راهی برای بازگرداندن تراکنش نیست و دارایی شما به آدرس اشتباهی فرستاده میشود که امکان بازیابی ندارد.

بررسی وضعیت تراکنش در بلاکچین
حال میتوانید وضعیت تراکنش خود را در یک مرورگر بلاکچین (Blockchain Explorer) بررسی کنید. کیف پولها شناسه تراکنش شما را تولید میکنند و معمولا با کلیک کردن روی آن، صفحه مرورگر بلاکچین باز میشود. وضعیت تراکنش در ابتدا روی حالت «در انتظار تایید» قرار دارد. پس از گذشت زمان، این تراکنش تایید میشود و وضعیت آن به حالت «تایید شده» تبدیل میشود. تایید شدن تراکنش به معنای این است که ارز دیجیتال به آدرس مقصد رسیده است و فرد دیگر میتواند به آن دسترسی داشته باشد.

انتقال ارز دیجیتال در کیف پولهای صرافی
پس از خرید ارز دیجیتال از یک صرافی ارز دیجیتال معتبر، برای انتقال ارز خریداری شده از کیف پول صرافی به کیف پولهای شخصی، مراحل زیر را دنبال کنید. در این آموزش ما به عنوان مثال از صرافی رمزینکس استفاده میکنیم.
ورود به حساب کاربری در صرافی
ابتدا وارد حساب کاربری خود در صرافی شوید. برای این کار باید از منوی «Login» یا «ورود» استفاده کنید. با بررسی آدرس سایت، دقت کنید که به آدرس رسمی صرافی وارد شده باشید؛ زیرا کلاهبرداران با طراحی حملات فیشینگ، سایتهایی جعلی درست میکنند که از نظر ظاهری شبیه به سایت رسمی صرافیهاست اما از نظر آدرس، تفاوتهای جزئی با آدرس رسمی سایت صرافی دارد.
رفتن به بخش «Withdraw» یا «برداشت»
بسته به این که از صرافی ایرانی یا خارجی استفاده میکنید، به بخش «Withdraw» یا «برداشت» بروید. صرافیهای ارز دیجیتال معمولا قوانینی برای برداشت دارند از جمله این که باید فرآیند احراز هویت خود را تکمیل کرده باشید. پس اگر هنوز احراز هویت نکردهاید، ابتدا مدارک مربوطه را بارگذاری کنید و سپس به بخش مربوط به برداشت بروید.


انتخاب ارز مورد نظر برای انتقال
در این مرحله ارز مورد نظرتان را انتخاب کنید. با کلیک روی کادر مربوطه، لیستی از ارزهای صرافی میبینید و با جستجوی نام ارز مورد نظر خود، میتوانید آن را انتخاب کنید.
وارد کردن آدرس کیف پول مقصد
حال باید آدرس کیف پول مقصد را با دقت در بخش «آدرس مقصد» یا «Address» وارد کنید. برخی ویروسهای کامپیوتری وجود دارند که حافظه کپی-پیست شما را مورد حمله قرار میدهند. پس توجه کنید که آدرس Paste شده همان آدرسی باشد که قصد ارسال دارایی به آن را دارید.
تعیین مقدار انتقال و بررسی کارمزد
در این مرحله مبلغ انتقال را وارد کنید و سپس کارمزد انتقال را بررسی کنید. در صرافیها، کارمزد انتقال از همان ارزی پرداخته میشود که قصد انتقال آن را دارید. به عنوان مثال اگر قصد انتقال ۱۰ تتر دارید و کارمزد انتقال ۳ تتر است، باید مجموعا ۱۳ تتر در حساب خود داشته باشید تا بتوانید این انتقال را انجام دهید.
در شرایط خاصی ممکن است کارمزد انتقال ارز دیجیتال خیلی بالا باشد و انجام انتقال برای شما صرفه اقتصادی نداشته باشد. پس با دقت میزان کارمزد و معادل ریالی-دلاری آن را بررسی کنید.
مرحله بعدی که بسیار اهمیت دارد، انتخاب شبکه انتقال است. صرافیها معمولا برای برداشت ارزها، از شبکههای مختلفی پشتیبانی میکنند. مثلا تتر را میتوانید روی شبکه ترون (TRC20)، بیانبی چین (BEP20) یا اتریوم (ERC20) برداشت کنید. برای فهمیدن شبکه مقصد یا باید آن را از فرد دریافتکننده ارز بپرسید؛ یا اگر مربوط به کیف پول خودتان است، بررسی کنید که آدرس ارز را با کدام شبکه انتخاب کردهاید.


تایید تراکنش با احراز هویت دو مرحلهای (۲FA)
حال صرافی ارز دیجیتال از شما میخواهد که هویت خودتان را تایید کنید. این مرحله برای افزایش امنیت شما طراحی شده است. برای تایید هویت، یک کد به شماره موبایل یا ایمیل شما ارسال میشود که باید آن را در کادر مربوطه وارد کنید. همچنین به عنوان یک لایه امنیتی بیشتر، باید کد احراز هویت دو مرحلهای را نیز از اپلیکیشن آن (Google Authenticator) بخوانید و در بخش مربوطه وارد کنید. پس از وارد کردن این موارد، تراکنش را نهایی کنید و گزینههای «Confirm» یا «ارسال» را فشار دهید.


انتظار برای تایید شبکه و بررسی وضعیت انتقال
پس از گذشت زمان کوتاهی، صرافی یک شناسه تراکنش به شما میدهد که گواه ارسال شدن تراکنش شما به شبکه بلاکچین است. با جستجو کردن آن در یک مرورگر بلاکچین، میتوانید وضعیت انتقال خود را بررسی کنید. اگر تراکنش هنوز تایید نشده باشد، باید باز هم صبر کنید. اما اگر تراکنش تایید شده باشد به معنای این است که ارز دیجیتال به کیف پول مقصد رسیده است.

انتقال در کیف پولهای نرمافزاری
کیف پولهای نرمافزاری تنوع فراوانی دارند. بهترین کیف پول ارز دیجیتال شامل تراست ولت و متامسک میشود؛ اما انتخابهای شما محدود به این دو مورد نیست. چند مورد از برای انتقال ارز دیجیتال در کیف پولهای نرمافزاری، به آدرس کیف پول مقصد نیاز دارید. پس از دریافت این آدرس، مراحل زیر را دنبال کنید. در این آموزش از کیف پول اتمیک استفاده شده است.
ورود به کیف پول و انتخاب ارز دیجیتال
برنامه کیف پول را باز کنید. از میان لیست ارزهای موجود، ارزی که قصد انتقال آن را دارید، انتخاب کنید. گاهی ممکن است یک توکن را روی دو یا چند شبکه مختلف داشته باشید. به عنوان مثال تتر را روی شبکه BEP20 و TRC20 داشته باشید. در نتیجه هنگام انتقال ارز دیجیتال، به شبکهای که توکن روی آن قرار دارد نیز توجه کنید.

کلیک روی گزینه «Send» یا «ارسال»
زمانی که روی ارز کلیک کنید، صفحه مربوط به آن ارز باز میشود. از میان گزینههای موجود، «ارسال» یا «Send» را انتخاب کنید.

وارد کردن آدرس مقصد (یا اسکن QR Code)
در بخش «Address»، آدرس کیف پول مقصد را وارد کنید. در این مرحله یا باید از پیش آدرس را کپی کرده باشید و در این کادر Paste کنید؛ یا روی آیکون دوربین کلیک کنید تا بتوانید آدرس مقصد را که به شکل QRCode ارائه شده اسکن کنید. پس از وارد کردن آدرس، یک بار دیگر بررسی کنید که غلط تایپی یا اشتباهی در آن وجود نداشته باشد. در صورتی که ارز را به آدرس اشتباهی بفرستید، هیچ راهی برای بازگرداندن تراکنش وجود ندارد. در کیف پولهای شخصی نیاز نیست شبکه را انتخاب کنید، زیرا شبکه به طور خودکار بسته به ارزی که قصد ارسال آن را دارید انتخاب میشود.
در برخی موارد، گیرنده ارز عبارتی را تحت نام تگ، ممو یا کامنت از شما میخواهد. اگر این عبارت را دارید، در بخش مربوطه با همین نام وارد کنید، در غیر این صورت این بخش را خالی بگذارید. تگ یا ممو عملکردی مانند شناسه تراکنش در نقل و انتقالات سنتی دارد.

تعیین مقدار ارز و بررسی کارمزد شبکه
مبلغ انتقال را وارد کنید. در این مرحله کیف پول کارمزد تراکنش را به شما نشان میدهد. برخی کیف پولها نیز امکان تغییر کارمزد را فراهم کردهاند. اگر کارمزد را بیشتر کنید، تراکنش شما سریعتر تایید میشود و اگر عجله ندارید، میتوانید کارمزد را کم کنید. تغییر دادن کارمزد تنها به افراد با تجربه توصیه میشود، زیرا اگر کارمزد را زیاد کاهش دهید ممکن است تراکنش تا مدتهای طولانی تایید نشود و دردسرساز شود.
تایید تراکنش و انتظار برای پردازش آن در بلاکچین
پس از ارسال تراکنش، باید صبر کنید تا تراکنش توسط ماینرها یا ولیدیتورهای شبکه تایید شود. کیف پول عبارتی با نام شناسه تراکنش (TxID) به شما میدهد که با کلیک روی آن، به صفحه مرورگر بلاکچین هدایت میشوید و میتوانید وضعیت تراکنش خود را مشاهده کنید؛ که آیا هنوز در انتظار تایید است یا تایید شده است و به مقصد رسیده است.

انتقال در کیف پولهای سختافزاری
انواع کیف پول ارز دیجیتال شامل نرمافزاری یا سختافزاری میشود. دو برند محبوب کیف پول سختافزاری نیز ترزور (Trazor) و لجر (Ledger) هستند. برای انتقال ارز دیجیتال در کیف پولهای سخت افزاری، باید مراحل زیر را به دقت دنبال کنید. کلیات این مراحل در کیف پولهای مختلف یکسان است، اما ممکن است در جزئیات تفاوتهایی مشاهده کنید. این آموزش با استفاده از کیف پول ترزور و برنامه Trezor Suite تهیه شده است.
اتصال کیف پول سختافزاری به کامپیوتر یا گوشی
ابتدا، کیف پول سختافزاری خود را که ارز دیجیتال روی آن دارید، به کامپیوتر یا گوشی موبایل خود متصل کنید. اتصال میتواند از طریق سیم باشد یا از طریق بلوتوث و وایفای.
ورود به نرمافزار مدیریت کیف پول
پس از اتصال سختافزار، برنامه مربوط به کیف پول را باز کنید. اگر از کیف پولهای سری ترزور استفاده میکنید، این برنامه Trazor Suite نام دارد و اگر کیف پول سختافزاری شما از نوع لجر است، باید برنامه Ledger Live را باز کنید. کیف پولهای سختافزاری با برندهای دیگر نیز برنامههای مخصوص به خودشان را دارند که باید آنها را بسته به کیف پول خود باز کنید.

انتخاب ارز دیجیتال موردنظر و کلیک روی «Send»
حال ارز مورد نظر را انتخاب کنید. پس از وارد شدن به صفحه ارز، روی گزینه «Send» کلیک کنید.
وارد کردن آدرس کیف پول مقصد
آدرس کیف پول مقصد را وارد کنید. دقت کنید که این آدرس مربوط به شبکهای باشد که قصد دارید ارز را بر بستر آن انتقال دهید. در صورت عدم تطابق آدرس با شبکه، معمولا کیف پول به شما اخطار میدهد. سپس مبلغ تراکنش را وارد کنید و کارمزد محاسبه شده را بررسی کنید و در صورت نیاز کارمزد را تغییر دهید. تغییر کارمزد فقط برای کاربران با تجربه توصیه میشود.

تایید تراکنش از طریق دکمه فیزیکی روی کیف پول
پس از نهایی کردن تراکنش روی نرمافزار، حالا باید آن را روی سختافزار تایید کنید. بسته به نوع کیف پول، گزینه مربوط به تایید را بزنید یا دکمه مربوطه را فشار دهید و نگه دارید؛ تا تراکنش به بلاکچین ارسال شود.

بررسی وضعیت تراکنش در بلاکچین
حال نرمافزار کیف پول شناسه تراکنش را در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید آن را در مرورگرهای بلاکچین بررسی کنید. تراکنش در لحظات اول در انتظار تایید است، اما پس از گذر کمی زمان، به بلاک جدید اضافه میشود و در بلاکچین ثبت و تایید میشود.

انتقال بین کیف پولهای شبکههای مختلف
برای درک بهتر فرآیند انتقال ارز دیجیتال، ابتدا باید بدانید که ارز دیجیتال چیست و چطور در بلاکچین جابجا میشود. توکنهای دیجیتال، داراییهایی هستند که روی بلاکچینهای مختلف ضرب شدهاند و با کمک قراردادهای هوشمند در شبکه جابجا میشوند. به عنوان مثال تتر که یکی از محبوبترین توکنهای کریپتوکارنسی است، روی بلاکچینهای مختلفی ضرب شده است؛ مانند اتریوم، بیانبی اسمات چین یا ترون. زمانی که شما توکنی را در صرافی ارز دیجیتال میخرید، امکان برداشت آن را روی شبکههای متنوع خواهید داشت. در نتیجه مهم است که هنگام برداشت، شبکهای را انتخاب کنید که با آدرس مقصد تطابق داشته باشد. مثلا اگر میخواهید تتر را روی شبکه ترون دریافت کنید، باید به کیف پول شخصی خود بروید و آدرس تتر روی شبکه ترون را کپی کنید و در بخش «مقصد» وارد کنید. همچنین شبکه انتقال را روی ترون یا TRC20 قرار دهید.
پشتیبانی کیف پول مقصد از شبکه مورد نظر
فرض کنید میخواهید تتر را از کیف پول صرافی برداشت کنید. پس از این که به بخش برداشت بروید، مشاهده میکنید که شبکههای انتقال متنوعی برای برداشت وجود دارد. این شبکهها برای ارز تتر شامل شبکه ترون (TRC20)، بیانبی اسمارت چین (BEP20)، اتریوم (ERC20)، تون و غیره میشود. حال باید به کیف پول شخصی خود مراجعه کنید و ببینید که برای ارز تتر، از کدامیک از این شبکهها پشتیبانی میکند. برای مثال کیف پول تراست ولت برای ارز تتر، از شبکههای ترون، اتریوم، بیانبی اسمارت چین، سولانا و غیره پشتیبانی میکند.

انتخاب شبکه مناسب برای انتقال
حال باید یکی از شبکهها را بسته به نیاز انتخاب کنید. در مثال برداشت تتر، ما شبکه ترون را انتخاب میکنیم، زیرا کارمزد برداشت کمتری دارد. پس به کیف پول خود (در این مثال تراست ولت) رفته و آدرس تتر بر بستر ترون را کپی میکنیم. سپس به بخش برداشت ترون در صرافی رفته و این آدرس را در بخش «آدرس مقصد» Paste میکنیم. در ادامه باقی مراحل را طی میکنیم؛ یعنی وارد کردن مبلغ انتقال، انتخاب شبکه ترون (TRC20)، مشاهده کارمزد و پس از انجام بررسیهای نهایی، تایید تراکنش.
توجه کنید که برخی از کوینهای بومی مانند بیت کوین، توکن معادل در شبکههای دیگر دارند. اگر بیت کوین را بر شبکه اصلی برداشت کنید، ارز واقعی بیت کوین را خواهید داشت که روی بلاکچین بیت کوین موجود است. اما اگر بیت کوین را بر بستر بیانبی اسمارت چین برداشت کنید، در واقع توکن معادل بیت کوین را بر بستر بلاکچین بیانبی اسمارت چین برداشت کردهاید؛ که از نظر قیمتی برابر با قیمت بیت کوین است. اما در این صورت از امنیت و غیر متمرکز بودن بلاکچین بیت کوین بهرهای نمیبرید و اعتماد شما به بلاکچین بیانبی اسمارت چین خواهد بود.

بررسی تگ/ممو (Memo/Tag) در صرافیهایی که به آن نیاز دارند
زمانی که برخی ارزها را، مانند تون کوین یا توکنهای بر بستر بلاکچین تون، به یک صرافی واریز میکنید، صرافی به شما عبارتی تحت نام تگ، ممو یا کامنت میدهد. فرض کنید شما یک صرافی ارز دیجیتال هستید و روزانه هزاران تراکنش روی شبکه تون دریافت میکنید. تگ، ممو یا کامنت در هر تراکنش، رشتهای از اعداد است که همراه با هر تراکنش ارسال میشود و به صرافی در مدیریت تراکنشهایی که دریافت میکند، کمک میکند.
پس اگر هنگام واریز ارز دیجیتال به صرافی، چنین عبارتی دریافت کردید، آن را حتما در کیف پول خود، در بخش مربوطه وارد کنید. در غیر این صورت صرافی نمیتواند دارایی را به کیف پول شما اضافه کند.


بررسی کارمزدها و حداقل مقدار مجاز انتقال در هر شبکه
هنگام برداشت ارز دیجیتال از صرافیها، معمولا مقداری تحت عنوان «حداقل برداشت» تعریف میشود که شما نمیتوانید کمتر از آن مقدار ارز دیجیتال برداشت کنید. علاوه بر این، کارمزد برداشت نیز وجود دارد که برای هر ارز و بسته به شبکهای که انتقال روی آن انجام میشود متفاوت است. حداقل مقدار برداشت و کارمزد برداشت، بستگی به وضعیت شبکه دارد، در نتیجه ممکن است در زمانهای مختلف تغییر کند. بهترین کار این است که پیش از برداشت، نگاهی به جدول کارمزدها انداخته و از کارمزد برداشت ارز دیجیتال مورد نظر خود آگاه شوید.
هر صرافی ارز دیجیتال معمولا در بخش انتهایی وبسایتش، صفحهای تحت عنوان کارمزدها دارد که در آن میتوانید کارمزدهای برداشت و حداقل برداشت را مشاهده کنید.

تفاوت انتقال در کیف پولهای متمرکز و غیرمتمرکز
انتقال دارایی در کیف پولهای حضانتی (متمرکز) و غیر حضانتی (غیرمتمرکز) چند تفاوت اساسی دارد. کیف پولهای حضانتی کیف پولهایی هستند که در صرافیهای متمرکز ارائه میشوند و کلید خصوصی را در اختیار کاربران قرار نمیدهند. در این کیف پولها تراکنشها ابتدا در سیستم داخلی آنها پردازش شده و سپس در بلاکچین ثبت میشود. در مقابل، کیف پولهای غیر حضانتی به کاربران امکان کنترل کامل بر کلیدهای خصوصی را میدهند و هر تراکنش مستقیما در شبکه بلاکچین انجام میشود، که امنیت و حریم خصوصی بیشتری را فراهم میکند؛ اما مسئولیت حفظ کلیدهای خصوصی را نیز بر عهده کاربر میگذارد. در ادامه تفاوتهای کیف پولهای حضانتی و غیر حضانتی را در یک جدول خلاصه میکنیم:
ویژگی | کیف پول حضانتی | کیف پول غیر حضانتی |
---|---|---|
کنترل کلید خصوصی | در اختیار پلتفرم است | در اختیار کاربر است |
مسئولیت امنیت | با پلتفرم است | با کاربر است |
سرعت تراکنش | فرآیند انجام تراکنش کمی طولانیتر از کیف پول غیر حضانتی است | فرآیند انجام تراکنش معمولا سریع است |
ریسک هک شدن | وجود دارد | در صورت افشای کلید خصوصی، وجود دارد |
دسترسی کاربران به داراییها | محدود به سیاستهای پلتفرم است | محدودیتی وجود ندارد |
کاربری | آسان | نیاز به دانش فنی بیشتر |
پشتیبانی و بازیابی | نام و رمز حساب کاربری توسط پلتفرم قابل بازیابی است | در صورت گم شدن کلیدهای خصوصی راهی برای بازیابی وجود ندارد |
نکات امنیتی هنگام انتقال ارز دیجیتال از ولتی به ولت دیگر
هنگام انتقال ارز دیجیتال از یک کیف به کیف دیگر، رعایت نکات امنیتی ضروری است تا از سرقت دارایی و خطاهای غیرقابل بازگشت جلوگیری شود.
- هنگام استفاده از روشهای کپی-پیست یا اسکن کیوآر-کد، خودتان نیز شخصا آدرس را بررسی کنید تا اشتباه وارد نشده باشد.
- مراقب بدافزارهای تغییر آدرس باشید که میتوانند آدرس گیرنده را در کلیپبورد (حافظه کوتاه مدت کپی و پیست) تغییر دهند.
- استفاده از تایید دو مرحلهای (2FA) در کیف پولهای حضانتی و کیف پولهای چند امضایی در کیف پولهای غیر حضانتی، امنیت تراکنش را افزایش میدهد.
- قبل از ارسال مبالغ بالا، ابتدا یک تراکنش آزمایشی کوچک انجام دهید تا مطمئن باشید همه چیز درست پیش میرود.
- از شبکه بلاکچینی صحیح استفاده کنید؛ زیرا ارسال به شبکه نادرست باعث از دست رفتن دارایی میشود.
- از کیف پولهای معتبر استفاده کنید تا از حملات فیشینگ و بدافزارها در امان بمانید.
مشکلات رایج در انتقال ارز دیجیتال و راهحلها

انتقال ارز دیجیتال گاهی با مشکلاتی همراه است که میتواند باعث تاخیر، از دست رفتن دارایی یا هزینههای غیرمنتظره شود.
- وارد کردن اشتباه آدرس مقصد: میتواند منجر به ارسال ارز به کیف پولی نادرست و از دست رفتن همیشگی دارایی شود. برای پیشگیری، همیشه از کپی-پیست یا اسکن QR-Code استفاده کنید و آدرس را دستی وارد نکنید.
- انتخاب شبکهی اشتباه: این اشتباه هنگام انتقال توکنهایی مانند USDT پیش میآید که در بلاکچینهای مختلفی (ERC-20، TRC-20، BEP-20) وجود دارند. برای جلوگیری از این اشتباه، اطمینان حاصل کنید که فرستنده و گیرنده از یک شبکه استفاده میکنند.
- کارمزد ناکافی: یکی دیگر از چالشهای رایج است که میتواند باعث تاخیر زیاد در تایید تراکنش شود. استفاده از کارمزد پیشنهادی کیف پول راهحل مناسبی برای بر نخوردن به این مشکل است. همچنین، ازدحام شبکه ممکن است موجب کندی پردازش تراکنشها شود؛ در چنین شرایطی میتوان منتظر کاهش شلوغی شبکه بود یا در صورت امکان کارمزد تراکنش را افزایش داد.
- مسدود شدن حساب در صرافیهای متمرکز خارجی: برخی از کاربران ایرانی صرافیهای خارجی، با این مشکل مواجه میشوند. این مشکل به علت ناکافی بودن مدارک احراز هویت (KYC) یا وجود قوانین تحریمی رخ میدهد. در این مواقع، ارتباط با پشتیبانی صرافی و ارائه مدارک لازم میتواند مشکل را حل کند.
- حملات فیشینگ و بدافزارها: این حملات از دیگر تهدیدهای مهم هستند که برای مقابله با آنها، باید از لینکهای مشکوک دوری کرد و فقط از کیف پولهای رسمی و معتبر و به روز استفاده کرد.
جمعبندی
انتقال ارز دیجیتال از یک کیف به کیف دیگر، چه در کیف پولهای شخصی، صرافیها یا سختافزاری، نیازمند دقت و رعایت نکات امنیتی است. از بررسی دقیق آدرس مقصد و انتخاب شبکه مناسب تا توجه به کارمزدها و تایید تراکنش در بلاکچین، تمامی این مراحل در موفقیتآمیز بودن انتقال نقش دارند. در صورتی که هر یک از این مراحل را نادیده بگیرید، ممکن است دارایی شما از دست برود. با رعایت اصول امنیتی و دقت در هر مرحله، میتوانید انتقال ارز دیجیتال را بهصورت ایمن و بدون مشکل انجام دهید.
سوالات متداول
انتقال ارز دیجیتال از یک کیف پول به کیف دیگر چه مدت زمان طول میکشد؟
انتقال ارز دیجیتال از یک کیف به کیف دیگر زمانی اتفاق میافتد که تراکنش در بلاکچین ثبت شود. ثبت شدن تراکنشها در بلاکچینهای مختلف نیز سرعتهای متفاوت دارد. به عنوان مثال انتقال بیتکوین حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد، و انتقالات شبکه اتریوم حدود ۱۰ ثانیه. همچنین انتقال در شبکه بیانبی چین و سولانا در حد چند ثانیه طول میکشد.
منابع: exodus
اولین نفری باشید که نظر می دهید