۲۶ فروردین ۱۴۰۴ اخبار
  1. کمبو کارت موس (Mouse) امروز سه شنبه ۲۶ فروردین
  2. کمبو کارت سیتی هولدر (City Holder) امروز سه شنبه ۲۶ فروردین
  3. کمبو کارت امروز دروپی (Dropee) سه شنبه ۲۶ فروردین
  4. تصویر امروز جیمز سه شنبه ۲۶ فروردین به همراه پاسخ تصویری
  5. جهش ۸ درصدی بیت کوین؛ تغییر روند یا فریب بازار؟
  6. کد مورس همستر کامبت امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
  7. راهکار اقتصادی نخست وزیر بوتان برای دولت‌ها؛ استخراج بیت کوین
  8. هشدار برای پای نتورک پس از سقوط ۶ میلیارد دلاری مانترا
  9. قطعی دیتاسنتر آمازون؛ برداشت‌ها در بایننس و کوکوین متوقف شد
  10. قیمت امروز بلوم (BLUM) سه‌شنبه ۲۶ فروردین
  11. دیدگاه عجیب بو هاینز؛ آمریکا به دنبال ذخایر نامحدود بیت کوین!
  12. قیمت پای نتورک به تومان امروز ۲۶ فروردین در صرافی‌ها
  13. سلطه ۶۰ درصدی بیت‌کوین؛ تحول مهم در بازار ارز دیجیتال
  14. کارت های امروز همستر کامبت سه شنبه ۲۶ فروردین (Hamster GameDev)
  15. کمبو کارت ترامپ فارم (Trump Farm) امروز سه شنبه ۲۶ فروردین
  16. کارت های امروز تپ کوین (Tapcoin) ۲۶ فروردین
  17. کارتهای بامز امروز سه شنبه ۲۶ فروردین + راهنمای تصویری
  18. ورود سرمایه به ETF‌های بیت کوین و کاهش ارزش اتریوم
  19. ترامپ در پی استفاده از درآمدهای تعرفه‌ای برای خرید بیت کوین
  20. اولین ETF سولانا در کانادا؛ آغاز موج جدید سرمایه‌گذاری
تلگرام ثبت‌نام در رمزینکس

پر سودترین و ضررده‌ترین ارزها در سال ۲۰۲۴

 
۲۱ دی ۱۴۰۳   ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  12 دقیقه
پر سودترین و پر ضررترین ارزها در سال 2024

سال ۲۰۲۴ میلادی، با بالا و پایین‌های بسیار و اخبار فراوان درباره ارزهای دیجیتال به پایان رسید. شروع بازار صعودی بیت کوین، پایانی خوش برای دنیای ارزهای دیجیتال رقم زد؛ اما ارزهای بسیاری نیز ضررهای سنگین را تجربه کردند. در این مقاله پرسودترین و پرضررترین ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴ را بررسی کرده‌ایم؛ و همچنین به این سوال پاسخ داده‌ایم که چرا هر کدام سود یا ضرر کردند؟ این ارزها از میان ۲۰۰ ارز برتر بازار انتخاب شده‌اند و محبوبیت میان مخاطبان ایرانی نیز در انتخابشان دخیل بوده است.

پر سودترین ارزهای سال ۲۰۲۴

کدام ارزها بیشترین سود را در سال ۲۰۲۴ برای سرمایه‌گذارانشان فراهم کرده‌اند؟ به عنوان مثال یکی از پرسودترین ارزها، توکن شبکه «Virtuals Protocol» با نماد «VIRTUAL» بوده است که بر بستر اتریوم ضرب شده و در سال گذشته حدود ۱۱ هزار درصد رشد داشته است. همچنین میم‌کوین «LandWolf» با نماد «WOLF» بر بستر سولانا، حدود ۱۵ هزار درصد رشد داشته؛ اما هم‌اکنون از سقف قیمتی‌اش حدود ۹۲ درصد ریزش داشته.

اگر از میم‌کوین‌های کوچک با رشدهای تصادفی هزار درصدی بگذریم، لیست زیر می‌تواند قابل تامل باشد:

ارز دیجیتالدرصد سود
مانترا (با نماد OM) ۵ هزار و ۵۶۱ درصد
په‌په (با نماد PEPE)هزار و ۴۲۵ درصد
فلوکی اینو (با نماد FLOKI)۴۶۲ درصد
سویی (با نماد SUI)۴۳۲ درصد
دوج کوین (با نماد DOGE)۳۲۸ درصد
ریدیوم (با نماد RAY)۳۰۹ درصد
ریپل (با نماد XRP)۳۰۲ درصد
استلار (با نماد XLM)۲۵۷ درصد
آوه (با نماد AAVE)۲۰۰ درصد
اتریوم نیم سرویس (با نماد ENS)۱۴۲ درصد
فهرستی از ارزهای دیجیتال با میزان سود در سال ۲۰۲۴

در ادامه، هر ارز و علت رشدش در سال ۲۰۲۴ را بررسی کرده‌ایم.

Mantra (OM)

علت رشد توکن مانترا
مانترا قابلیت استیک کردن را جدیدا فراهم کرده است.

مانترا رشد ۵ هزار درصدی خود را مدیون افزایش تقاضا برای پلتفرم‌های دیفای (DeFi یا امور مالی غیر متمرکز که بر بستر بلاکچین انجام می‌شوند) است. در سال ۲۰۲۴، با معرفی ویژگی‌های جدید مانند قابلیت استیکینگ و مشارکت با پروژه‌های بزرگ‌تر، این ارز توجه بسیاری را جلب کرد. یکی از کاربردهای ارز مانترا، ایجاد پل میان امور مالی سنتی و ارزهای دیجیتال است و این هدف را با ارائه توکن‌های دیجیتال برای دارایی‌های فیزیکی دنیای واقعی انجام می‌دهد.

Pepe (PEPE)

علت رشد توکن پپه
پپه کامیونیتی بسیار بزرگی دارد.

ارز په‌په به دلیل حمایت گسترده افراد در شبکه‌های مجازی و محبوب شدن میم آن که یک قورباغه سبز رنگ است؛ رشد قیمتی چشمگیری داشت. همچنین، لیست شدن در صرافی‌های بزرگ و افزایش حجم معاملات باعث تقویت این رشد ۱۴۰۰ درصدی شد.

Floki (FLOKI)

علت رشد فلوکی اینو
فلوکی اینو اکوسیستم خود را با بازی گسترش داد.

فلوکی اینو در سال ۲۰۲۴ به لطف تبلیغات گسترده، حمایت اینفلوئنسرها و توسعه یک اکوسیستم NFT قوی، رشد خوبی را تجربه کرد. جامعه فعال و کمپین‌های بازاریابی خلاقانه نیز نقش مهمی در افزایش قیمت آن داشته‌اند. بازی درآمدزای «Valhalla» و پلتفرم ضرب توکن «TokenFi» نیز از خدمات اکوسیستم فلوکی اینو است و در رشد این ارز تاثیر فراوانی داشته است. از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا انتهای آن، قیمت این میم‌کوین حدود ۴۶۲ درصد رشد داشت.

Sui (SUI)

علت رشد ارز سویی
سویی معماری بسیار مقیاس‌پذیری و جدید دارد.

ارز سویی به دلیل فناوری نوآورانه و معماری مقیاس‌پذیرش، توجه زیادی در سال ۲۰۲۴ جلب کرد. همکاری با شرکت‌های بزرگ و افزایش کاربرد آن در پروژه‌های واقعی، باعث افزایش قیمت آن به میزان ۴۳۲ درصد شد. سویی تراکنش‌ها را با سرعت بسیار بالایی پردازش می‌کند و بسیار مناسب برای برنامه‌های غیرمتمرکزی مانند بازی‌ها و خدمات مالی است. سویی ادعا دارد که می‌تواند خدمات وب ۳.۰ (نسل جدید اینترنت که با برنامه‌های غیرمتمرکز ارائه می‌شود) را به راحتی خدماتی که تا امروزه در اینترنت داشته‌ایم فراهم کند؛ و پیچیدگی‌های دنیای بلاکچین را برای کاربران عادی کاهش دهد.

Doge (DOGE)

علت رشد دوج کوین
دوج کوین مورد حمایت ایلان ماسک قرار گرفت و رشد زیادی به خود دید.

دوج کوین همچنان از حمایت جوامع آنلاین و افراد معروف، مانند ایلان ماسک، بهره‌مند است. در سال ۲۰۲۴ با انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، نقش ایلان ماسک در تاثیرگذاری بر بازارهای ارز دیجیتال بیشتر شد. رئیس جمهور ترامپ از ایلان ماسک حمایت کرد و دپارتمانی تحت عنوان «بهره‌وری دولت» برای کشور آمریکا تعریف کرد که ایلان ماسک یکی از رهبران این دپارتمان است. این دپارتمان به انگلیسی «Department of Government Efficiency» نام دارد که سرواژه‌هایش به کلمه DOGE اشاره دارد. درست است که دوج کوین نهایتا یک شوخی اینترنتی است و مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر ضد تورمی نیست و به راحتی استخراج می‌شود، اما تمام این خبرها و شایعات باعث رشد ۳۲۸ درصدی دوج کوین در سال ۲۰۲۴ شد.

Raydium (RAY)

علت رشد ریدیوم
ریدیم توکن صرافی غیرمتمرکزی بر بستر سولانا است.

رشد قیمت ریدیم در سال ۲۰۲۴ به علت توسعه پروتکل‌های دیفای در اکوسیستم سولانا بود. افزایش حجم معاملات و نقدینگی در این پلتفرم مالی غیرمتمرکز به همراه معرفی به‌روزرسانی‌های کاربردی، باعث افزایش جذابیت آن برای سرمایه‌گذاران و رشد ۳۰۹ درصدی شد. در مجموع ورود سرمایه در سال اخیر به سولانا، موجب رشد توکن‌هایی شد که بر بستر این ارز دیجیتال ضرب شده بودند و در این اکوسیستم کاربرد داشتند.

Ripple (XRP)

علت رشد ریپل
سال ۲۰۲۴ سال خوبی برای ریپل از نظر قانونی بود.

ارز ریپل، به لطف پیروزی‌های حقوقی در برابر SEC و افزایش همکاری‌ها با موسسات مالی برای انتقالات بین‌المللی، رشد قیمتی چشمگیری داشت. رشد فناوری شبکه «RippleNet» و گسترش پذیرش جهانی آن نیز، نقش مهمی در این رشد ۳۰۲ درصدی ریپل ایفا کردند. همچنین ریپل اخیرا استیبل کوین «RLUSD» را به اکوسیستم خود اضافه کرده است و سرمایه‌گذاران به رشد بیشتر آن چشم دوخته‌اند. به گفته ریپل این استیبل کوین به طور کامل توسط پول نقد پشتیبانی می‌شود؛ به این معنی که به ازای هر یک دلار توکن، دقیقا یک دلار پول نقد در خزانه‌های این شرکت موجود است.

Stellar (XLM)

علت رشد استلار
استلار حدود ۹ میلیون آدرس فعال دارد.

در سال ۲۰۲۴، چند عامل کلیدی به رشد قیمت ۲۵۷ درصدی استلار کمک کرد. یکی از مهم‌ترین دلایل، همکاری استلار با «MoneyGram» بود که به کاربران امکان ارسال و دریافت USDC را در هزاران درگاه «مانی‌گرم» در سراسر جهان فراهم کرد. علاوه بر این، توسعه اکوسیستم استلار توسط بنیاد توسعه استلار (SDF) و رسیدن شبکه به بیش از ۹ میلیون آدرس فعال در سه‌ماهه سوم سال، تاثیر بسزایی در این رشد داشت. این عوامل در کنار هم و وجود جو مثبت بازار، نقش مهمی در افزایش ارزش ارز استلار ایفا کردند.

Aave (AAVE)

علت رشد آوه
آوه توسط نهادها خریداری شد و این به رشد قیمتش کمک بزرگی کرد.

رشد قیمت ارز آوی به میزان ۲۰۰ درصد در سال ۲۰۲۴ به توسعه خدمات وام‌دهی غیرمتمرکز آن مرتبط بود. معرفی ابزارهای جدید، مانند قابلیت قرض گرفتن بدون وثیقه و همکاری‌های بین‌پروتکلی با پروژه‌هایی مانند «Linea» و «Balancer»، ارز آوی را مقیاس‌پذیرتر و دردسترس‌تر کرد. همچنین خرید توکن AAVE توسط سرمایه گذاران مشهوری مانند World Liberty Financial و Blockchain Capital و خرید میزان زیادی توکن آوی توسط نهنگ‌های بزرگ (آدرس‌هایی در بلاکچین که در مبالغ بسیار بالا توکن‌ها و ارزهای دیجیتال را جمع‌آوری می‌کنند)، نشان دهنده افزایش علاقه به این ارز است و ممکن است «ترسِ از دست دادن» (FOMO) را در میان سرمایه گذاران خرد ایجاد کرده باشد.

Ethereum Name Service (ENS)

علت رشد ای ان اس، اتریوم نیم سرویس
پروژه اتریوم نیم سرویس مورد حمایت مدیرعامل کوین بیس قرار گرفته است.

رشد  ۱۴۲ درصدی قیمت اتریوم نیم سرویس در سال ۲۰۲۴، به دلایل مختلفی از جمله افزایش فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای، رشد تعداد تراکنش‌ها و سرعت آن‌ها که نشان‌دهنده افزایش کاربرد و پذیرش این پروژه است، مرتبط بود. البته جو مثبت کلی بازار نیز نقش مهمی در این رشد ایفا کرد. علاوه بر این، حمایت کلیدی از سوی برایان آرمسترانگ، مدیرعامل Coinbase، که ENS را بخشی مهم از هویت غیرمتمرکز می‌داند، تاثیر قابل‌توجهی در این رشد داشت.

پر ضررترین ارزهای سال ۲۰۲۴

اما این رشدهای خیره‌کننده و درخشان، تنها جنبه روشن بازار ارزهای دیجیتال بوده‌اند. این بازار جنبه تاریکی نیز دارد؛ ریزش‌های سنگین و ضررهای بزرگ و روزهای خونینی که قیمت ارزهای دیجیتال از سقف به کف نزول می‌کنند. در ادامه ۱۰ مورد از پر ضررترین ارزهای سال ۲۰۲۴ را به همراه علت ریزش‌شان بررسی می‌کنیم. در یک نگاه کلی، پر ضررترین ارزهای سال ۲۰۲۴ را می‌توان موارد زیر دانست:

ارز دیجیتالدرصد ضرر
ورمهول (با نماد W)۸۳ درصد
سیف (با نماد SAFE)۸۸ درصد
جی ام تی (با نماد GMT)۶۰ درصد
میم کوین (با نماد MEMECOIN)۵۸ درصد
آربیتروم (با نماد ARB)۵۶ درصد
بلر (با نماد BLUR)۴۸ درصد
اپتیمیسم (با نماد OP)۴۶ درصد
پالیگان (با نماد POL)۴۵ درصد
مولتی ورس ایکس (با نماد EGLD)۴۰ درصد
اتم (با نماد ATOM)۳۴ درصد
فهرستی از ارزهای دیجیتال با میزان ضرر در سال ۲۰۲۴

در ادامه، هر ارز و علت ریزشش در سال را بررسی کرده‌ایم.

Wormhole (W)

حمله فیشینگ به ایردراپ ارز ورمهول، احساسات منفی زیادی نسبت به آن ایجاد کرد.

یکی از پرضررترین ارزها در سال ۲۰۲۴ ورمهول بود. قیمت ورمهول به چند علت کلیدی با کاهش ۸۳ درصدی در طول سال ۲۰۲۴ مواجه شد. یکی از دلایل اصلی، حمله فیشینگ به رویداد ایردراپ ۸۵۰ میلیون دلاری بود که احساسات منفی نسبت به پروژه و توکن آن ایجاد کرد. همچنین، ظهور توکن جعلی با نام «warmhole» پس از ایردراپ، توجه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران را از توکن اصلی ورم‌هول منحرف کرد. کاهش هیجان اولیه مرتبط با راه‌اندازی این توکن نیز نقش مهمی در افت قیمت داشت. علاوه بر این، عرضه توکن ورم‌هول از طریق ایردراپ در بحبوحه سقوط بازار جهانی ارزهای دیجیتال، به این روند کاهشی این ارز دامن زد. این عوامل در کنار هم موجب کاهش تقاضا و افت قیمت این توکن شدند.

Safe (SAFE)

پس از فروش توکن‌های آزاد شده این ارز، قیمت آن با کاهش زیادی روبرو شد.

قیمت سیف پس از فعال شدن قابلیت انتقال آن، با کاهش ۴۲ درصدی مواجه شد. این افت قیمت عمدتا به علت افزایش قابل‌توجه عرضه توکن پس از باز شدن دوره قفل بودن آن رخ داد که واکنش منفی بازار را به همراه داشت. علاوه بر این، عوامل دیگری مانند اصلاحات کلی بازار کریپتو و نوسانات آن در کاهش ۷۷ درصدی قیمت این توکن در طول یک سال تاثیرگذار بودند.

Gmt (GMT)

میزان بالای فروش پس از آزادسازی ۷۴ میلیون توکن این ارز، موجب افت قیمت آن شد.

توکن جی ام تی در سال گذشته با کاهش ارزش به میزان حدود ۶۰ درصد مواجه شده است. همچنین قیمت این ارز در حال حاضر ۹۶ درصد از سقف قیمتی‌اش فاصله دارد. آزاد شدن ۷۴ میلیون توکن از کیف پول STEPN منجر به افزایش فروش در بازار شد. همچنین، ارزش بازار این آلت‌کوین در سال گذشته نصف شد. در مجموع، انداختن نگاهی اجمالی به نمودار قیمت این ارز، نشان دهنده روند کاهشی آن از روز عرضه اولیه تا کنون بوده است.

Memecoin (MEME)

افزایش ناگهانی عرضه بالای این کوین موجب ریزش قیمت آن بود.

در تاریخ ۳ مه ۲۰۲۵، تعداد ۳.۴۵ میلیارد توکن از «Memecoin» آزاد شد که تاثیر قابل توجهی بر قیمت آن تاکنون داشت. افزایش ناگهانی عرضه ممکن است باعث کاهش قیمت شود، به ویژه اگر تقاضا با این افزایش همگام نباشد. پس از وقوع ریزش‌ها، سرمایه‌گذاران بسیاری توکن‌های خود را می‌فروشند تا جلوی ضررهای آینده را بگیرند و متاسفانه این اتفاق برای ارز میم کوین نیز اتفاق افتاده است. در مجموع، ارز میم کوین در سال گذشته با ریزشی ۵۸ درصدی مواجه بوده است.

Arbitrum (ARB)

علت ریزش ارز آربیتروم
آربیتروم یک راه حل لایه دوم اتریوم است که به مقیاس‌پذیری اتریوم کمک می‌کند.

ارزش آربیتروم، ارز بومی راه‌حل لایه دوم اتریوم، از اوج خود در ژانویه ۲۰۲۴ تاکنون با افتی ۵۶ درصدی مواجه شده است. با این حال، پیشرفت‌های قابل‌توجه در زنجیره نشان می‌دهند که آربیتروم همچنان بیشترین مقدار ارزش قفل‌شده (TVL) را در میان راه‌حل‌های لایه دوم داراست و از پتانسیل قابل‌توجهی برخوردار است. حدود ۴۸ درصد از دارایی‌های منتقل‌شده از طریق پل‌های اتریوم به آربیتروم ارسال می‌شوند، که توانمندی آن در بهبود مسئله مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم را اثبات می‌کند. آربیتروم در بسیاری از شاخص‌های عملکردی کلیدی (KPI) نسبت به رقبایش مانند آپتیمیزم برتری دارد و فعالیت روزانه بالای کاربران و تعداد آدرس‌های فعال از نقاط قوت آن است. همچنین، تعداد بالای دارندگان توکن نشان‌دهنده مشارکت گسترده کاربران در این شبکه است. با وجود آمارهای مثبت در زنجیره، زمان رشد قیمت ارز آربیتروم هنوز مشخص نیست، زیرا افت شدید ارزش آن عمدتا به علت فروش زیاد رخ داده است.

Blur (BLUR)

در سال اخیر میزان فروش و انتقال توکن بلر به کوین بیس بسیار بالا بوده است.

کاهش ۴۸ درصدی قیمت ارز بلر در سال گذشته به علل مختلفی رخ داده است. یکی از عوامل اصلی، آزادسازی ماهانه ۳۴.۴۱ میلیون توکن BLUR به ارزش حدود ۱۱.۰۶ میلیون دلار و انتقال آن به Coinbase Prime بود که فشار فروش در بازار را افزایش داد.

Optimism (OP)

علت سقوط توکن اپتیمیسم
ارزش کل قفل‌شده در این توکن نسبت به اوج خود ریزش داشته است.

کاهش قیمت ارز اپتیمیسم را می‌توان به چند عامل مهم نسبت داد. خروج سرمایه‌گذاران بزرگ و افزایش جریان نقدینگی به صرافی‌ها نشان‌دهنده تمایل به فروش بوده و فشار نزولی بر قیمت وارد کرده است. همچنین، ارزش کل قفل‌شده (TVL) در شبکه Optimism به حدود ۷۰۰ میلیون دلار کاهش یافته که به نسبت اوج یک میلیارد دلاری آن کاهش زیادی داشته است. این شاخص بیانگر کاهش علاقه سرمایه‌گذاران و به خطر افتادن سلامت شبکه است. شاخص سی‌ام‌اف (Chaikin Money Flow) نیز به منطقه منفی سقوط کرده که نشان‌دهنده افزایش توزیع و کاهش انباشت است. علاوه بر این، از دست رفتن سطوح کلیدی حمایت و مقاومت موجب کاهش بیشتر قیمت شده است. این عوامل در مجموع منجر به افت قیمت ۴۶ درصدی در سال ۲۰۲۴ شده است.

Polygon (POL)

علت ریزش ارز پالیگان
حجم معاملات در بازار ارز پالیگان در سال ۲۰۲۴ کاهشی بوده است.

قیمت ارز پالیگان در پایان سال ۲۰۲۴، به ۰.۴۵ دلار رسیده بود که نشان‌دهنده کاهش ۴۵ درصدی از ابتدای سال است. این افت را می‌توان به عوامل مختلفی نسبت داد؛ از جمله کاهش حجم معاملات و موقعیت‌های باز در بازار فیوچرز (آتی) و کاهش علاقه سرمایه‌گذاران به این ارز در کوتاه‌مدت. با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که اکوسیستم قوی Polygon، که توسط بخش‌های دیفای و بازی حمایت می‌شود، می‌تواند نقش مهمی در بهبود قیمت این توکن ایفا کند.

MultiversX (EGLD)

علت ریزش ارز مالتی ورس ایکس
ارز مالتی ورس ایکس مجموعا عملکرد بسیاری ضعیفی از سمت تیم توسعه‌دهنده داشته است.

مالتی ورس ایکس (EGLD) با چالش‌های جدی روبه‌رو است که تاثیر منفی بر عملکرد آن در سال ۲۰۲۴ داشته است. از جمله این مشکلات می‌توان به وعده‌های بیش از حد و عملکرد ضعیف، عدم استقبال از سوی توسعه‌دهندگان، کارمزدهای بالای تراکنش و ازدحام شبکه اشاره کرد. رقابت شدید با پروژه‌های مطرح، مشکلات فنی و باگ‌ها، اکوسیستم محدود توسعه‌دهندگان، چالش‌های نظارتی و به‌روزرسانی‌های نامنظم پروژه نیز بر این روند تاثیرگذار بوده‌اند. علاوه بر این، مسائلی مانند مشکلات امنیتی و هک‌ها، تلاش‌های ناموفق برای تغییر برند، مدیریت ضعیف تیم، ترویج فضای منفی در شبکه‌های اجتماعی، سانسور و برخورد نامناسب با کاربران، شکست در عرضه کیف پول‌های جدید و کمبود پروژه‌های ارزشمند و کاربردی باعث کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران، نارضایتی کاربران و شهرت منفی برای این پروژه شده است. در مجموع ارز مالتی ورس ایکس در سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش قیمت داشته است.

Cosmos (ATOM)

علت ریزش ارز اتم
قطعی چهار ساعته شبکه ارز اتم پس از یک به‌روزرسانی، تاثیر منفی‌ای بر قیمت ارز اتم گذاشت.

کاهش قیمت ارز اتم به چند عامل کلیدی مرتبط است. این ارز از زمان رسیدن به بالاترین قیمت تاریخی خود در سال ۲۰۲۱ وارد یک بازار نزولی شده و در بیش سه سال اخیر در یک چرخه نسبتا کاهشی قرار داشته است. همچنین، ارتقای Gaia v17 که در ۵ ژوئن انجام شد، به دلیل یک قطعی چهار ساعته در ابتدای کار خود، تاثیر منفی بر قیمت داشت. عملکرد ضعیف ارز اتم طی چند سال گذشته و افت قابل توجه آن از قیمت اوج نیز به روند نزولی سال گذشته این ارز دامن زده است. این عوامل به طور کلی در کاهش ارزش ATOM نقش داشته‌اند. در نمایی کلی، ارز اتم در سال ۲۰۲۴ با حدود ۳۴ درصد کاهش روبرو بوده است. همچنین صرافی بایننس اعلام کرد که در تاریخ ۱۱ اکتبر جفت معاملاتی ATOM/BNB را از معاملات اسپات حذف می‌کند.

جمع‌بندی

سال ۲۰۲۴ برای بازار ارزهای دیجیتال، یک سال پر از فراز و نشیب بود. در حالی که برخی ارزها مانند LandWolf و Virtuals Protocol با رشدهای نجومی سرمایه‌گذاران را شگفت‌زده کردند، برخی دیگر مانند Wormhole و Arbitrum به دلایل مختلف کاهش قیمت شدیدی را تجربه کردند. ارزهایی نظیر مانترا و فلوکی اینو با توسعه اکوسیستم‌های خود، تبلیغات گسترده، و حمایت‌های اجتماعی، سودهای چند صد درصدی را ثبت کردند. در مقابل، ارزهایی مانند Safe و Blur به دلیل مشکلات فنی، افزایش عرضه، و کمبود تقاضا با افت قیمت مواجه شدند.

این تحولات نشان می‌دهد که بازار ارزهای دیجیتال همچنان بازاری بسیار پرریسک و وابسته به عوامل مختلف از جمله نوآوری‌های تکنولوژیک، حمایت‌های قانونی، و شرایط کلی بازار است. سرمایه‌گذاری در این بازار نیازمند تحقیق عمیق، مدیریت ریسک، و آگاهی از روندهای جهانی است تا بتوان از فرصت‌ها بهره برد و از زیان‌های سنگین جلوگیری کرد.

سوالات متداول

پرسودترین ارز ۲۰۲۴ کدام بود؟

ویرچوال پروتکل (Virtuals Protocol با نماد VIRTUAL) بیشترین رشد را در میان ۲۰۰ ارز برتر بازار ارزهای دیجیتال تجربه کرد. این ارز حدود ۵۵۰۰ درشد رشد چشمگیر را به خود دید.

پرضررترین ارز ۲۰۲۴ کدام بود؟

ارز ورمهول بیشترین ریزش را در میان ۲۰۰ ارز برتر بازار کریپتورکارنسی تجربه کرد. این ارز در سال گذشته حدود ۸۳ درصد ریزش داشت.

چرا بعضی ارزها ریزش داشتند؟

برخی از ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴ با ریزش مواجه شدند؛ به دلایل مختلفی مانند افزایش عرضه توکن‌ها پس از دوره قفل بودن، مشکلات فنی و قطع خدمات، کاهش تقاضا، یا ضعف در اکوسیستم‌هایشان. برای مثال، ارزهایی مانند Wormhole به دلیل حمله فیشینگ و ظهور توکن‌های جعلی، Safe به علت افزایش عرضه پس از آزادسازی توکن‌ها، و Cosmos (ATOM) به دلیل بازار نزولی طولانی‌مدت و مشکلات فنی با کاهش قیمت مواجه شدند. این عوامل باعث کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران و ریزش قیمت‌ها شدند.

چرا قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۴ بالا رفت؟

علل زیادی برای رشد قیمت بیتکوین در سال ۲۰۲۴ شمرده می‌شود؛ اما از میان آن‌ها می‌توان اشاره کرد که بیت کوین به علت افزایش تقاضا، جو مثبت بازار پس از رویداد هاوینگ و انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، و رشد پذیرش جهانی آن در میان سرمایه‌گذاران و موسسات مالی بالا رفت.

منابع: fxleaders | binance | cnn

4.2/5 - (4 امتیاز)
پرتره‌ی سپهر
درباره سپهر صانعی
سال‌هاست که می‌نویسم و می‌سازم؛ با ویدیو و صدا و کلمه. از سال ۲۰۲۰ با بیت‌کوین آشنا و شیفته‌ی ساز و کار غیرمتمرکزش شدم. از آن زمان تا به حال مشغول جوریدن دنیای رمزارزها بوده‌ام.
درباره سپهر صانعی بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید

?>